Huippukuntoon kotona + Pieni suunnitelma

43

Yoga

25.08.2016

IMG_9666-2b IMG_9704 copy

Syksyllä moni uusii jäsenyytensä kuntosalille, aloittaa uudet tanssitunnit, kokoaa salibandyjoukkueen tai palkkaa personal trainerin. Itse haastan itseni treenaamaan kotona monipuolisesti ja niin, että kehityn. Ajattelin jakaa vähän ajatuksiani, tavoitteitani ja suunnitelmia teidän kanssa, jos joku muukin innostuu samaan.

MIKSI TÄMÄ TAVOITE?
♥ Olen tottunut tekemään kotitreenejä ylläpitääkseni kuntoa ja saadakseni liikkumisesta hyvää oloa, mutta ikinä en ole saanut motivoitua itseäni tavoitteelliseen treenaamiseen ilman kuntosalia, ohjattuja tunteja tai valmennusta (joogaa/venyttelyä lukuun ottamatta). Nyt kotitreeni on kuitenkin ainoa vaihtoehtoni. Lähin ”sali” (eli yksi huone muutamien laitteiden kera) on n. 25 minuutin matkan päässä ja tänään taas ajamista pitkästä aikaa kokeilleena, en uskalla minun ajotaidoillani vielä ajaa yksin haastavia vuoristoteitä.
♥ Tuntuu, että arjessani on ollut nyt neljän kuukauden ajan kuntosalin kokoinen aukko, mutta en halua enää yhtään käyttää tätä tekosyynä!
♥ Haluan, että minulla on taas energiaa, vaikka muille jakaa ja haluan tuntea oloni ryhdikkääksi ja jänteväksi.
♥ Istun tietokoneella suurimman osan päivästä, joten urheilu on hyvinvointini kannalta ehdoton asia.
Ennen kaikkea haluan haastaa itseni. Haluan näyttää itselleni, että hyvä kunto ja kehittyminen eivät ole kiinni rahasta, optimaalisista olosuhteista tai muista ihmisistä. Se on kiinni omasta päästä.
♥ Uskon, että tämä jonkilainen suunnitelma auttaa rutiinien luomisessa ja siinä, että treenistä saa enemmän irti, enkä kyllästy niin helposti. En päätä ennalta, mitä teen minäkin päivänä, joten sinänsä jatkan ihan fiiliksen mukaan.

SUUNNITELMANI:
1. Teen joka aamu aurinkotervehdyksiä ja aina, kun siltä tuntuu joogaan enemmän, esimerkiksi pari kertaa viikossa oneoeight-sivuston tunteja apuna käyttäen. Meditoin ja teen Yin-joogaa iltaisin. Tämä jooga puoli on siis se joka tulee minulta yleensä luonnostaan ja teen käsilläseisonta harjoituksia yms. lähes joka päivä täällä ulkona.
2. Pidemmät juoksulenkit ovat täällä lähes mahdottomia, ellei aja autolla ensin jonnekin. Mutta käännän todella haastavan maaston hyödyksi. 3 krt/viikko juoksen sprinttejä ylämäkeen 8 x 60 m tai 4 x 250m ylös vuoren rinnettä ja tulen hölkäten/kävellen alas.
3.  1 krt/viikko teen jonkun Kayla Itsinesin jalkapainotteisen treenin (HIIT 30min).
4.  1 krt/viikko teen joogan päätteeksi Rachel Brathenin ”Ten Minute Core Boost” treenin oneoeight-sivulta (löytyy täältä).
5. 1 krt/viikko teen treenin yhteyteen Tomi Kokon supernopean Rautajalka-treenin (youtubessa täällä).
6.  1krt/viikko teen Fustra-harjoituksen n. 20 min. Kokeilin tätä eilen ensimmäistä kertaa ja tykkäsin kovasti. Todella hyödyllinen ryhdin parantaja treeni, joka aktivoi loistavasti esimerkiksi syvimpiä vatsalihaksia. Tekniikkaan on keskityttävä koko ajan, joten tämä harjoitus sai myös hyvin ajatukset pois muista jutuista. Käytin tähän poikaystväni puhelimessa olevaa applikaatiota. Jos jotain kiinnostaa, selvitän sovelluksesta lisää!

Treenimäärä kuulostaa suuremmalta, kuin on, koska listaamiini asioihin menee vain 10-30 minuutia. Otan tavoitteekseni joogan lisäksi tehdä 4-5 päivänä viikossa siis jotain muuta urheilua 15-45 min kerrallaan.

VÄLINEET, JOITA MINULLA ON KÄYTÖSSÄ:
♥ 4kg käsipainot
♥ 10kg levypainot+tanko
♥ 8kg kahvakuula
♥ Hyppynaru
♥ Joogamatto, joogavyö, blokit
♥ Yritän vielä löytää nilkkapainot täältä jostain, jotta saan paremmin tehtyä pakaran aktivoimisharjoituksia.
♥ Myös puutarha penkit toimivat hyvin esimerkiksi dippipunnerruksissa ja vatsalihasten teossa. Pihan portaat auttavat taas hyvin erilaisissa penkille nousuissa.

Onko siellä muita, jotka pitävät kuntoaan yllä vain kotikonstein? 🙂

VP2

Tallenna