Testissä Go Raw -raakaruokasekoitukset

16.03.2016 /

_MG_7666

_MG_7547 _MG_7583

*Yhteistyössä GoGreen

Aikoinaan monta vuotta sitten, kun aloin päästä jyvälle minulle sopivasta ruokavaliosta, se lähti raakaherkuista. Kiinnostuin superfoodeista ja aloin korvata sokeriherkkuja raakasuklaalla, kookosvedellä, goji- ja mulperimarjoilla sekä myöhemmin raakakakuilla. Aloin kiinnostua puhtaasta ruuasta ja lukea tuoteselosteita. Lisäsin aterioihini hyviä rasvoja, pähkinöitä ja siemeniä, ja unohdin kaloreiden laskun kokonaan. Keskityin ennen kaikkea prosessoimattomaan, ravintorikkaaseen ruokaan.

Sillä tiellä yhä olen. Raakaruoka on iso ja luonnollinen osa päivittäistä ruokavaliotani ja monet blogistakin löytyvät jälkiruoka-, välipala- sekä aamupalareseptini lasketaan raakaruuaksi. Nyt kun vuoden alusta ruokavalioni on muuttunut yhä vegaanisemmaksi ja lihansyönti on jäänyt, huomaan syöväni vielä enemmän raakaruokaa. Blogista löytyy kymmeniä smoothiereseptejä, raakapastan, salaattejen, raakasuklaan, raakakakkujen, tuorepuurojen, avokadomoussejen ja jopa raakapipareiden ohjeita. Jostain syystä en ole silti koskaan tehnyt itse siemennäkkäriä tai energiapatukoita (vaikka monta reseptiä olen laittanut itselleni talteen).

Hommaan tuli kuitenkin nyt muutos, sillä GoGreen on tehnyt raakapatukoiden ja näkkäreiden valmistamisen ihan älyttömän helpoksi tuomalla markkinoilla uudet valmiit Go Raw -raakaruokasekoitukset. Sekoituksiin lisätään käytännössä vain vesi. Voiko helpompaa enää olla?! Go Raw -sarjaan kuuluu viisi tuotetta: raakapallojen, raakapatukoiden ja näkkileivän lisäksi löytyy luomulaatuisia chiansiemeniä ja hampunsiemeniä. Olen kokeillut kaikkia näitä tuotteita ja pidän jokaisesta, mutta tuo näkkileipäsekoitus (cracker mix) on ehdoton suosikkini!

crackers _MG_7987 _MG_8108

Go Raw Cracker Mix -sekoituksesta voi tehdä oman valinnan mukaan joko raakanäkkileipää kuumentaen taikinaa 42-asteisessa uunissa 10 tuntia tai vaihtoehtoisesti rapeaa näkkileipää paistaen 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Itse valitsin jälkimmäisen tekotavan. Eli raakanäkkileipää tästä ei tullut, mutta silti ravintorikas, terveellinen ja herkullinen välipala.

Voit lisätä sekoitukseen vain veden ja antaa turvota parikymmentä minuuttia. Sen jälkeen levittää kahdelle uunipellille ohuen kerroksen taikinaa. Itse maustoin taikinaa lisäämällä 1 rkl luomu yrttiseosta sekä 1 tl merisuolaa. Suosittelen!

_MG_7559

Kokeilin tehdä myös raakapatukoita Go Raw Bar Mix -sekoitusta käyttäen ja ne tein ihan vain lisäämällä desin vettä sekoitukseen ja pyöräyttämällä massan tehosekoittimessa tasaiseksi. Taikinaa olisi ollut helppo maustaa itsekin, mutta maistettuani seosta, totesin sen olevan juuri hyvää niin.

 

_MG_7833 bars

Bar Mix -sekoitus sisältää taateleita, kookoshiutaleita, kurpitsansiemeniä, psylliumsiemeniä, mustikkaa (mustikka, omenamehutiiviste), saksanpähkinää sekä pistaasipähkinää. Sen jälkeen, kun olin pyöräyttänyt tehosekoittimessa massan tasaiseksi levitin seoksen leivinpaperille ja leikkasin sopiviksi paloiksi. Massa on aika löysää/kosteaa, joten suosittelen kuorruttamaan patukat jotenkin, jolloin ne on helppo pakata esimerkiksi leivinpaperiin/kelmuun ja ottaa evääksi. Itse kuorrutin osan patukoista Puhdistamon suklaasmoothie mixillä ja osan kookoshiutaleilla sekä mantelilastuilla. Molemmista patukoista tuli hyvän makuisia!

