12 Suosikkievästäni suoraan kaupasta

24

Food

05.09.2016

IMG_8598m IMG_1580-2 copy IMG_8657 copy

Meille kaikille tulee varmasti välillä tilanteita, kun vatsa alkaa kurnia liikenteessä tai kun ei ehdi valmistaa eväitä retkelle tai reissuun. Hetkiä, kun tarvitsee jotain nopeasti valmiina. Näinä hetkinä valitsee ehkä tavallista helpommin suklaapatukan, possumunkin tai pikaruokaa huoltoasemalta, mutta nykyään onneksi terveellisiäkin vaihtoehtoja löytyy melkein mistä vain. Itse valitsenkin aina ravitsevia vaihtoehtoja kaupan puolelta ja ajattelin tässä postauksessa vinkata omat suosikkini.

Nyt kun kuitenkin eväistä puhutaan, niin haluan sanoa, että esimerkiksi lounas on niin tärkeä osa päivää, että jos tietää etukäteen tarvitsevansa eväitä esimerkiksi työpaikalle lounaaksi, suosittelen ehdottomasti ”oikeaa ruokaa”  ja meal preppausta. On järkevää valmistaa sunnuntaina alkuviikon lounaat rasioihin valmiiksi. Esimerkiksi voi keittää kerralla isot satsit kvinoaa, riisiä, papuja ja kananmunia sekä valmistaa pari pellillistä uunijuureksia (ja lihaa, mikäli syöt sitä). Lisäksi voi tehdä rasioihin valmiiksi salaattia/kasvistikkuja ja annostella pusseihin pähkinöitä ja hedelmiä. Itse tehtyihin välipalapatukoihin ja siemennäkkäreihin löytyy blogistani ohje täältä. Smoothien tai tuorepuuron voi myös aina valmistaa edellisenä iltana lasipurkkiin tai sheikkeriin.

Tässä postauksessa halusin siis tuoda esiin eväitä, joita ei tarvitse valmistaa mitenkään, mutta ovat silti terveellisempi vaihtoehto syömättömyydelle, snickers-patukoille tai vehnäsämpylöille. Näitä gluteenittomia, maidottomia ja sokerittomia välipaloja itse suosin (listattu satunnaisessa järjestyksessä):

1. Avokado (Kaupoista saa usein kertakäyttö lusikoita/veitsiä ilmaiseksi tai muutamaa kymmentä senttiä vastaan kassalta, joten halkaisen avokadon ja lusikoin hedelmän kuorestaan tai lisään esim. riisikakun päälle. Jos löytyy suolapusseja, aina herkullisempi!)
2. Erilaiset riisikakut
3. Kookosvesi
4. Raakasuklaa
5. Pähkinät
6. Kuivatut hedelmät (kohtuudella)
7. Luomu omenat, porkkanat, banaani, marjat (Syön omenat ja porkkanat kuorineen, mutta pesen ne hyvin ja suosin luomua. Banaani on herkullinen eväs, jos ostaa esim. pienen purkin pähkinävoita ja levittää sitä banaanin päälle.)
8. Monet kaupat myyvät valmista luomu hummusta, siihen voi dipata vaikka porkkanoita.
9. Maissilastut
10. Puhdistamon Puhdas Snack-patukat. Nyt on tullut uutuutena neljä makua, jotka sopivat vegaaneillekin.
11. Nykyään kaupanhyllyillä on myös valmiina ihan hyviä vihannesmehuja/smoothieita. Katso tuoteseloste ja valitse sellainen, jossa ei ole lisäaineita tai lisättyä sokeria.
12. Voit myös ostaa salaattipuskan, juustopaketin ja 100% kauraleipää ja koota lennosta itse lisäaineettomia eväsleipiä.

Onko teillä jotain omia suosikkieväitä? 🙂
VP2