3+1 Hyvää syytä valita onlinejooga

34

Yoga

06.11.2016

onlineyoga

Tässä postauksessa jatkoa pari päivää sitten kirjoittamalleni postaukselle. Online-jooga on ehkä isoin syy miksi ”hurahdin” joogaan ja löysin siitä päivittäisen rutiinin. Halusin kirjoittaa vähän perusteluja, miten näin pääsi käymään – olinhan kokeillut erilaisia joogatunteja studioissa ja saleilla vieläpä useammassa maassa.

1.Kun aloin harjoitella joogaa kotona yksin ja hyödyntää onlinetunteja, sain paremman yhteyden itseeni ja ympäristööni. Minun oli helpompi kääntää huomio sisälleni, kun ympärillä ei ollut muita ihmisiä ja sain tehdä joogaa rauhassa omaan tahtiini. Pääsin ”syvemmälle” joogaharjoittelussa ja löysin joogasta muutakin kuin sen fyysisen puolen. Joogahetkeni alkoi vaikuttaa enemmän mielelleni ja ajattelulleni, ja muut urheilumuodot alkoivat vaihtua useammin joogaan.

2.Onlinejoogatunteja voi tehdä missä vain, koska vain. Olen asunut viime vuodet paikoissa, joissa joogastudioita ei ole lähellä, joten verkkotunnit ovat pelastaneet monesti. Onlinepalvelun kautta saa tasokasta ja asiantuntevaa opetusta ja jos joku opettaja/tunti ei miellytä sillä hetkellä, voi aina vaihtaa toiseen saman tien. Olen huomannut, että joogastani tuli päivittäistä nimenomaan siksi, että opin tekemään sitä kotona ja yksin. En jaksaisi mennä joka päivä studiolle, vaikka se olisi lähelläkin.

Jo 15 minuutin joogasessiosta on hyötyä ja tähän juuri online-joogatunnit ovat minut opettaneet. Välillä todella tarvitsen toisen ohjaaman tunnin, mutta tunneista on myös hyvä hakea uutta inspiraatiota omaan henkilökohtaiseen harjoitukseen. Itse esimerkiksi teen juuri niin, että katson tunneilta uusia sarjoja ja liikkeitä, joita otan mukaan omaan harjoitukseen. Aina ei ole pakko tehdä videon mukana, mutta niistä voi ”opiskella” asioita ja saada ideoita.

handstand

3. Jooga on ainakin itselleni se, mitä teen mieluiten heti ensimmäisenä herättyäni ja viimeisenä ennen kuin menen nukkumaan. Toisin sanoen unenpöpperössä annan aurinkotervehdyksien herättää minut lempeästi ja illalla voin antaa Yin-joogan rauhoittaa ja rentouttaa minut puoliuneen. Kynnys on huomattavasti pienempi siirtyä pari metriä matolle, sen sijaan, että pitäisi pakata tavaroita, suunnitella ja matkustaa päästäkseen joogaamaan. Eli onlinejooga on mielestäni erittäin nerokas keksintö tähänkin. Itse myös kesäaikaan olen tehnyt onlinetunteja terassilla auringonpaisteessa – parasta!

+ 1. Se on paljon edullisempaa, kuin käydä joogassa joogastudioilla. Kuukauden aikana netin kautta voit tehdä suunnilleen yhden studiokerran hinnalla niin monta tuntia kuin haluat. Tästä postauksesta löytyy koodi kuukauden ilmaiseen kokeilujaksoon Yogaia-palveluun. Monissa muissakin on lyhyempiä kokeilujaksoja alkuun, joten voit testata ilmaiseksi, voisiko tämä olla juttusi. Suosittelen kuitenkin, ettet luovuta heti, koska eri tyylit ja opettajat sopivat eri ihmisille ja uskon, että löydät sinullekin sopivan muodon! Lisäksi näistä sivuilta löytyy joogatuntien lisäksi myös paljon muita videoita kuten erilaisia meditaatio ja treenitunteja. Oneoeight.com, joka on toinen suosikkini tarjoaa myös erilaisia reseptivideoita sekä ravintoon ja hyvään oloon liittyviä luentoja.

Mukavaa sunnuntaita! 🙂

VP2

Tallenna

Tallenna