19+1 x Nämä pakkaan aina mukaan

48

Beauty

27.05.2017

Minulle on muodostunut aika selkeät pakkausrutiinit. Vaikka minimalistinen pakkaus viehättää ideana minua suuresti ja tavallaan siihen pyrinkin, pakkaan kevyitä asioita mukaan myös varmuuden vuoksi (kantapään kautta opittuja juttuja, joiden puuttuminen harmittaa tietyssä tilanteessa ja vaikuttaa matkustusmukavuuteen). Tässä postauksessa jaan ne asiat, jotka kulkevat ainakin yleensä mukana käsimatkatavaroissani. Näiden lisäksi tietysti puhelin, tietokone, kamera ja laturit, sekä kaikki henkilökohtaiset arvotavarat, lääkkeet sekä usein mukana on myös vihko + kynä tai kirja.

1. Yleispuhdistusliinoja minulla on aina käsilaukussa. Puhdistan niillä esimerkiksi vaatteille tai muille tekstiileille tulleita tahroja. Olen hirveä sotkemaan ja nämä vuosien luottotuotteeni, Amwayn L.O.C-liinat, ovat pelastaneet minut (ja monet muut, kenelle näitä olen lainannut) usein.

2. Pitkillä lennoilla varsinkin kasvoni kuivuvat korpuksi ja siihen auttaa kosteuttava kasvosuihke, joka saa muutenkin olon heti fressimmän näköiseksi.

3. Teippirulla kulkee laukussani usein talvisin putsaamassa villakangastakkiani ja aina Suomessa matkustaessani käsilaukussani, koska yövyn paikoissa, joissa on koiria. Muotoilustaan palkittu Flint:in tarrakela on muutenkin kun designiltaan ihan paras!

4. Misellivesi tai kasvojenpuhdistusliinat ovat meikinpoistokeinoni mannerten välisillä yölennoilla (poistan aina meikit yöksi, lennoillakin), koska niihin ei tarvitse vettä ja ne saa helposti käsimatkatavaroihin ylittämättä 100ml sääntöä.

5. Vaikka lentäisin vain Venetsiasta Suomeen, kertyy matkustustunteja (matkoineen lentokentälle) yleensä lähemmäs kymmenen Helsinkiin. Tosin kesäkuukausina Finnair lentää suoria reittejä, mutta puhumattakaan pidemmistä reiteistä hiukseni näyttävät matkustuksen jälkeen usein siltä, että ne kaipaisivat hiusten pesua. Pidän yleensä matkakokoisen kuivashampoon laukussa, koska suihkaus sitä juureen auttaa heti, varsinkin jos lennon jälkeen on suoraan esim. tapaaminen. Suosikkini on Balmainin.

6. Pieni käsirasva kulkee AINA laukussani. Samoin puuteri peilillä.

7. Ostan AINA vettä lentokoneeseen.

8. BeautyBlender on suosikkini meikkivoiteen levitykseen, mutta myös matkustaessa se on erityisen kätevä meikin korjailuun/siistimiseen. En halua laittaa sormiani meikkipurkkeihin saati iholleni, jos en ole päässyt pesemään juuri käsiäni, joten näillä ihmesienillä levitän peitevoiteet, voidemaiset korostukset, varjostukset, poskipunat jne. matkustaessa… Hmm… teen meikin yllättävän usein autossa, lentokoneessa tai junassa. 😀

9. Vaihdan paikkaa niin paljon, että olen jo parin vuoden ajan ostanut hajuveteni viiden hajuveden matkapakkauksissa, mikä on ollut loistava valinta. On helppo pakata hajuvesi tai kaksi erilaista mukaan, kun ne ovat minejä. Armanilla ja Diorilla ovat suosikkikomboni.

10. Aina, kun lehden välissä on hyvä näyte otan sen talteen. Täällä Italiassa annetaan myös kosmetiikkakaupoissa näytteitä ostosten yhteydessä ja usein viikonloppureissuilla pärjään lähes pelkillä näytteillä. Ei vie tilaa ja saa käsimatkatavaroihin.

11. Huulirasva kulkee aina jokaisessa laukussani mukana jo valmiiksi. Kotona käytän purkkeja, joista otetaan sormella voidetta, mutta matkustaessa (samasta syystä kuin 8. kohdassa), kuljetan mukanani tuubeja, joista saa helposti voiteen suoraan huulille.

12. Lennolla on aina pakko saada hiukset kiinni! Invisibobble on hellävarainen hiuslenkki hiuksille ja ei jätä rajoja, joten lennon jälkeen voi hyvin taas avata hiukset.

13. Mukanani on aina jotain omaa evästä. Yleensä pari hedelmää ja luomu manteleita. Jos laukut ovat täynnä, pähkinät ja mantelit ovat parhaita, koska ne eivät vie tilaa ja ovat energiatiheitä.

14. Hammaslankaa. Usein myös matkahammastahna ja harja. Mannertenvälisillä lennoilla pesen aina hampaat kerran tai kaksi, mutta lyhyemmilläkin lennoilla hammaslanka on jees. Muutama sellainen pakattuna rasiaan ei paina mitään, mutta heti kun suuhygienia on kunnossa koko olo on puhtaampi.

15. Rakkolaastari on aina lompakossani. Kerran laitoin uudet kengät lennolle ja voi sitä tuskaa, kun kiireellä juoksin vaihtolennolle Frankfurtin terminaalista toiseen kauheat rakot kantapäissä. Lentokentillä saattaa joutua kävellä yllättävän paljon, joten nykyään matkustan aina mukavissa kengissä.

16. Purkkaa. En ole ollenkaan mikään purkanjauhaja, mutta olen huomannut, että aina kun sitä ei ole laukussa, sitä kaipaisi.

17. Korvatulpat. Erittäin hyödyllinen, jos istuu pitkällä päivälennolla esimerkiksi kahden älyttömän kovaäänisen naisen kanssa samalla rivillä, jotka tilaavat alkoholia liukuhihnalta ylitsesi ja yrittävät koko ajan jutella kanssasi – ja itse haluaisit nukkua. Kokemusta on. Tosin korvatulppia saa varmaan lentohenkilökunnalta, mutta junassakin korvatulpat ovat välillä avuksi.

18. Hiusharja kulkee aina laukussani. Tangle teezerillä on matkaharjoja, jotka ovat sopivan pieniä ja niissä saa suojakotelon harjaosan päälle.

19. Kuulokkeet kulkevat myös aina mukanani lähinnä äänikirjojen takia. Sudio Swedenin pienet, langattomat kuulokkeet ovat kätevät matkoilla.

leather jacket / Jofama
top / MarcCain
pants / Swildens
bag / Michael Kors
shoes / Adidas Stan Smith
sunnies / Tiffany & Co.
luggages /Samsonite Cosmolite*

+1. Nelipyöräiset matkalaukut!! Muutenkin matkalaukkuihin kannattaa satsata, se vaikuttaa matkustusmukavuuteen paljon. Itse olen aina vähän pihistellyt matkalaukuissa, mutta joutunut uusimaan ne sen takia jopa useasti vuodessa. Kuvissa näkyvät Samsoniten matkalaukut ovat uudet ja ihan parhaat! Jos pakkausvinkit kiinnostaa enemmänkin, voisin tehdä jossain vaiheessa myös vastaavan vaatteista/kengistä, joita pakkaan mukaan ja kertoa enemmän vinkkejäni myös matkalaukun hankintaan?! 🙂

*osa tuotteista saatu blogin kautta

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna