27 Suosikkielokuvaani

31

Life

13.05.2017

En katso televisiota tai tv-sarjoja juuri ollenkaan, mutta sen sijaan katson paljon (ajoittain todella paljon) elokuvia. Varsinkin ulkomailla asuminen ja rajallisempi sosiaalinen elämä on tehnyt sen, että elokuvista on tullut oikeastaan meidän yhteinen harrastus poikaystäväni kanssa. Kärkyn aina viikonloppuisin iTunes:ista uutuuselokuvat ja ostamme/vuokraamme heti, kun vähääkään kiinnostava sattuu kohdalle.

En ole koskaan listannut suosikkielokuviani, vaikka elokuvavinkkejä on toivottu, joten tässä nyt yksi lista jaettuna kahteen osaan: uudempiin ja vanhempiin elokuviin. Muuten järjestys on satunnainen ja varmasti moni todella hyvä elokuva puuttuu joukosta. Mutta täydennän tätä listaa myöhemmin, jos jokin tulee mieleen. Oli muuten hauska huomata, että suosikeikseni nousi kahta ääripäätä olevat elokuvat: tositapahtumiin perustuvat ja elämänkerralliset elokuvat, mutta yhtä lailla aika scifit avaruusleffat. 😀

UUDEMMAT 2015-2017 ELOKUVAT

Kaunotar ja Hirviö – Beauty and the Beast 3D (2017)
-Älyttömän visuaalinen ja yksi hienoimmin tehty 3D elokuva, jonka olen nähnyt. Viihdyttävä muutenkin ja Emma Watson kuuluu suosikkinäyttelijöihini, joten näyttelijöidenkin puolesta pidin elokuvasta.

Arrival (2016)
-Tämä elokuva on jakanut ainakin omassa tuttavapiirissäni paljon mielipiteitä, mutta itse rakastin elokuvaa. Ehkä, koska olen vähän avaruusfriikki. 😀 Mutta myös teoreettinen filosofia sai minut aikoinaan kiinnostumaan kielitieteestä, joten tässä elokuvassa minua kiehtoo melkein eniten yhteisen kommunikaation löytäminen avaruusolioiden ja ihmisten välillä.

Sully (2016)
-Tositapahtumiin perustuvat leffat ovat aina kiehtovia ja tämä elokuva vie mukaansa. Sitä paitsi, jos Tom Hanks on päänäyttelijä, ei leffa voi olla huono. 😉

Hacksaw Ridge (2016)
Yleensä en ole sotaelokuvien fani ollenkaan, mutta tämä tositapahtumiin perustuva tarina aseettomasta sotilaasta on superkoskettava.

Snowden (2016)
– Tämäkin perustuu tositapahtumiin! Poliittinen jännäri, jossa Joseph Gordon-Levitt on mielestäni vakuuttava ja nappivalinta päänäyttelijäksi. Aihealuiltaan tässä vakoojaseikkailussa on paljon teemoja, jotka kiehtovat minua kuten tietotekniikka ja koodaaminen.

Spotlight (2015)
-Niin ikään tositapahtumiin perustuva elokuva, jonka viesti on todella tärkeä.  Elokuva kertoo toimittajista ja katolisen kirkon seksiskandaalista Bostonissa.

Room (2015)
-Superkiehtova ja -koskettava romaaniin perustuva tarina, joka myös kyllä ahdistaa ja järkyttää. Tarina kertoo kellariin vangitusta äidistä ja hänen pojasta. Tämä elokuva on tosi hienosti kuvattu.

Yksin Marssissa – The Martian (2015)
-Okei montakohan avaruusleffaa tulen tähän listaamaan, mutta minkäs teet. 😀 Matt Damon tekee tästä vielä ekstrahyvän. 😉

The Intern (2015)
-Ihana hyvänmielen komedia, jossa kaksi lemppariani Anne Hathaway ja Robert de Niro.

The Walk (2015)
-Tositapahtumiin perustuva käsittämätön elokuva miehestä, joka käveli nuoralla WTC-tornien välissä. Elokuvassa saa nauttia New Yorkin ja Pariisin kaduista, siitä plussaa.

