Elokuvavinkkejä & terveellisiä leffaherkkuja

116

Food

07.11.2019

*Kaupallinen yhteistyö: Finn Crisp

Rakastan elokuvailtoja. En tätä puolta blogissa ole useinkaan tuonut esille, mutta elokuvien katsominen on mun ehdoton suosikkitapa viettää vapaailtoja viikonloppuna. Tämä on myös alusta asti ollut mun ja Laurin yhteinen tapa rentoutua; käydä kaupassa hakemassa jotain hyvää syötävää ja käperryn sohvalle katsomaan leffaa. Olemme pitäneet leffailtoja aina välillä myös porukalla ja se on ihan parasta näin syksyllä. Viime perjantaina suuntasimme Suomenlinnaan Artun ja Janitan luo. Leffaksi valikoitui uusi Aladdin, joka oli ihana! Listasin postauksen loppuun muutamia leffavinkkejä!

Kuten varmasti tiedätte, olen jo vuosikausia suosinut pääasiassa herkuttelua, josta jää myös hyvä mieli ja hyvä olo. Olen 100% sitä mieltä, että vähän terveellisemmät valinnat voivat olla aivan yhtä herkullisia, ellei jopa herkullisempia, kun ne perinteiset sipsit, karkit ja popparit. Varsinkin Losin reissulla inspiroiduttiin taas terveellisiin elämäntapoihin kunnolla ja siksi perjantain leffanapostelutkin koostuivat varsin ravintorikkaista vaihtoehdoista.

Pöydän pääosassa olivat uudet Finn Crisp Snacks -täysjyväruislastut. Nämä olivat superhyviä! Ihan loistavia naposteluun sellaisenaankin, ilman mitään dippejä tai hummuksia, vaikka niitäkin meiltä löytyi. Makuja on kaksi: Sourcrem & Onion ja Roasted Peppers & Chipotle. Me kaikki tykättiin molemmista.

Mun mielestä nämä ruislastut ovat täydellinen vaihtoehto esimerkiksi sipseille tai nachoille. Itse valitsen nämä paljon mieluummin paitsi maun puolesta myös sen takia, että Finn Crisp Snackseissä on vähemmän rasvaa ja suolaa sekä enemmän kuitua, jos vertaa vaikka perunalastuihin tai linssilastuihin. Näitä ei ole siis uppopaistettu! Ruislastut on tehty 100% täysjyvärukiista ja valmistettu Suomessa.

Tässä yksi helppo tarjoiluehdotus, joka toimi tosi hyvin!

Tarvitset:

  • Finn Crisp Snack -täysjyväruislastuja
  • pehmeää vuohenjuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa)
  • pestoa
  • kirsikkatomaatteja
  • tuoretta basilikaa
  • pinjan siemeniä

Sekoita pehmeään vuohenjuustoon noin teelusikallinen pestoa. Viipaloi kirsikkatomaatit ja paahda pannulla kevyesti pinjan siemeniä. Levitä vuohenjuustotahnaa lastun päälle ja lisää kirsikkatomaatti viipale, basilikan lehti sekä pinjan siemeniä.

Näiden plussa on monikäyttöisyys! Ruislastuja voi käyttää sipsien tapaan dipaten tai sellaisenaan välipalana, erilaisissa ruuissa natchojen tyyliin tai tällä lailla pikkusuolaisina eri täytteillä. Voisinpa kuvitella ottavani näitä evääksikin. Ruislastuja löytyy kaikista hyvin varustetuista marketeista näkkäri-hyllystä! 🙂

Nyt kun leffaherkut ovat kunnossa, niin entäs sitten se leffa. Itse tykkään eniten leffoista, jotka perustuvat tosi tapahtumiin. Toinen suosikkini on ihan ääripää eli fantasiaelokuvat. Usein leffojen jälkeen googlaan paitsi näyttelijöitä, myös kyseisiä tapahtumia, joihin leffa pohjaa. Tämä on suorastaan mun lempipuuhaa. Nyt kun en enää opiskele, tutkin leffoja. Työryhmää, sitä, missä leffat on kuvattu ja varsinkin juuri niitä tapahtumia. Esimerkiksi, jos leffa perustuu johonkin historialliseen tapahtumaan kuten sotaan tai luonnonkatastrofiin tai kuuluisaan henkilöön, voin menettää yöuneni, kun vain luen leffan jälkeen kaikkea mahdollista aiheesta. Hyvin järkevää. 😉

Mä tsekkaan potentiaaliset leffat aina ensin IMDb:stä, jos arvostelut täyttää mun kriteerit niin sitten katson. Toki välillä tulee katsottua muitakin leffoja kuin yli 7,0/10 arvostelun saaneita, kuten lentokoneissa, joissa en pääse tsekkaamaan arvosteluja netistä ensin. Yleensä siis kuitenkin teen pohjatyötä ennen kuin valitsen elokuvan. Koska maailmassa on niin paljon hyviä elokuvia, päätin nyt keskittyä uutuuksiin. Mitä parin viime kuukauden aikoina katsomistani uutuusleffoista suosittelen?

Alladin
IMDb 7,1/10
Tämä oli ihana hyvän mielen leffa, Will Smith oli henkenä loistava ja musiikit mielestäni leffan parasta antia.

Hotel Mumbai
IMDb 7,6/10
Tämä oli tosi hyvä, koskettava ja ajatuksia herättävä. Hotel Mumbai perustuu tositapahtumiin, Mumbaissa tehtiin 2008 vuonna laaja terrori-isku ja tämä elokuva keskittyy yhteen kohteeseen.

Tolkien
IMDb 6,8/10
Jos rakastaa Taru Sormusten Herrasta trilogiaa, kuten minä, suosittelen! Minusta tämä Dome Karukosken elämänkerrallinen elokuva J.R.R Tolkienista oli hieno ja mielenkiintoinen.

Itse olen paljon enemmän elokuvien kuin tv-sarjojen katselija… Mutta dokumentti-sarjoista tykkään. Viimeisimpänä katsoin Bill Gatesista kertovan kolmeosaisen sarjan Koodi Bill Gatesin mieleen. Sitä suosittelen myös!

Onko teillä suositella leffoja tai antaa muita vinkkejä onnistuneeseen leffailtaan? 🙂