Ihoni tarina –hormonit, aknearvet ja ihorulla

23

Beauty

21.09.2015

DSC01985 kopiov
*yhteistyössä Swiss Clinic

Ajattelin kirjoittaa aiheesta, josta on vuosien aikana kysytty usein… Nimittäin ihosta ja siitä, mitä e-pilleireiden lopettaminen (tai tarkemmin sanottuna tauon pitäminen) iholleni teki ja mikä tilanne on nyt. Tämä ei kuulu suosikkiaiheisiini, koska kuka nyt haluaa jakaa niitä ei-niin-hyviä asioita itsestään tai kokemuksistaan. Mutta halusin tehdä tämän postauksen nimenomaan siksi, että tiedän ruudun toisella puolella olevan monia, jotka kärsivät aknearvista. Minulla on nyt nimittäin jakaa hyvä keino niiden taltuttamiseen ja ihon parantamiseen.

_MG_9541

Jotkut muistavat ehkä postaukseni kahden ja puolenvuoden takaa: E-pillerit ja Iho. Kerroin, kuinka lopetin pillereiden syönnin pitkän harkinnan jälkeen. Halusin koittaa, miltä tuntuu olla ilman keinotekoisia hormoneita. Kerroin postauksessa siinä käyneen kuten pelkäsin, kasvojeni iho muuttui selkeästi huonommaksi. Postauksessa kerroin kuitenkin, kuinka useamman kuukauden jälkeen lokakuun loppupuolella ihoni oli alkanut voida taas paremmin ja uusia näppylöitä ei tullut enää esiin. Tämän jälkeen en blogissa sen enempää aiheesta puhunut, mutta kommenttibokseissa kyllä kerroin joillekin asiasta kysyneille, kuinkas sitten kävikään.

Lähdin helmikuussa Kapkaupunkiin ja suoraan sanoen kasvojen ihoni räjähti käsiin. Iso ilmastonmuutos (kuumuus, meikkikerrokset auringossa, aurinkorasvat yms..) ja henkilökohtaisen elämäni suuri stressi, aiheuttivat sen että ihoni puhkesi todella kukkimaan. Olin aikeissa tehdä kuukauden mallinhommia Kapkaupungissa, mutta lopulta kävin vain muutamissa castingeissa ensimmäisellä viikolla ja tein yhden tv-mainoksen (jossa onneksi ei ollut lähikuvaa). En vain pystynyt mennä castingeihin, kun itsetunto mallinhommissa laski ihon takia nollaan. Sen sijaan kävin Kapkaupungissa kasvohoidoissa.

No kasvojeni ihon kunto jatkui huonona koko kevään ja tuntui, että pitää perua jo bookattuja mallikeikkoja. Elämäni oli muutenkin näihin aikoihin hyvin stressaavaa, muutoksia täynnä ja halusin kovasti lähteä Saksaan tekemään mallinhommia. Sitten sen päätin ihan lennosta: aloitin syömään pillereitä uudestaan.

Ihoni parani parissa kuukaudessa, mutta jäljelle jäi arpia. Onneksi ei syviä, mutta punaisia läikkiä kuitenkin. En tiedä, koska uskallan lopettaa taas pillereiden syönnin, koska edessä on ehkä sama ”taistelu”. Ehkä sitten, kun mallinhommilla ei ole itselleni enää mitään merkitystä tai ainakin kun elämä on rauhallista ja voin keskittyä nukkumiseen, meditoimiseen, veden juontiin ja syömään hormoneja tasaavaa maca-juurta.. Heh, se on vain iho (tiedän) ja tiedän, että vaikka täydellistä ihoa en omistakaan, olen meikillä saanut pahimpinakin aikoina ihon ihan ok:n näköiseksi (ainakin hämärässä). Mutta iho on kuitenkin sen verran iso elin, että jos on (helppo) keino saada iho terveemmän näköiseksi, sen haluaa tehdä.

