Helsinki-vinkit: Lounas Lonnassa

25

Food

27.08.2015

_MG_7171

Minulla oli koko viime kesänä ajatuksena, että Lonnaan on päästävä. Monet kirjoittivat ja kehuivat tuota uutta yleisölle avattua Helsingin edustalla olevaa saarta, eikä vähiten sen kahvilaa ja ravintolaa. No viime kesänä tämä asia jäi tekemättä, mutta nyt Helsinki-visiitilläni kävin siellä hyvän ystäväni Sannin kanssa lounaalla.

Tarkoitus oli vetää siis pidemmän kaavan mukaiset lounastreffit ja vaihtaa kuulumiset ilman kelloa ja siihen tarkoitukseen paikka oli täydellinen. Ravintolasta saa myös illallista ja haluan kyllä joskus mennä senkin testaamaan. Lautta lähtee Kauppatorilta ja on itsessään jo aika ihanaa päästä vajaassa kymmenessä minuutissa Helsingin keskustasta näin idylliseen paikkaan meren keskelle.

Bonusta oli, että lounas oli todella herkullinen! Otimme alku ja pääruuat ja maistoin myös Sannin annoksia. Lounaslista oli lyhyt, mutta houkutteleva:

_MG_7120

Omaan makuuni jokainen annos oli erittäin onnistunut. Lisukkeinakin oli tällaiselle terveysintoilijalle positiivisena lisänä mm. kikherneitä ja lehtikaalia. Nam!

_MG_7124 _MG_7138 _MG_7143 _MG_7154 _MG_7159 _MG_7164_MG_7181b

Suosittelen lämpimästi vierailemaan saaressa ja sen ravintolassa, jos vielä ette ole sitä tehnyt! Tällainen laatuaika ystävän kanssa on niitä elämän pieniä suuria iloja, joista jää pitkäksi aikaa hyvä mieli. 🙂

vpps. Täältä löytyy vanha postaukseni Helsingin parhaista lounaspaikoista. Lonnan ravintolan voisi lisätä listaan, vaikka sijaintinsa ja hintatasonsa puolesta ei minulla ihan jokapäiväinen paikka olisikaan. Lisäksi ainakin Café Deli Maya puuttuu listalta ja sitä myös ehdottomasti suosittelen!