The Danish Girl (2015)
-Kaunis ja ajatuksia herättävä elokuva, jossa loistavat näyttelijät (mm. Alicia Vikander ja Eddie Redmayne).

KLASSIKOT

About Time (2013)
– Ihan superihana ja -suloinen elokuva, jonka aion muuten katsoa nyt uudestaan, koska en muista tätä enää niin hyvin.

Holiday (2006)
– Kate Winslet on yksi lempi näyttelijöistä ja osittain tämän elokuvan syystä. Tämän lämminhenkisen hyvänmielen elokuvan olen katsonut useita kertoja. Myös Rakkautta vain –leffan lisäksi paras jouluklassikko.

Koskemattomat – Intouchables (2011)
-Kaunis tarina, joka vie mukanaan ja antaa ajateltavaa vielä myöhemminkin.

The Theory of Everything (2014)
-Loistava elämäkertaelokuva Stephen Hawkingista.

The Fault in our Stars – Tähtiin kirjoitettu virhe (2014)
-Romaaniin perustuva romanttinen draama kertoo 16-vuotiaasta syöpäpotilaasta ja tämä on ehkä yksi kaikkien aikojen parhaimmista (tai pahimmista) nyyhkyleffoista.

Whiplash (2014)
– Menestystarinat kiehtovat minua ja tämä elokuva on hyvä esimerkki siitä, miten unelmien eteen on tehtävä uhrauksia, mutta kuinka työtunnit ja kunnianhimo lopulta palkitaan.  Tämä elokuva on minusta myös erittäin hienosti leikattu ja tehty.

(500) Days of Summer (2009)
-Ilmestymisensä aikoihin, tämä leffa teki minuun suuren vaikutuksen. Tykkään tässä kaikesta, erityisesti Zooey Deschanelista ja sen roolihahmosta Summerista. Sarjassamme hyvänmielen romanttinen komedia, jonka voi katsoa monesti.

Taru Sormusten Herrasta trilogia –The Lord of the Rings Trilogy (2001-2003)
-Yleensä kaikki kirjoihin perustuvat elokuvat (Harry Potterit, Nainen junassa, Me before you jne… ) ovat mielestäni paljon huonompia kuin kirjat. Taru Sormusten Herra trilogia tekee poikkeuksen listallani. Olen lukenut kirjan kahdesti, mutta silti tykkään melkein enemmän elokuvista.

Forrest Gump (1994)
-Ehkä maailman symppiksin elokuva.

Kaunis elämä – La vita è bella (1997)
-Tykkään tästä italialaisesta elokuvasta hurjasti. Elokuva on samaan aikaan hulvaton ja hauska, mutta surullinen ja koskettava. Aika ainutlaatuinen elokuva.

Interstellar (2014)
-Super kiehtova juoni ja monta suosikkinäyttelijääni mukana.

Amélie (2001)
-Niin ihana ja inspiroiva elokuva, jossa on ihan omanlainen tunnelmansa. Olen katsonut tämän aikoinaan uudestaan ja uudestaan. Tykkään muistakin vähän tällaisista epätavallisista ja taiteellisista elokuvista kuten Wes Andersonin elokuvista.

Erämaan armoille – Into the Wild (2007)
-Oon nähnyt tämän monesti, mutta voisin katsoa tämän vieläkin uudestaan. Kaikki tarinat, joissa luovutaan materiasta ja lähdetään elämään luonnon keskelle kiinnostavat minua. Uudempana vastaavan tyyppinen tarina Captain Fantastic, joka kertoo perheestä.

Gone Girl (2014)
-Kauhuelokuvien lisäksi katson tosi vähän rikollisuus- ja mysteerielokuvia, mutta jos dekkareista tykkää, suosittelen tätä! Koukuttava ja yllättävä!

Truman Show (1998)
-Viihdyttävä, mutta hyvin filosofinen elokuva, joka on jäänyt mieleeni erittäin vahvasti, vaikka en vuosiin olekaan tätä katsonut.

Pay It Forward (2001)
-Yksi koskettavimmista elokuvista.

Onko listalla paljon samoja, kun teillä? Entä mikä ehdottomasti teidän mielestä puuttuu?? 😉 Mukavaa lauantai-iltaa kaikille! ♥

Photos/ Alexa Dagmar (edit by me)

Tallenna