4 x Ympäristöystävällisempi asu

59

Style

11.04.2019

*Kaupallinen yhteistyö/ Esprit

Kävimme eilen ihanassa Talvipuutarhassa kuvailemassa Laurin ja Artun kanssa asukuvia. Olin valinnut Espritin kevään mallistosta omia suosikkejani ja koostin niistä nämä neljä asua. Mielenkiintoista tässä on mielestäni se, että kakki nämä vaatteet ovat kestävän kehityksen mallistoista.

Minulle Esprit on edustanut pitkään laadukkaita kalssikoita, naisellisia perusvaatteita. Esimerkiksi Espritin trenssi on ollut käytössäni useita vuosia, samoin kuin Espritin musta poolo on ihan luottovaate. Viime joulukuussa Espritin järjestämässä pr-tapahtumassa näin kuitenkin myös minulle uuden puolen. Kuulin perustajien tarinaa ja näin, miten paljon brändi panostavaa vastuullisuuteen. Sain käsityksen, miten ympäristö on Espritin arvoissa tärkeä ja tuli olo, että haluaisin kertoa teillekin tästä.

Espritin visio on ajatella muodin kierto uudestaan: jäte ei ole enää vaihtoehto. Suunnittelu, tuotanto, myynti ja kuljetukset asiakkaille, on kaikki valittu ja toteutettu vastuullisesti ajatellen maapalloa. Vaatteet voi uudelleen käyttää ja kierrättää. Kaikki on läpinäkyvää. Tällä hetkellä 25% tuotteista on valmistettu luonnonvaroja haaskaamattomista materiaaleista ja suunta on koko ajan parempi. Esprit käyttää esimerkiksi yhä enemmän kierrätettyjä materiaaleja ja panostaa ympäristöasioihin jatkossakin.

Tässä muita esimerkkejä Espritin käyttämistä ympäristöystävällisemmistä materiaaleista, näitä tosiaan on käytetty myös asujeni vaatteissa.

Luomupuuvilla – yli 10% Espritin tuotteisiin käytetystä puuvillasta on biologista alkuperää. Espritin tavoite on, että vuoteen 2021 mennessä 100% käytetystä puuvillasta on luomupuuvillaa. Espritillä on Better Denim -mallisto, josta löytyy kaikenlaisia farkkuja. Näissä monissa on käytetty luomupuuvillaa tai kierrätettyä materiaalia.

LENZING™ EcoVero™ – EU:n ympäristömerkillä sertifioidun viskoosin valmistus kuluttaa 50% vähemmän vettä ja energiaa perinteisiin valmistusmenetelmiin verrattuna. Tämän lisäksi käytetyt raaka-aineet ovat kokonaan peräisin kestävästä puutaloudesta.

TENCEL™ (Lyocell) – Biologinen, jopa 100% hajoava kuitu. Käytetään kesäisissä farkunkaltaisissa kankaissa. Materiaalin erityisomainaisuus on viileä ja sileä pinta.

RECYCLED COTTON – Esprit keskittyy valmistuksessa myös kierrätetyt puuvillan käyttämiseen. Kierrätyspuuvilla on ennen ja jälkeen kulutusta syntyvää jätettä. Esimerkiksi luovutuksena saatuja käytettyjä ja kierrätettyjä vaatteita, tekstiilituotannon ylijäänyttä leikkuujätettä. Tarkoitus on estää jätteen päätymistä kaatopaikalle. Esprit käyttää Recycled Claim Standard – ja Global Recycling Standard – standardeja, jotta kierrätetyn materiaalin määrää valmiissa vaatteessa, on mahdollista seurata.


Lisäksi kaikilla Espritin höyheniä tai untuvaa sisältävillä tuotteilla on Responsible Down Standard -sertifikaatti. Esprit ei myöskään käytä tuotteisiin aitoa turkista, vaan on Fur Free – vähittäismyyjä.

ASU 1

Tämä on suosikkiasuni arkeen. Paita oli ensimmäinen tuote, joka pisti silmääni, sillä juuri tämän kaltaista olen etsinyt. Niin monipuolinen ja mukava asu, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen asusteita/kenkiä vaihtamalla.

Perusstretchfarkut, kierrätetty
Paitapusero, LENZING™ EcoVero™

ASU 2

Minulla on selvä hamekausi meneillään, en koskaan ole tykännyt hameista näin paljon! Tämä hame on täydellisen mittainen, ja materiaali ihana.

Farkkuhame, 100% lyocellia
Pusero, LENZING™ EcoVero™

ASU 3

Hameiden lisäksi tykkään bleisereistä erityisen paljon juuri nyt. Superrento ja aina toimiva farkut+valkoinen t-paita asu, saa ryhtiä bleiseriin yhdistettynä. Jakkutyyli voi myös näyttää sopivan huolettomalta. 😉

Stretchfarkut luomupuuvillaa
Rento t-paita, jossa luomupuuvillaa
Bleiseri, lyocell sekoitetta

ASU 4

Klassista leobardikuosia näkee taas tänä keväänä joka paikassa. Tämän mekon malli on mielestäni täydellinen ja toimii itseasiassa, myös kokonaan auki viittamaisena takkina, jos alla on toppi ja housut!

Puseromekko LENZING™ EcoVero™

Mikä asuista on eniten teidän mieleen?! 🙂