DSC01986 kopio kopio

Joku ehkä ajattelee, ettei blogissani ole nähty kuvia, joissa ihoni on epätasainen, näppyinen tai arpinen. Ymmärrän valokuvauksesta sen verran paljon, että kuvaan vain silloin ja siten, että valo/tarkennus yms. imartelee ihoa. Toisaalta oma ihoni on nykyään aika eri näköinen ilman meikkiä ja meikin kanssa. Kolmanneksi käsittelen joskus ihoa jälkikäsittelyssä (poistan finnin tms.). Tiedän silti, että minulla on kaikesta huolimatta ihan hyvä iho.. Onhan monet meikkaajat, jotka näkevät sen raakana 10 cm päästä sanoneet ihoni olevan hyvin terveen näköinen ja kuulas. En siis halua valittaa, mutta ehkä nämä tämän postauksen alhaalla näkyvät kuvat osoittavat, ettei ihoni nyt ihan niin hyvä ole kuin monet ovat luulleet. Kuvat ovat nimittäin ensimmäiset täysin meikittömät ja käsittelemättömät lähikasvokuvat blogissani. Ja ihoni on nyt siis paljon paremmassa kunnossa kuin pariin vuoteen.

Oman ihoni haastavimmat kohdat ovat pari vuotta olleet posket (varsinkin vasen sivu), joihin hormoninäpyt yleensä juuri tulevat. Olin lukenut Lindan blogista Swiss Clinicin Skin Renewal Kit -ihonhoitopaketista, jolla Linda oli alun skeptisestä suhtautumisesta huolimatta saanut apua kasvojen arpiin. Itse en ollut kokeillut aikaisemmin mitään keinoja arpien poistoon, koska en kokenut arpien häiritsevän niiiin paljoa itseäni + olen aika laiska ottamaan selvää kauneustuotteista ja -innovaatioista. Ajattelin, että aika haalistaa arvet. En voi silti väitää, ettei minua ole häirinnyt kulkea ilman meikkiä aamulla esimerkiksi kuvauksiin, jossa oletus on, että mallilla on tosi hyvä iho.

Minultakin kysyttiin kuukausi sitten, haluaisinko testata tätä Swiss Clinicin Skin Renewal Kit -tuotetta ja ajattelin heti, että haluan. Paitsi itseni takia myös siksi, että ajattelin että jos tuote toimii, olisi ihana vinkata siitä niille lukijoille, joilla on arpia ihossa ja jotka etsivät niihin hoitoa.

_MG_9478

Melkein kuukausi sitten aloitin testauksen. Skin Renewal Kit -ihonhoitopaketista löytyy pienillä mikroneuloilla varustettu Swiss Skin Roller -ihorulla sekä Swiss Rejuvenator -geeli. Ihorullia on eripituisilla neuloilla, eri tarkoituksiin. Esimerkiksi  1,0 mm rullakokoa suositellaan raskausarpiin ja selluliittin. Minulla on käytössäni keskikokoinen eli O,5 mm rulla, jota suositellaan nimenomaan aknearpiin sekä ihon ikääntymistä ehkäisevään ja ihon uudistumista edistävään hoitoon. Rullaa voi käyttää myös ohuiden hiusten sekä hiustenlöhdön ehkäisyyn. Tämän lisäksi sain käyttööni myös vielä Swiss Sanitizer -desinfiointisprayn, jonka avulla iho ja rulla on helppo puhdistaa.

DSC01982 kopio kopio

En tiedä olisinko kiinnostunut tuotteesta ilman Lindan postausta, joka jätti jo positiivisen suhtautumisen. Yleensä suhtaudun tällaisiin tuotteisiin mielenkiinnottomasti, mutta tämä tuote on myös monen ruotsalaisbloggaajan suosikki ja ajattelin, ettei tuote, joka on voittanut vuoden 2015 parhaan kauneusinnovaation palkinnon Swedish Beauty & Cosmetics Awardseissa, voi olla täysin toimimaton.

Ja kyllä, tuote toimii! Heti alkuun ihastuin siihen tunteeseen, minkä rullaus jättää kasvoihin ja oikeastaan se on syy, miksi olen jaksanut tehdä rullauksen muutamia taukopäiviä lukuunottamatta joka ilta. Hoidossa on tärkeää, että iho on täysin puhdas. Itse teen tämän ennen nukkumaan menoa ihon huolellisen puhdistuksen jälkeen. Iho voi punoittaa vähän rullailun jälkeen, joten koen että ilta on senkin takia paras ajankohta.