MG_2359 MG_5245-2

Olen myös ennen tätä yhteistyötä käyttänyt GoRaw sekoituksia. Matcha Latte and Healthy Energy Balls postauksen herkullisiin energiapalloihin käytin Go Raw Ball Mixiä. Delicious Overnight Oats postauksen tuorepuuro valmistui puolestaan GoGreenin chia- ja hampunsiemeniä käyttäen. :)

 

Ihanaa, että markkinoille tulee koko ajan uusia, helppoja ratkaisuja ravinteikkaisiin välipaloihin. Monesti juuri välipalat ja matkaeväät ovat niitä, jolloin tulee napattua jotain epäterveellistä, joten iso peukku näille tuotteille!

VP2

Leave a comment

12 kommenttia

 • Roosa

  Kuulostaa niin superhelpolta et pakko varmaan käydä ostamassa pari pussia kaupasta! :D

 • Moikka! :) Mulla olis pieni kysymys; moni sanoo että luonnon jogurtti on huonoa iholle ja antaa turvotusta. Olen suunnilleen puoli vuotta sitten vaihtanut soja jogurttiin, ja iho parani eli olen ollut tyytyväinen soja jogurtin kanssa. Nyt olen kuitenkin viime aikoina kuulut paljon negatiivia mielipiteitä soja jogurtista ja ylipäänsä soja tuotteista. Mitä ajatuksia sinulla on tästä ja syötkö itse luonnon jogurttia tai soja jogurttia? Kiitos loistavasti blogista! :)

  • Vilma Peltonen

   Moikka Jenny!

   Maito tosiaan voi aiheuttaa pientä tulehdusta kehossa ja moni saa apua iho-ongelmiin maidottomasta ruokavaliosta! Itse olen myös kokenut tämän. Soijatuotteet ovat aika käsiteltyjä ja tosiaan soija ei ole mielestäni mitään parasta ravintoa. Silloin tällöin se mielestäni on ok, mutta itse suosin aina mielummin muita kasvismaitoja kuten manteli- riisi- kaura- kookos ja macadamiamaitoa. Jugurtteja en käytä, korvaan ne smoothie bowleilla tai chian siemenillä tehdyllä vanukkaalla. Mutta tosiaan silloin tällöin pieneinä määrinä syötynä luonnonjugurtti tai soijajugrtti on mun mielestä erittäin ok, jos kroppa ei siihen mitenkään negatiivisesti reagoi!! :)

 • wau, kulostaa hyvältä. :)

 • Katselinkin näitä pussukoita viime kauppareissulla. Kuulostaa niin helpolta, että täytyy varmaan ensi kerralla napata joku kokeiluun :)

 • Hei osaatko sanoa, millainen koostumus tuossa raakanäkkärissä on… tuleekohan siitäkin siis rapeaa? Ja onko sulla jotain hienoja ideoita, miten tuo 42 astetta toteutetaan? Mulla lyö ihan tyhjää, sillä ainakin meidän uunissa minimi on vasta 50 astetta :D Kiitos jos osaat auttaa raakaruokien suhteen aloittelijaa! :)

  http://donoteatsnow.blogspot.fi/

  • Vilma Peltonen

   Moikka Lenni, Hmm… hyviä kysymyksiä. Paha sanoa varmaksi, koska en ole koskaan tehnyt raakaruokaa itse kuivattamis menetelmällä. Uunia kannattaa kuitenkin pitää raollaan vähän esim. lusikan avulla. Täältä voit lukea perusjuttuja uunissa kuivattamisesta http://tunturikeittio.com/ainesten-kuivatus/
   Koostumuksesta tulee kuitenkin tuoreempi, ei niin rouskuva/paahtunut. :)