5 Favorite Board Games

35

Life

20.12.2015

_MG_0889d

Olen aina tykännyt lautapeleistä tosi kovasti. Pystyn rentoutua paljon paremmin pelatessa kuin esimerkiksi tv:n äärellä. Etenkin jouluna perheen kanssa tulee pelailtua, mutta lautapelit ovat hyvää ajanvietettä muutenkin illanistujaisissa. Päätin koota viisi suosikkilautapeliäni vinkiksi pukinkonttiin tai joulun seurapeliksi.

1) Suosikkini on Dixit
– Tämä on peli on voittanut useita palkintoja maailmalla ja vuonna 2010 se valittiin Suomessa vuoden perhepeliksi. Peli on suosikkini, koska tässä tarvitaan luovuutta ja vuorovaikutusta. Onnella ei ole niinkään vaikutusta ja hyvästä mielikuvituksesta on hyötyä. Tämä on myös aika yksinkertainen ja säännöt omaksuu nopeasti.

2) Toinen suosikkini on Scrabble
– Tätä sanapeliklassikkoa tulee pelattua eniten, koska scrabble on hyvin mielekästä kahdestaankin. Isolla porukalla taas omaa vuoroaan pitää odottaa liian kauan, koska peli vaatii miettimistä. Tähän menestyspeliin en kyllästy.

3) Rappakalja
– Superhauska peli, jossa on jotain samaa kuin ensimmäisessä valinnassani Dixitissä. Tätä on kiva pelata isolla porukalla ja pelin aikana saa taatusti nauraa vatsat kippurassa. Tässä tarvitaan huijaustaitoa ja kekseliäisyyttä!

4) Cluedo
– Tämä oli jo lapsena yksi suosikeistani. Mysteeripeli, jossa voi harjoittaa omia salapoliisintaitoja.

5) Alias & Pictionary (=Piirrä ja Arvaa)
-Nämä kaksi erilaista sanaselityspeliä ovat huippuja. Pictionarya pelasimme usein lapsena ja siitä on paljon hauskoja muistoja. Minusta tässä pelissä paras osuus on piirtää kuvaa, josta toisen pitää arvata oikea sana. Aliaksesta on tehty monia uusia versioita ja esimerkiksi partyalias voi olla aika hulvatonta kavereiden kesken.

Mitkä ovat teidän suosikki lautapelejä? 🙂


I’ve always liked board games very much. I’m able to relax much better while playing a board game than watching TV for example. We play especially during Christmas with my family but board games are great fun othertimes too. I decided to collect my favorite games and maybe you can use them as gift ideas or just play them during Christmas. 🙂

1. Dixit
2. Scrabble
3. Balderdash
4. Cluedo
5. Alias & Pictionary


_MG_0904c
VP2