Kaunis, terveellisempi rusketus

22

Beauty

20.04.2017

*Kaupallisessa yhteistyössä Vichyn kanssa

Olen kokeillut auringolta suojautumiseen kaikenlaista. Olen levittänyt iholleni niin kaakaovoita kuin kookosöljyä, valkoiseksi ihon jättäviä paksuja ekorasvoja ja kalliita, usein voimakkaasti haisevia aurinkovoiteita. Moni on blogiurani aikana kysynyt, mitä aurinkosuojavoiteita suosittelisin, mutta en ole oikein osannut sanoa. Meni myös pari vuotta, kun en käyttänyt oikein mitään. Ennen Balin reissua Vichy lähetti minulle testattavaksi uusia Idèal Soleil –aurinkosuojatuotteita. Koko kuukauden reissun ajan käytin näitä päivittäin ja jatkoin Italiassa aina auringossa oleillessani. En nimittäin enää missään nimessä olisi ilman aurinkosuojaa -ja kiitos näiden tuotteiden, siihen ei ole enää houkutustakaan. Olen vihdoin löytänyt tuotteet, jotka sopivat minulle täydellisesti ja joiden takia ei tarvitse tehdä kompromisseja.

Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän olen tullut tietoiseksi UV-säteilyn haitoista. Tai pikemminkin olen ottanut tiedon vakavasti. En koskaan onneksi mennyt solarium-villitykseen mukaan, mutta ne muutamatkin kerrat vuodessa olisin voinut jättää välistä. Samoin, kuin sen yhden teiniajan Kreikan reissun palamisen, jossa luotin tyhmänä voidepurkin ”suoja kestää 24h iholla” tekstiin, jonka seurauksena olin punainen ja iholtani kipeä loppureissun. Edustavimmat lomakuvat ovat suunnilleen niitä, joissa naamassani on jugurttikerros viilentämässä tomaatinpunaista polttelevaa ihoa. En myöskään suosittele tekemään kuten minä Thaimassa aikoinaan. Ajattelin viimeisenä päivänä, että minulla on jo rusketuspohjaa niin hyvin, että en tarvitse enää suojaa. Syvän rusketuksen sijaan, ihoni kesi, kuoriutui ja hilseili totaalisesti heti Suomeen palattua.

Olen nykyään aurinkorannoillakin mieluiten varjossa ja suojaan hiuksia hatuilla ja huiveilla, silmiä aurinkolaseilla ja kroppaakin monesti kevyillä vaatteilla. Nyt ajattelen, että hetken superrusketus ei missään nimessä ole sen arvoinen, että altistun tärkeimmälle ihosyövän riskitekijälle ja ihoni ennen aikaiselle vanhenemiselle. Olen oikeasti tosi huolissani melanooman sekä muiden ihosyöpien lisääntymisestä ja olen nähnyt niin monta esimerkkiä, mitä liialle UV-säteilylle altistuminen tekee iholle, että haluan tehdä voitavani näiden ennalta ehkäisyyn.

Nyt onneksi on helpompi suojautua auringon haitoilta, kun löysin nämä tuotteet. Vichyn Anti-sand Milk SPF 50+ nousi heti ihan mun lemppariksi. Pumppupullo on kätevä ja tämä sopii niin kasvoille, kuin vartalolle. Jotenkin en ollut tajunnut, että näin korkean suojan omaava tuote voisi olla näin ”kevyt”. Voide on ohutta, levittyy siis tosi helposti ja iho ei jää ollenkaan tahmeaksi -saati valkoiseksi. Kuten nimikin kuvaa tämä tuote sopii siis täydellisesti esim. hiekkarannoille – iho tuntuu melkein hylkivän hiekkaa. Lisäilin Balilla voidetta muulloinkin kuin auringossa oleillessa, koska esimerkiksi kuvauksiin tällä sai ihon tosi kauniiksi ja kuultavaksi. Kulutinkin tämän purkin Balilla loppuun.

Kokeilemistani uutuuksista löytyy toinenkin todellinen löytö: kasvoille tarkoitettu Dry Touch –aurinkosuojavoide. Itselläni on sekaiho, joka kiiltää ja rasvoittuu helposti T-alueelta. On ollut tosi vaikea löytää aurinkosuojavoidetta kasvoille, joka sopii myös kevyen meikin alle, joka ei tuki huokosia ja aiheuta megakiiltoa. Tämä voide on kuitenkin sellainen. Aurinkosuojavoide, joka tekee ihosta raikkaan ja mattapintaisen.

Kolmas kokeilemani tuote oli Aftersun oil. Olen ollut aina vähän laiska aftersun –tuotteiden käyttäjä, mutta nyt reissussa tämän tuotteen inspiroimana terästäydyin tässä. Nuo aurinkosuojavoiteet ovat muuten ihanan miedosti, jos ollenkaan tuoksuvia, mutta tässä aftersun:issa on enemmän tuoksua. Erittäin miellyttävää sellaista. Tykkään kovasti öljymäisestä, mutta hyvin imeytyvästä koostumuksesta ja luulenpa, että tuote todella tekee sen, minkä lupaa: ravitsee, rauhoittaa, kosteuttaa ja auttaa rusketusta pysymään pidempään…

En muista nimittäin, että koskaan yhtä moni tuttavani olisi päivitellyt rusketustani reissun jälkeen. Nyt viime päivinä Suomessa olen kuullut kolmelta, että ”oletpa kauniilla tavalla päivettynyt”. En tiedä, voinko antaa tästä krediitittejä muille kuin näille tuotteille! 😉

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna