Helsingin helmi: Hotel F6

33

Travels

24.04.2017

Istun nyt junassa matkalla pohjoiseen moikkaamaan rakasta ystävääni, kummityttöäni sekä muuta perhettä. Tänä kuluneena viikkona olen miettinyt tosi paljon ihmisiä ympärilläni. Ulkomailla asuminen on vähän yksinäistä, mutta sitten kun tulen Suomeen, olenkin melkein 24/7 tärkeiden ihmisten ympäröimänä ja osaan arvostaa jokaista hetkeä paljon enemmän kuin joskus, kun tämä oli vielä arkipäivää. Lauantain blogigaalassa oli ihana nähdä kollegoita ja ystäviä, ja oli tosi siistiä tajuta ja huomata saavansa kuulua yhä tosi sydämelliseen, avoimeen ja inspiroivaan yhteisöön. Omassa elämässäni tämä näkyy konkreettisesti nykyään harvoin, kun en pääse tapahtumiin. Mutta lauantain jälkeen tuli olo, että se työtukiverkko on olemassa, vaikka yksityisyrittäjä olenkin.

Joidenkin kanssa ollaan kuitenkin sähköisesti ja puhelimella paljon yhteydessä, kuten Monan, jonka kanssa ystävystyttiin, kun Mona tuli viime syksynä ex tempore Italiaan luokseni. Nyt kun kumpikaan ei asu Helsingissä päätettiin mennä hotelliin, kuvata työjuttuja ja käydä gaalassa yhdessä. Oli ihan parasta. Viikonlopun vielä kruunasi, että sain poikaystävänikin Helsinkiin ja pääsimme nauttimaan yhden vuorokauden verran toistemme seurasta tämän muuten etäsuhdekuukauden sisällä – ensin siskoni ja hänen miehensä luona illastaen ja sitten hänenkin kanssaan Hotel F6:ssa.

Kun tulin Suomeen, Hotel F6 oli heti mielessäni, koska äitini oli kehunut sitä aikaisemmin. Rakastan eri hotelleja (ja niiden aamupaloja!) ja työni niin mallina kuin bloggaajana sekä ”ikuinen” matkalaukkuelämäni ovat onnekseni mahdollistaneet sen, että olen päässyt kokemaan paljon hyvin erilaisia hotelleja. Voisin sanoa, että nykyään hotelleista on tullut jonkinlainen harrastukseni ja intohimoni… Luen hotelliarvosteluja paljon ja kirjoitan niitä itsekin tosi mielelläni blogiin.

Luksushotellit eivät kuitenkaan automaattisesti ole suosikkejani, sillä arvostan paljon hotellin tunnelmaa, persoonallisuutta ja kotoisuutta. Siinä perheomisteinen Hotel F6 mielestäni onkin hyvin ainutlaatuinen: täällä luksus ja laatu yhdistyy tosi ihanaan ja lämpimään palveluun, supermukavaan ja kodikkaaseen huoneeseen sekä rentoon tunnelmaan.

Muutenkin huomasin, että tämä hotelli vastasi kaikin tavoin arvojani. Eettisyyteen panostettiin ihan selkeästi. Esimerkiksi vessassa valot sammuivat aika nopeasti automaattisesti ja vesihanaan oli merkitty eko-raja, aamupala oli luomua ja kotimaista. Itse arvostan tosi paljon juuri harkittua aamupalavalikoimaa, jossa panostetaan laadukkaisiin raaka-aineisiin. Jotkut arvostavat sitä, että valikoima on mahdollisimman laaja, minä sitä, että maut ovat erinomaisia, ruoka tuoretta, ja että en itse tekisi parempaa aamupalaa. 😉 En myöskään pidä järin isoista hotelleista vaan juuri tällaisista idyllisemmistä kuten Hotel F6.

Hotelli nousi ehdottomasti suosikikseni, eikä valittamista löydy, vaikka kuinka miettisin.

Tässä vielä listattuna mielestäni hotellin parhaat palat:
♥ Palvelu ja mukava henkilökunta!
♥Aamiainen. Erityisplussaa käsintehdyistä karjalanpiirakoista, pakastekuivatuista tyrnimarjoista (ja muista marjoista), tosi maukkaasta puurosta ja siitä, että tarvittaessa (ja varsinkin etukäteen ilmoittaessa) erityisruokavaliot huomioidaan hyvin.
♥ Deluxe-huoneen tilavuus ja toimivuus.
♥ Hotellihuoneen varustelu. (Ritualsin tuotteet, kylpytakit ja tohvelit, hiustenkuivain, silitysvälineet, espressokone, ilmainen netti…)
♥ Kaunis (unelma) kylpyhuone.
♥ Hyvä työskentelypiste huoneessa.
♥ Woltin kanssa yhteistyö (Tätä emme hyödyntäneet, mutta harkitsimme. Ei tarvinnut ostaa minibaariin varmuuden vuoksi eväitä, kun tiesi, että voi tilata hotellihuoneeseen käytännössä mitä vain).
♥ Hyvä ja siisti hotellikuntosali.
♥ Kaikki uutta ja puhdasta.
♥ Sijainti.
♥ Sisustuksen eleganttius ja muhkeat sohvat – myös yleiset tilat ovat tosi viihtyisiä.

Arvosanaksi annan 5/5 ja nyt muitakin arvosteluja lukeneena, huomaan että hotelli on hurmannut näköjään kaikki. Kiva, että Helsinkiin on noussut tällainen helmi. 🙂

*Hotelli tarjosi yöpymisen

Tallenna

Tallenna