Eli rullailen posket, leuan ja otsan alueen kerrallaan joka suuntaan n. 3-4 kertaa edes takaisin. Tämän muutaman minuutin hoidon aikana mikroneula muodostaa ihon pintaan pienenpieniä mikroreikiä, joiden kautta ihon kyky imeä itseensä hoitavia voiteita maksimoituu jopa 300 prosenttisesti. Rullailu myös kiihdyttää ihon kollageenintuotantoa ja edistää ihon uudistumista. Tunne rullailun jälkeen iholla on jotenkin tosi aktiiviinen. Tai tuntuu, että voiteet todella pääsevät imeytymään paremmin ja aamulla iho näytti mielestäni heti kirkkaamalta.

Rullailun jälkeen kavoihin levitetään pakettiin kuuluvan Swiss Rejuvenator -geeli, joka auttaa pitkällä tähtäimellä ihon uudistumisessa ja parantumisessa. Itse lisään vielä kosteusvoiteen päälle, koska kovin kosteuttavaa geeli ei ole.

_MG_9515 kopio

Rullailua tulee tehdä säännöllisesti, mutta pienissä erissä eli taukoja kannaattaa pitää. Esimerkiksi itse tosiaan olen nyt kohta kuukauden käyttänyt rullaa, mutta pitänyt joka viikko 2-3 päivää taukoa. Nyt pidän varmasti pidemmän tauon, koska olen jo tyytyväinen tuloksiin. En olisi uskonut, että saan mitään näkyvää aikaiseksi näin lyhyessä ajassa, mutta onneksi räpsäisin jonkunlaiset kuvat ennen hoidon aloittamista.

Näissä kuvissa voi nähdä eroa vasemmassa poskessani. Kuvat ovat aika huonot, koska jälkeen-kuvissa on parempi valo, joka näyttää ihon selkeämmin ja tarkemmin. Lisäksi kuvakulmat ovat erit, mutta ehkä näiden pikkukuvien avulla voi nähdä, etten ihan puuta heinää puhu. Itse huomaan ihon tasoittumisen siinä, etten enää lisää meikatessa poskiin peitevoidetta vaan pelkkää bb- tai meikkivoidetta.

MUUTOS VAJAASSA KUUKAUDESSA

iho muutoksetc

Olen tosi tyytyväinen, koska uskon että pitkäaikaisella käytöllä saan merkittävää parannusta ihoon. Lisäksi voin rehellisesti sydämeni pohjasta suositella tätä niille, joilla oikeasti on ollut kamppailua arpien kanssa. Nyt tuotteen saa vielä hyvään hintaan, kun saan jakaa teille alekoodin, jolla tuotteen voi ostaa vähän normaalia edullisimmin:

VILMA15 -koodilla saat  -15% alennusta Swiss Skin Renewal Kit -tuotteesta. Löydätte tuotteen tämän linkin takaa.

Uskon, että Swiss Clinicin tuotteista voi olla teille muutenkin paljon iloa, koska jos muut tuotteet toimivat yhtä tehokkaasti, voi täältä löytää apua esimerkiksi selluliittiin (Swiss Anti Cellulite), hampaiden valkaisuun (Swiss Whitening) tai muihin pieniin kauneuskikkoihin.

Itseäni alkoi kiinnostaa kovasti kulmakarva– ja ripsiseerumi, saa nähdä meneekö testaukseen. Olen nimittäin puhunut useiden mallejen ja meikkaajien kanssa, kuinka monet ovat käyttäneet näitä seerumeita kasvattaakseen ja vahvistaakseen kulmia ja ripsiä. Itse en ole koskaan mitään vastaavaa koittanut, mutta kiinnostukseni on herännyt, kun niin monet kauneusalalla olevat vannovat näiden nimiin… Swiss Clinicin valikoimasta löytyvät Ruotissa myyntihiteiksi nousseet seerumit myös yhteispakkauksessa täältä. Kaikkea sitä on keksitty, mutta ihme kyllä nämä näyttävät toimivan. 🙂

vp2