Elinvoimainen Iho

32

Beauty

22.04.2015

_MG_2775

Yksi parhaimmista ihonhoitoon liittyvistä asioista, mitä etenkin kasvojeni iholle olen tehnyt, on kunnon kosteuttaminen. Nuorempana virheellisesti luulin, että ihoni on rasvoittumiseen taipuva. Muutaman meikkaajan asiaa kommentoitua ymmärsin, että ihoni on pikemminkin kuiva. Sen jälkeen kun vaihdoin puhdistustuotteet mietoihin herkän ihon puhdistusaineisiin ja kosteuttaviin tuotteisiin kuivattavien geelien sijaan, alkoi ihoni voimaan huomattavasti paremmin. Luonnon öljyjä olen käyttänyt iholla jo useampien vuosien ajan tehohoitona. Aamuin illoin käytän kasvovettä ja -voidetta, iltaisin paksumpaa yövoidetta. Olen tällä hetkellä tosi tyytyväinen ihoni kuntoon, joten luulen että olen löytänyt sopivat tuotteet ja elintavat.

_MG_2589

Kuten blogissani olen aikaisemminkin kirjoittanut pyrin suosimaan luonnonkosmetiikkaa varsinkin ihonhoidossa. Sain Mádaralta testiin uusia Superseed-kasvoöljyjä ja näiden öljyjen koostumus on sopinut minulle niin hyvin, että olen levittänyt öljyjä jopa kaksi kertaa päivässä ja korvannut niillä kasvorasvaa. Superseed öljyt ovat melko kevyitä ja helposti imeytyviä, joten ne toimivat myös meikin alla. Olen huomannut, että juuri ravitsevat öljyt tekevät ihostani erityisen kuulaan ja terveen näköisen. Pidän raikkaasta ihosta ja valitsen myös mielummin pienen luonnollisen kiillon, kuin pakkelisen mattapinnan. On ihana tunne kun iho ei kiristä mistään vaan tuntuu pehmeältä. Lisäksi öljyissä on aina jotain ylellistä spa-fiilistä ja hyvä tuoksu virkistää. Jos erillinen silmämeikin puhdistusaine on loppunut, voi öljyillä pyyhkiä hätätapauksessa silmä- ja huulimeikkejä pois, kun sitä levittää vähän pumpulilappuun ja pyyhkäisee. Kätevää matkoilla.

_MG_2400_MG_2760

Öljyt ovat juuri nyt ajankohtaisia, koska keväällä iho kaipaa ekstrakosteutusta ja ravinteita talven jälkeen. Kuiva huonehuoneilma ja se, ettei iho pääse hengittämään ja näkemään auringonvaloa tuntuu ainakin omassa hipiässäni. Myös vartalolle tehdyt öljyt ovat hyvä keino kaunistaa kropan ihoa ja voinkin suositella lämpimästi tätä kuvissa näkyvää Mádaran kiinteyttävää vartaloöljyä. Kasvojen hoidosta en ikinä luista, mutta vartaloa jaksan rasvata ihan liian harvoin. Öljyt levittyvät helposti ja nopeasti, mikä sopii minulle!

_MG_2684

Koska nyt on hyvä aika palautua ravinneköyhästä talvesta päätin yhteistyössä Mádaran kanssa esitellä muutamia loistavia orgaanisia apuvälineitä ihon kosteutukseen ja ravitsemiseen. Näissä postauksen kuvissa näkyvät neljä suosikkiani:

1. Radiant energy kasvoöljy, 30ml
Virkistää ihoa ja antaa iholle nuorekkaan kuulauden. Sisältää yhdeksää arvokasta kuivaöljyä.

Antioksidanttiset mustikan-, lakan- ja karpalonsiemenöljyt on yhdistetty puhdistaviin karhunvatukka-, mustakumina- ja persiljansiemenöljyihin sekä ihoa pehmentäviin kurpitsan-, ruusunmarjan- ja jojobansiemenöljyihin. Lähes välittömästi ihoon imeytyvä kuivaöljycocktail antaa voimaa ihon omille uudistumisprosesseille, kosteuttaa sekä auttaa ehkäisemään ulkoisten ärsykkeiden ja stressin aiheuttamia ihovaurioita. SOVELTUU ERITYISEN HYVIN niille, joiden iho on väsynyt ja eloton, veltto tai jossa esiintyy ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä tai pieniä juonteita

_MG_2621 copy

2. Soothing hydration kasvoöljy, 30ml
Rauhoittava eliksiiri janoiselle iholle. Lisää ihon kimmoisuutta ja tekee siitä välittömästi miellyttävämmän tuntuisen.

Runsaasti Omega 3- ja 6-rasvahappoja sisältävät puolukoiden, mustaherukoiden ja mansikoiden siemenet vähentävät ihoärsytyksiä ja hoitavat tulehduksia. Tyrnimarja on täynnä antioksidantteja ja ravitsee ihoa syvältä auttaen sitä uudistumaan. Avokado-, parsa-, purasruoho- ja helokkiöljyt muodostavat supertiimin ihon kuivuutta vastaan. Tämä kuivaöljy-yhdistelmä täynnä arvokkaita pohjoisten alueiden marjojen, hedelmien ja vihreiden vihannesten siemeniä imeytyy ihoon lähes välittömästi. SOVELTUU ERITYISEN HYVIN niille, joiden iholla esiintyy ihon kuivuutta, kosteusköyhyyttä, kireyttä, herkkyyttä, ohuutta, juonteita, hilseilyä, ärsytystä tai kuivia läikkiä. 

_MG_2584 copy_MG_2784 3. Ravitseva vartalovoide, 150ml

Parantavaa tyrniöljyuutetta sisältävä täyteläinen ja ravitseva vartalovoide. Ravitsee ja kosteuttaa ihoa syvältä ja vähentää ihon kuivumista ja hilseilyä. Ihosta tulee silkinpehmeä ja sileä. Suojaa ihoa.

4. Kiinteyttävä vartaloöljy, 200ml

Vitamiinipitoisia pohjoismaisia ruusunmarjan ja ohranjyvän uutteita sisältävä pehmeä ja aromaattinen vartaloöljy. Kiinteyttää ja parantaa ihon kimmoisuutta. Ennaltaehkäisee ihon venymistä ja vähentää olemassa olevia venymäarpia. Ravitsee ihoa syvältä ja jättää sen satiininpehmeäksi. Suositellaan käytettäväksi erityisesti raskauden tai painonpudotuksen aikana.

_MG_2504_MG_2778

Muistakaa myös auringolta suojautuminen, kevätaurinko voi olla petollinen. Itse en pala ja olen luistanut usein aurinkovoiteiden levittämisestä. Viime vuonna loppukesästä/alkusyksystä tämä ehkä kostautui kuin sain ihottumaa, johon lopulta söin antibiootin. Nyt tänä vuonna olen päättänyt pitää aurinkorasvaa mukana ja käyttää sitä!

_MG_2765

*yhteistyössä Mádaravp Ps. Tässä postauksessa myös lahjaideaa äitienpäiväksi!  🙂