Kayla Itsines BBG is Back!

27

Yoga

28.03.2015

mim_MG_9930 Viides viikko Kaylan treenejä päättyy huomenna ja tällä kertaa olen ollut ekstratyytyväinen. Muistatte varmaan, että kesällä/alkusyksyllä treenasin netistä ostetun 3 kk ohjelman mukaan. Nyt olen ottanut taas Kaylan (ensimmäisen) ohjelman osaksi treeniäni ja olen tykännyt oikeastaan enemmän kuin viimeksi. Tykkäsin viimeksikin, mutta nyt tuntuu että treenit ovat olleet tehokkuudeltaan ja rakenteeltaan vielä sopivammat minulle. Olen nimittäin tehnyt ohjelmaa kuntosalilla ja minulla on oikeat välineet käytössä. Voin vaihtaa painoja liikkeiden mukaan, minulla on oikean korkuiset korokkeet, tarpeeksi tilaa jne. Viimeksi tein treenejä pääosin ulkona tai yhdessä huoneessa ja painot olivat milloin liian pienet, milloin suuret (milloin niitä ei ollut ollenkaan), korokkeet horjuvat tai olivat matalat jne.. 😀 Treeni onnistuu mainiosti kotonakin, ei sillä. Erittäin tehokas kotitreeni! Mutta itse olen nyt tykännyt näistä tosi paljon, kun voin tehdä ohjelmaa kuntosaliympäristössä.

Tällä hetkellä treenini muodostuu siis parista jooga- tai syvävenyttelytunnista viikossa, jotka teen yoogaian nettipalvelua käyttäen (ilmaiskoodi vilmap2015 voimassa vielä pari päivää), sekä 2-3:sta juoksu- tai kävelylenkistä + Kaylan kolmesta kuntopiiristä. Kuntopiirit on jaettu siis niin, että viikolle on aina kolme ohjelmaa ja yhdessä ohjelmassa on kahdeksan eri liikettä. Kuntopiiriä tehdään 4 x 7 minuuttia. Ensin tehdään neljää ensimmäistä liikettä 7 minuuttia (yleensä ehdin kaksi kierrosta tai vähän yli), sitten pidetään minuutin tauko ja siirrytään seuraaviin neljään liikkeeseen joita tehdään taas tuo 7 minuuttia. Tämän jälkeen toistetaan koko homma. Liikkeet sopivat omaan treenifilosofiaani: paljon koko kehoa kuormittavia toiminnallisia liikkeitä. Kyykkyjä, punnerruksia, yleisliikettä jne..

Paikat ovat olleet kyllä kipeänä, varsinkin jalat! Välillä hyvä kun kävelemään pääsee.. ostin kotiin foam rollerinkin, että voin availla lihaskalvoja ja hieroa lihaksia kotona. Olen ollut niin iloinen, että elämäni on ollut nyt enemmän tavallista arkea ja olen ehtinyt päästä takaisin hyvään treenimoodiin ja tehdä urheilusta taas rutiininomaisempaa. Huomaan, että tuloksiakin on alkanut näkyä, mutta ruokavalio pitäisi varmaan laittaa tarkempaan syyniin, että tulokset olisivat selvempiä. Isoin muutos siinä on, että olen syönyt lähinnä kotiruokaa, mikä on hyvä. Mutta mihinkään fitness-ruokavalioon minua ei taida saada, kun olen sen verran kulinaristi ja ruuasta nautiskelija. 😉

 

//My fifth week of Kayla´s BBG will end tomorrow and this time I have been extra happy. You maybe remember that last summer / early autumn I was training the 3-month program that I purchased online. Now I’ve taken Kayla´s (first) bikini body program into my traning again. I feel that the training sessions have been more efficient and the structure of the session is even more suitable for me. Indeed, I do the sessions in the gym and I have the right equipment to use. I can change the weights according to the movement, I have the right height elevations, enough space etc. I have done my last training sessions primarily outdoors or in a room. Training succeeds very well at home, it does. A very effective home workout! But I like it more when I can do the program in a gym with all the equipment needed around me.

At the moment my training  consists  a pair of yoga or deep stretching hours per week which I do using yoogaia web service and 2-3 running or walking sessions + three circuit training sessions by Kayla. My Muscles have been really soar, especially my legs! I bought a Foam Roller so that I can  open the muscle membranes and rub the muscles at home. I am so glad that my life is now more like an ordinary everyday life and I had time to get back to good training routines. I see  the results have begin to appear.. Improvement would appear quicker if the diet would be more stright. But I’m so much a food-lover and food Hedonist… 😀

vp