Kayla Itsines BBG or not?

24

Yoga

25.11.2014

porraslankku copy copy

Kerroin teille miettineeni tilaisinko Kayla Itsinesin toisen Bikini Body Guiden sen jälkeen, kun ensimmäiset 12 viikkoa sain tehtyä. Päätin nyt, että vaikka monet treeniohjelman toista versiota suosittelevatkin, niin en aio ostaa sitä… en ainakaan vielä.

Olen päässyt jo tällä viikolla pari kertaa salille ja näillä näkymin muutenkin joulukuussa elämäni on sen verran paikallaan, että on järkeä ostaa sali- ja joogakortti. Salilla tein nytkin Kaylan ohjelmat läpi, mutta haluan tehdä paljon muutakin, joten koen että vanha ohjelma käy vallan mainiosti. Säästää myös rahaa.

Lisäksi, vaikka suosittelenkin ensimmäistä opasta lämpimästi, niin haluan kyllä tehdä myös pitkäkestoisempaa ja vähemmän intensiivistä lihaskuntoharjoittelua -nyt kun siihen on mahdollisuus. Jo minulla oleva 12 viikon opas tuottaa edelleen tarpeeksi haastetta, kun ensimmäisiin viikkoihin olen lisännyt raskaammat painot kaikkiin liikkeisiin sekä nostanut toistojen lukumäärää. Aina voi tehdä myös liikkeet paremmin ja huolellisemmin. On muuten ollut hauska huomata ero heinäkuuhun.. Olen tehnyt nyt 3 viikkoa uudestaan ohjelmaa ja silloin heinäkuussa nuo kolme ekaa viikkoakin tuntuivat rankoilta, mutta nyt olen tosiaan joutunut soveltamaan treenejä rankemmiksi. Eli kai sitä jotain kehitystä kuitenkin tapahtui, ainakin juuri kyseisten liikkeiden kohdalla!

Loppua kohden treeni kuitenkin rankkenee huomattavasti..Se minua juuri häiritsikin loppupään treeneissä, että ne olivat jopa niin rankkoja tai lyhyessä ajassa piiputettiin itsensä täysin, että liikkeiden puhtaus ainakin itselläni kärsi. Punnerrukset tai kyykyt eivät menneet alas asti, kroppa ei ollut aina tarpeeksi kannateltu, hypyt jäivät mataliksi jne… Olen tottunut ajattelemaan, että vasta sitten siirrytään seuraavalle tasolle, kun edellinen osataan tarpeeksi hyvin. Mielummin vähemmän, mutta laatua. Mielummin liikkeet helpompina, mutta oikealla tekniikalla.

jalkojen_vienti copyc

Ajattelin vielä pitää Kaylan ensimmäistä opasta treenini pohjana ostamatta uutta. Olen kuitenkin innoissani, että nyt minulla on kuukauden ajan paremmat mahdollisuudet monipuoliseen urheiluun. Näillä näkymin olen siis jouluun asti Suomessa, joten mielelläni treenaan muullakin tavalla vaihteeksi. 😉

Parasta erilaisissa treeniohjelmissa on paitsi se, ettei tule luovutettua kesken sarjojen ja hommassa on joku punainen lanka, niin se että aina niistä jää jotain liikkeitä käteen. Voi poimia parhaat ja itselleen sopivimmat. Vaihtelu virkistää ja kehittää.

Nyt kaipaan taas omia vanhoja liikkeitä, joita ei ohjelman aikana juurikaan ole tullut tehtyä. Varmasti Kaylan treeneistä jää monta liikettä kuitenkin pitkäksikin aikaa muistiin. Osa oli jo ennestään ahkerassa käytössä, kuten kuvissa näkyvät ”commandos” ja suorien jalkojen ylös tuonti. Jälkimmäinen kuuluu variaatioineen edelleen suosikkivatsoihini. Saa nähdä, miten treenailuni tässä menee, mutta nyt on tavoitteet taas asetettu ja ylläpitotreeni vaihtunut vähän tavoitteellisempaan. (En silti tarkoita, ettei Kaylan treenejäkin voi tehdä tavoitteellisesti.)

Mutta hassua on se, että miten niitä perusjuttuja, kuten tuttua kuntosalia järkevän kulkumatkan päässä arvostaa valtavasti, kun on vähän pidemmän aikaa ilman.

vp