Hyvinvointia ja terveyttä BookBeatista

29

Wellness

19.05.2017

*yhteistyössä BookBeat

Muistatteko, kun viime syksyllä kirjoitin postauksen BookBeat – Kun innostuin ääni- ja e-kirjoista ?! Vähän aikaa sitten kerroin BookBeatin olevan yhä lempiapplikaationi instagramin lisäksi. Käytän BookBeatia melkein päivittäin ja tähän on monta syytä, tässä kahdeksan:

1. Rakastan yli kaiken kirjoja!

2. BookBeat sovelluukseen päivittyy koko ajan uusia kirjoja. Tuntuu välillä kuin avaisi lahjapakettia, kun avaa sovelluksen ja katsoo, mitä uutta sinne on nyt tullut!

3. Asun ulkomailla ja elän muutenkin lähes 24/7 matkalaukkuelämää, joten helpottaa kantamiskuormaa ja stressiä ylikiloista, kun kirjat kulkevat mukana sähköisesti. Tämä on oikeasti aika merkittävä tekijä, kun ennen käsilaukussanikin oli aina kovakantinen kirja tai kaksi.

4. Olen vähän multitasking ihminen, vaikken edes haluaisi. Äänikirjojen myötä voin kuitenkin tehdä montaa asiaa kerralla oikeasti hyödyllisesti. Esimerkiksi kotityöt sujuu näin huomaamatta ja venyttely+äänikirjat ovat oma ihana rentoutumiskeinoni.

5. Voin ladata kirjat puhelimeen hetkessä ja lukea/kuunnella lennoilla ilman nettiyhteyttäkin. Usein työskentelen läppärillä kaikki matkat, mutta nousut ja laskut omistan aina BookBeatille.

6. Ennen ostin hirveän määrän kirjoja, mutta tämä sovellus on säästänyt kohdallani paitsi euroja myös paperijätettä ja luopumisen tuskaa, kun kirjoja ei tarvitse jättää matkakohteisiin. Toki paperikirjoissa on edelleen ihan oma hohtonsa, mutta äänikirjat ja e-kirjat tuplaavat helposti kirjojen määrän, joihin ehtii tutustua.

7. Tykkään selailla paljon kirjoja… En läheskään aina lue tietokirjoja kannesta kanteen, mutta haen inspiraatiota sieltä täältä. Tämä sovellus jos joku mahdollistaa kirjoihin tutustumisen ja yksittäisistäkin luvuista inspiroitumisen, kun kuukausimaksua vastaan on valtava määrä kirjoja selattavana.

8. Olen kärsinyt viime aikoina vähän turhan paljon stressistä ja oman ajan puutteesta. Keksin laittaa taas äänikirjan aina päälle aamuisin laittautuessani ja tuo hetki on muuttunut mukavaksi rentoutushetkeksi. Äänikirjat ovat loistava keino uppoutua hetkeksi toiseen maailmaan.

Eli tavallaan edellä mainittuun pohjautuen BookBeatin hankkiminen ja käyttäminen on hyvinvointiteko jo sellaisenaan. Mutta lisäksi BookBeatissä on kattava valikoima hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä kirjoja. Ihan uusiakin. Tänään haluan tuoda esille muutamia omia suosikkejani.

HYVINVOINTI- JA TERVEYSKIRJOJA

Erik Wallsten, Thomas Wahlström – Paleo -Ihmisen alkuperäinen ruokavalio ja moderni elämäntapa
Tosi kiinnostava ja viisaasti kirjoitettu kirja. Vaikka en itse noudatakaan mitään tiettyä koulukuntaa ruokailuissa, ajattelen monissa asioissa tosi pitkälti ”paleomaisesti”. Suosittelen lukemaan ihan vain sen takia, että uskon tästä monien saavan uutta näkökulmaa ja tietoa omiin elintapoihin.

Kaisa Jaakkola – Hyvän olon Hormonidieetti
Saan aika usein kysymyksiä hormoneihin, ehkäisyyn, ruuan imeytymiseen, suolistovaivoihin ja aineenvaihduntaan liittyen. Kaikille teille, jotka edellä mainittuja asioita pohditte, suosittelen tutustumaan Kaisan tuotantoon.

Ulla Prami – Joogaruoka. Opettajien parhaat reseptit.
Kirjaan on kerätty ruokaohjeita joogaopettajilta ympäri Suomea ja ruoat on jaettu vegaanisiin, vegetaarisiin, munattomiin, maidottomiin, gluteiinittomiin ja raakaruokaan. Tämä keittokirja ei e-kirjana ole mielekkäin ulkoasultaan, mutta toisaalta tässä on puhelimessa aina terveellistä inspiraatiota mukana esimerkiksi kauppareissulla.

 

Jutta Gustafsberg – Jutan voimakirja (äänikirja)
Itse ihailen Jutan elämänasennetta ja tämä äänikirja on ihanan positiivinen. Vaikka itselleni ei hirveästi tässä mitään uutta tullutkaan, on motivointi yhtä tärkeää kuin uudet oivallukset. Jos kuuntelet tätä kirjaa edes 10 minuuttia päivässä, saat ehkä muutettua paremmin ajatukset teoiksi. 🙂

Aki Hintsa – Voittamisen Anatomia (äänikirja)
Tästä kirjasta olenkin jo aikaisemmin maininnut, mutta kaikista kuuntelemistani tietoäänikirjoista BookBeatissa suosittelen ensimmäiseksi tätä tai Zlatanin kirjaa. Kirja käsittelee menestymisen salaisuutta, mutta minusta kirja on ehdottomasti myös kirja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista hyvin mielenkiintoisin esimerkein.

Satu Rämö, Hanne Valtari – Unelmahommissa
Vaikka tämä kollegoideni tekemä kirja ei varsinaisesti ehkä hyvinvointikategoriaan kuulu, haluan sen tähän listaan lisätä. Työ on niin iso osa elämää, että se väistämättäkin vaikuttaa hyvinvointiin ja terveyteen paljon. Minulle tämä kirja oli jotenkin merkittävä, koska tässä puhutaan myös siitä, kuinka unelmatöissäkin voi uupua, väsyä ja stressaantua niin, että elämästä tulee vain suorittamista. Pystyin samaistumaan lähes kaikissa asioissa Hannen ja Satun tarinoihin. Kirja on mielestäni monin tavoin kultaa ja, jos oma unelmahomma on vielä hakusessa: lue tämä!

Muita hyviä ja mielenkiintoisia hyvinvointikirjoja BookBeatissa:
Maaret Kallio – Lujasti Lempeä
Kimmo Takanen – Tunne Lukkosi
Marie Kondo – Konmari
Emeran Mayer – Viisas Vatsa
Taija ja Jani Somppi – Parantava Ruoka
Sami Minkkinen – Havaintoja parisuhteesta

Löysin jotenkin vasta nyt myös kunnolla BookBeatin englanninkielisen valikoiman. Sieltä löytyy äänikirjoja vaikka kuinka! Esimerkiksi hyvinvointi puolelta Timothy Ferrisin The 4-Hour Work Week ja The 4-Hour Body ja muita kiinnostavia, joihin aion vasta tutustua. Ehkä palaan näihin vielä tulevaisuudessa. 😉

Minulla on ilokseni tarjota teille kaikille myös kuukauden (1kk) ilmainen kokeilujakso! Koodilla ”vilma” saatte tämän hyödyn käyttöön. Kannattaa mennä suoraan tämän linkin kautta, niin se on jo valmiiksi täytetty teille.  Rentouttavia ja inspiroivia luku- ja kuunteluhetkiä! ♥

Tallenna

Tallenna