Kuusamo, Ruka, Salla

31

Photography

22.02.2019

Tässä kuvapläjäys parin viikon takaiselta ihanalta pohjoisen reissultamme…

Yksi päivä ajoimme reilun tunnin matkan Sallaan – päätarkoituksena vierailla poropuistossa. Oli kyllä ehdottomasti vierailun arvoinen päivä.

Tässä rämmimme Rukan tuntureilla. Olen käynyt laskettelemassa Rukalla yli kymmenen kertaa, mutta tällä reissulla näin Rukaa uusin silmin. 🙂

Viime vuonna tähän aikaan oli kuulemma huomattavasti enemmän lunta ja puut täysin lumen peitossa…

Reissulla olimme valokuvaamassa/ scouttaamassa lokaatioita oikeastaan kaiken valoisan ajan.

Ajaessamme Oulusta Kuusamoon paistoi ihanasti aurinko. Muun reissun ajan oli pilvistä, mutta onneksi lämpimämpää kuin yleensä.

Tämä spontaani nousu auringonnousun aikoihin oli niin hauska. Tai ei niinkään se nousu, kun tuuli ja lumi pyrytti kasvoihin, mutta se lasku. Tulin puoli matkaa pyllymäkeä alas – liukui loistavasti ilman liukuriakin!

Pääsimme moottorikelkkakyydillä Sallan tunturin päälle. En ole muistaakseni koskaan ollut moottorikelkan kyydissä ja vaikka en vauhdista niin pidä, tämä oli tosi kivaa!

Eeva kuvaamassa lintua <3

Muistan, että tätä kuvaa ottaessa sormeni olivat hetkessä jäässä. Oli yli -20 astetta.

Pikkuvasat olivat niin söpöjä!!!

Voiko rauhoittavampaa maisemaa olla, kuin täysin hiljainen luminen tunturi?!

Meillä kävi hyvä säkä, että ensimmäinen ilta oli niin kirkas ja Eeva ehdotti meille iltakävelyä. Näin elämäni ensimmäiset revontulet. Tosin kuulemma aika pienet, mutta olin ihan haltioissani – myös siitä, miten paljon kirkkaita tähtiä näkyi.

Tässä kohtaa alkoi jo hämärtää, mutta ensi kerralla kun lähden pohjoiseen valokuvaamaan, etsin lisää sulia vesiä lumimaiseman ympäröimänä! <3

Eeva teki instagramminsa highlight osiion juuri vähän aikaa sitten loistavan oppaan varusteista. Jos matkustat esim. Lappiin ja mietin varustusta, suosittelen katsomaan –> @eevamakinen. 🙂

Yksi vinkkini Rukalle matkaaville: menkää lounastamaan Hanki baariin! Kävimme useampana päivänä ja niin ihania ruokia, loistavaa kuumaa omenamehujuomaa ja kiva tunnelma!

Postauksessa Päiväkirjamerkintöjä viime päiviltä kirjoittelin enemmän reissufiiliksiä. 🙂