Kaikki meikkaamisestani

34

Beauty

31.07.2015

 

_MG_2100 copy
Meikkaamiseen liittyviä postauksia toivotaan aika usein ja kuvasinkin Englannissa yksi päivä eniten käytössäni olevia meikkejä. Arkena meikkaan aika vähän ja varsinkin Englannissa olen usein ilman meikkiä kokonaan (tähän kyllä vaikuttaa myös ihoni kunto, joka tuntuu vaihtelevan melko paljon).

Toisaalta laittautuminen on myös kivaa ja varsinkin juhliin tykkään panostaa ja laittaa ripsitupsuista rajauksiin ja varjostuksista huulipuniin. En ole alkuunkaan merkkiorjallinen, mutta jos löydän hyvän tuotteen pitäydyn usein samassa. Jos en blogin kautta silloin tällöin testailisi uusia tuotteita käyttäisin varmaan aina samoja meikkejä. Yläasteaikoina luin meikkaukseen liittyviä kirjoja ja harjoittelin iltaisin erilaisia luomivärilevityksiä, käytin rohkeammin värejä ja meikkasin välillä jopa voimistelujoukkuettani ja äitiäni. Nykyään olen vähemmän kokeilunhaluinen ja enemmän laiska. Ammattimeikkaajan tuolissa kuitenkin satoja kertoa istuneena, olen oppinut meikkaamisesta yhtä ja toista. Kokemus on auttanut löytämään omaa meikkaustyyliä, kuten varmasti kaikilla. Tykkään huolitellusta lookista, joka ei kuitenkaan näytä meikatulta.

_MG_2201

Pohja on meikin A ja O ja siihen eniten myös satsaan -niin rahaa kuin aikaa. Artistryn Natural-sävyinen meikkivoide on ollut minulla vuosia käytössä. Päivämeikissä sekoitan sitä bb-voiteeseen tai sävyttävään päivävoiteeseen tai käytän sellaisenaan vain bb-voidetta, jolloin lopputulos on vielä kevyempi. Estée Lauderin BB-voide on ollut jo pari vuotta käytössä ja tykkään siitä kovasti. Sävy on aika ruskea, mutta sävyä voi vaalentaa helposti sekoittamalla vaaleampaan meikkivoiteeseen. Elisabeth Ardenin BB-voide on ollut kovassa käytössä tänä kesänä, varsinkin Italiassa, koska siinä on hyvä aurinkosuoja. Kaikissa näissä kolmessa voiteessa aurinkosuojakertoin on vähintään 20.

T-alueen pohjustan Lumenen pohjustustuotteella. Tuote on must, se tasoittaa ihoa sekä auttaa hillitsemään kasvojen kiiltoa. Yksi ”salainen meikkausaseeni”, josta en luopuisi on Lumenen korostusvoide. Levitän sitä poskipäille/niiden yläpuolelle heijastamaan valoa. Tämä on mielestäni suurin tehokeino raikkaan ja kuulaan näköiseen lookiin. Lumenen valokynää levitän silmänalusille ja pitkittäin nenän korkeimpaan kohtaan. Perusteellisessa meikissä myös nenänpieliin ja korostamaan kulmakaaria.

Make up Storen Trio peitevoide on todella hyvä ja sen jälkeen kun tämän löysin, en muita ole käyttänyt. Keltaisimmalla värillä peitän punaisuutta ja levitän sitä esimerkiksi satunnaisille näpyille. Punaisemmalla värillä peitän tummat silmänaluset ja vaaleimmalla pohjustan luomet. Luomenen irtopuuterilla painelen pohjan iholle ja poistan kiillon. Laukussa kulkee mukana kuitenkin peilillä varusteltu kivipuuteri, jota lisäilen päivän mittaan tarvittaessa.

Meikkivoiteet levitän aina meikkivoidesiveltimellä. Minulla meni aikoinaan hetki aikaa ennen kuin raaskin ostaa mielestäni kalliin siveltimen ja levitin vuosia meikkivoiteen sormilla. Mutta meikkivoidesivellin on nykyään ihan korvaamaton osa meikkipussiani. Yritän pestä siveltimeni parin viikon välein. Minulla on tähän tarkoitukseen oma palasaippua, mihin pyöritän siveltimiä hellästi vesihanan alla, kunnes vesi on kirkasta.

