Asia, jota en koskaan kadu

19

Travels

29.11.2016

subway nycbw nyc  subway2

Tein ensimmäisen matkani lentokoneella ekaluokkalaisena Kreikkaan. Siitä lähtien jokavuotinen matka rantalomakohteeseen oli vuoden odotetuin tapahtuma. Laskin päiviä kuukausia etukäteen. Paras anti myöhemmin mallintöissä (tapaamieni ihmisten lisäksi) oli se, että se repäisi minut turvallisesta kotikaupungistani lukioikäisenä koko kesäksi yksin Milanoon. Ja seuraavaksi kesäksi Istanbuliin, syksyksi Hampuriin ja siitä lähtien olenkin viettänyt isot osat vuodesta matkustaen. Kunnes pari vuotta sitten muutin Englantiin ja viimeiset pari-kolme vuotta olen käynyt Suomessa vain lyhyitä aikoja kerrallaan.

Matkustaminen ja maailmalla olo ovat vaatineet uhrauksia, mutta elämä on valintoja. En vain kadu näitä valintojani varmasti koskaan. En ole katunut, enkä usko, että tulen katumaan, koska olen niin kiitollinen jokaisesta kokemuksesta maailmalla, siitä mitä olen nähnyt ja kokenut. Nuo muistot ovat minulla aina.

Tämä New Yorkin reissu olisi hyvin voinut jäädä haaveksi. Mutta onneksi vain päätimme: hitsi vie, nyt lähdetään. Kaikki kyllä järjestyy. Teen tämän postauksen siksi, että matkustaminen vaatii enemmän rohkeutta kuin rahaa. Ilman suurta palkkapussiakin voi matkustaa… Nyt 20-vuotias pikkusiskoni oli ensin puoli vuotta Keniassa vapaaehtoistyössä, jonka jälkeen hän työskenteli pari kuukautta Suomessa ja tällä hetkellä hän reissaa kohta viidettä kuukautta Aasiassa.

Uskon, että siellä ruudun toisella puolella on  useampia, jotka pohtivat lähteäkö vaihto-oppilaaksi, kielikurssille tai ottaako työkomennus ulkomaille vastaan… Lähteäkö lomalle vai ostaako uusi auto, kestääkö suhde etäisyyden, entä pärjäänkö yksin vieraassa paikassa vieraalla kielellä. Jne. On monta tapaa elää, eikä toinen ole toista parempi. Matkustaminen ei ole ainut tapa tulla onnelliseksi. Ehei. Mutta sanon: en usko, että kadut, jos lähdet! ♥

Joku on joskus pukenut ajatukseni matkustamisesta sanoiksi niin hyvin, että poimin tähän myös muutaman ajatuksen Pinterestistä:

”Traveling is about finding those things you never knew you were looking for.”
”My favorite thing to do is to go where I´ve never been.”
”The world is a book and those who do not travel read only on page.”
”Fill your life with adventures, not things. Have stories to tell not stuff to show.”
”It´s better to look back on life and say: ”I can´t believe I did that.” than to look back and say: “I wish I did that.”
”Travel is never a matter of money, but of courage.”
”TRAVEL as much as you can, as far as you can, as long as you can. Life´s not meant to be lived in on place.”
”We travel not to escape life, but for life not to escape us.”
”You´ll never know until you go.”
”Of all the books the world, the best stories are found between the pages of a passport.”
”I haven´t been everywhere but it´s on my list.”
”It´s a funny thing coming home. Nothing changes, everything looks the same, feels the same, even smells the same. You realize what´s changed is you.”
”Work. Save. Travel. Repeat.”
”Jobs fill your pocket, adventures fill your soul.”
”Just go.”

VP2

Tallenna

Tallenna