Kokemuksiani Yoogaista ja Jani Jaatisen workshopeista

44

Yoga

29.06.2015

_MG_1840 *yhteistyössä Yoogaia

Jos joku olisi minulle viisi vuotta sitten sanonut, että joogaan olohuoneessani webkamera päällä ja ohjaaja joogaa reaaliajassa tietokoneruudullani, antaa ohjeita ja neuvoo minua, olisin ollut hyvin epäluuloinen. Sellaisen todellisuuden Yoogaia on kuitenkin tuonut urheiluviikkoni.

Olen kirjoittanut nettijoogapalvelu Yoogaiasta jo muutamaan otteeseen, aikaisemmat postaukseni löytyvät täältä ja täältä. Nyt ajattelin kirjoittaa viime viikon kolmesta workshopista johon osallistuin. Sen lisäksi, että Yoogaiassa on todella monipuolinen valikoima erilaisia joogatunteja, rentoutuksia, meditaatiota, syvävenyttelyä, pilatesta jopa kahvakuulaa ja barretunteja (siis täydellinen kotijumppapalvelu!), niin Yoogaia järjestää myös mielenkiintoisia workshoppeja. Minä osallistuin kansainvälisestikin tunnetun huippuohjaaja Jani Jaatisen workshoppeihin ja kirjoitan nyt jokaisesta muutaman sanan.

CHEST OPENING workshop

-Ensimmäinen nettitunti koskaan, mille uskaltauduin laittamaan videon päälle. Oli vähän outoa nähdä itsensä joogaamassa olohuoneessa ja tietää, että Suomessa myös ohjaaja näkee minut. Tästä oli kuitenkin ehdottomasti hyötyä ja uskon, että tarkkailun alaisena työskentelemme kovemmin. Sen lisäksi, että yritin kovemmin, sain myös henkilökohtaista ohjausta ja myös itse näin tekemistäni ruudulta (toimi hyvin peilin sijasta asentojen tarkasteluun).

En oikein tiennyt, mitä Jaatisen workshopeilta odotin, mutta tykkäsin tästä ensimmäisestä workshopista kovasti ja 75 minuutin tunti meni nopeasti. Mukana oli tuttujen lämmittelyliikkeiden lisäksi monta hyödyllistä uutta asanaa, jotka varmasti jäävät osaksi harjoitteluani. Minulla on aika notkeat kädet ja yläkroppa, joten pystyinkin hyvin tehdä tässä workshopissa kaiken, mutta silti haastetta riitti. Olisin toivonut enemmän ehkä tietoa tai jotain infoa, mihin mikäkin liike voi vaikuttaa tai muuta opetusta, mutta liikesarjat olivat erittäin hyvät ja ohjaaja motivoiva. Oli ilo olla niin poikkeuksellisen taitavan joogaohjaajan opetuksessa!

_MG_1759v

BACK BENDING workshop

-Heti perään oli toisen workshopin vuoro ja täytyy sanoa, että jos tällaisen joogan tekisi kerran viikossa, olisi varmasti TODELLA notkea. En muista koska olisin venyttänyt selkää näin paljon ja seuraavana päivänä kyllä tunti tuntui koko kropassa. Tässä tunnissa oli selkeästi enemmän haastetta kuin ensimmäisessä, mutta onhan selän taivuttaminen aina muutenkin iso liike. Tunti sisälsi uusia harjoituksia ja myös onnistumisen elämyksiä. Tuli hyvä fiilis, kun muutama uusi haastava asana onnistui ainakin melko hyvin. Tämä tunti ei missään nimessä ollut aloittelijoille, mutta toisaalta Jani antoi monesta liikkeestä useamman eri variaation.

_MG_1820b

HIP OPENING workshop

-Kolmannelta workshopilta tiesin jo mitä odottaa, mutta ajattelin että tämä menisi varmasti hyvin.. Kuvittelin omaavani suht notkeat jalat ja jollain mittapuulla varmasti näin onkin. Mutta tämä tunti osoittautui jopa liian haasteelliseksi minulle. Toki workshoppeja oli mainostettu edistyneemmille joogaajille ja tiesin, että en sitä ehkä ole, mutta silti tämä tunti sai minut tuntemaan itseni todella kankeaksi. 😀 Tämä tunti avasi minulle hyvin, mitä jooga voi olla, miten aste asteelta joogassa voi edetä yhä haastavampiin asanoihin. Esimerkiksi oli mielestäni aika vaikuttavan näköistä, kuinka Jaatinen heitti tuosta noin vain jalkansa niskan taakse…

Olin myös lopputunnista salaa iloinen, että kamerani ei toiminut (johtui varmastikin huonosta nettiyhteydestäni). Pääsin siis seuraamaan huippuopetusta ja testaamaan omassa rauhassa uusia juttuja, ilman että kukaan näki minua (ja sitä kuinka onnettomalta yritykseni nävä ;D). Nettijoogailun plussa tämäkin. Kynnys uusiin kokeiluihin on pieni, koska saat päättää laitatko videon päälle vai et. Ja niille, jotka miettivät vaatiiko tämä jotain ymmärrystä tietokoneista ja tekniikasta, niin ei ollenkaan. Huomaat kyllä kun kokeilet. 🙂

_MG_1843

Haluan näin loppuun vielä kiittää Yoogaiaa nerokkaasta konseptista ja kiitokset Jani Jaatiselle hyvistä workshopeista. Ihan huippua, että olen päässyt täällä Nantwichissakin (jossa kunnon joogastudioita ei ole) joogaamaan tasokkaassa ohjauksessa! 🙂

Ilmaiskoodista muuten vielä sen verran, että koodin voi aktivoida vielä tänään ja huomenna eli kesäkuun loppuun asti! Tarkennuksena, että koodia ei pystykään aktivoimaan sama ihminen kuin kerran (eli jos käytti jo alkuvuodesta blogini ilmaiskoodin se ei käy nyt), mutta Yoogaialla on edullinen kampanja käynnissä, jossa ensimmäinen kuukausi on vain 5 euroa. Tilaus pitää muistaa peruuttaa, jos ei halua jatkaa normaalihintaisena 19,99 eur/kk.
vp