_MG_2146 MG_0452-860x573_MG_2168

Poskipunat ja aurinkopuuterit merkkeineen ovat vaihdelleet monesti. Aurinkopuuteria levitän varjostamaan kasvojen reunoja ja tuomaan vähän päivettynyttä ilmettä. Kuvassa aurinkopuuteri on kosmetiikkakauppa Sephoran omaa merkkiä, mutta Lumenen aurinkopuuteria käytin talvella. Tämä kuvassa näkyvä on vähän liian ruskea, jos iho ei ole kunnolla päivettynyt. Liian ruskea aurinkopuuteri tekee sottuisan ilmeen ja pitäisikin varmaan hankkia taas vaaleampi sävy, kun Italian jälkeen rusketus on lähtenyt. Monesti käytän sekä aurinkopuuteria että poskipunaa samaan aikaan, mutta jos valitsen toisen, se on poskipuna. Heleä poskipuna piristää kasvoja kummasti! Poskipunat kuvassa ovat Tata Harperin ja Elisabeth Ardenin.

_MG_2214
Ripsivärit ja luomiväritkin vaihtelevat paljon, mutta jos käytän luomiväriä levitän sitä yleensä hyvin perinteisesti: vaaleampaa väriä liikkuvalle luomelle ja kulmaluulle sekä eri ruskean tai luumun sävyä luomivakoon/silmänurkkaan. Yleensä teen ns. baanaanivarjostuksen, mutta tässä meikkaan vähän kausittain. Levitän luomivärejä usein myös alaluomelle ripsien tyveen ja pysyn luomiväreissä tosi neutraaleissa sävyissä. IsaDoran klassikkopaletin toiseksi vaaleinta sävyä saatan käyttää joskus myös nenän varjostukseen. Käytin pitkään Diorin ripsiväriä, mutta Lórealilla on ollut hyvät hinta-laatusuhteet. Taivutan ripset aina ensin ja laitan ripsiväriä myös alaripsiin.

_MG_2225

Meikkipohjan jälkeen kulmakarvat ovat mielestäni toiseksi tärkein osa meikkiä. Huolitelluilla kulmilla on valtava merkitys meikkiin. Monesti kuvauksissa minulle tehdään paksut ja näyttävät kulmat, mutta itse pitäydyn vain aukkojen täyttämisessä. Minulla on luonnostaan tummat kulmakarvat, joten pienetkin aukot näkyvät. Artistryn kulmakynä on ollut meikkipussini yksi kulmakivi jo vuosia. Siinä on vaihdettava pää, joten aina kun kynä loppuu ostan vain uuden vaihtopään, en koko kynää. Minulla on myös pitkät ja vallattomat kulmakarvat, joten Lumenen kulmageeli on yksi suosikeistani. Tweezermanin pinsetit ovat ihan parhaat ja niistä en enää luopuisi!

Kuvassa on myös Lumenen musta kajaali, jolla välillä teen pehmeät rajaukset ja iltajuhlameikkiin myös sisärajaukset. Nestemäistä rajauskynää käytän melko usein, jos haluan tehdä perusteellisemman meikin. Kuvassa näkyy Kikon oma, mutta en voi suositella tätä, koska se leviää helposti. Kokeilinkin nyt äidiltäni Artistyn eyelineria ja se oli sen verran loistava, että omin sen itselleni. 😉 Huulten rajauskyniä käytän tosi harvoin, mutta kuvassa oleva Diorin kynä on melko uusi hankinta.

_MG_2161
Huulissa käytän arkena lähinnä huulirasvoja, mutta raikkaat huulikiillot ja eri punaisen sävyiset huulipunat kyllä kuuluvat ehdottomasti meikkipussiini.

_MG_2151 copy

En ole mikään pro-meikkaaja ja tätä postausta kirjoittaessa tuli fiilis, että ehkä sitä voisi taas vähän perehtyä meikkaamiseen ja kokeilla uusia juttuja. Toisaalta koen, että olen urani takia päässyt aitiopaikalle katsomaan, miten Suomen parhaat meikkaajat meikkaavat kasvoni. Ulkomailla olen huomannut sen, että lähes poikkeuksesta kasvojani ei meikata juuri ollenkaan. Monet meikkaajat ovat laittaneet esimerkiksi vain yläripsiini ripsiväriä, eikä muuta silmämeikkiä oikein ollenkaan. Minulla on kyllä raskaat luomet ja mantelin malliset silmät, joissa luomivärit eivät erityisesti näy. Usein ollaan kysytty olenko eskimoille sukua tai ovatko sukujuureni Aasiassa, ehkä meikkaajat haluavat korostaa tätä.. en tiedä. Mutta itse tunnen kyllä oloni itsevarmimmaksi huolella tehdyssä iltameikissä.

Tulipa megapitkä postaus, mutta ajattelin kirjoittaa kerralla kaiken.. Hyvää viikonloppua! 🙂

vp