Valitut Palat

26

Photography

28.04.2016

_MG_1667

Tämä postaus on ensimmäinen osa uutta Throwback Thursday -sarjaani. Minua on jo pitkään häirinnyt, että blogissani ensimmäisen vuoden postaukset ovat sekaisin blogimuuttojen jäljiltä. Tein pienen kevätsiivouksen ja poistin näkyvistä 15 kuukauden postaukset ajalta 2012-2013. Noita blogihistoriani ensimmäisiä postauksia ei voi siis enää nähdä mistään, joten ajattelin tehdä muutaman postauksen, johon kokoan ja valitsen ajatuksia eri aiheista tuolta ajalta. Luvassa sellaisia postausten pätkiä, vinkkejä ja ajatuksia, jotka mielelläni lisäisin tänne talteen ja teidän kanssa pohdittavaksi. Tänään ajatuksiani lyhyesti kuudesta aiheesta. (Kuvat ovat uudempia ja aikaisemmin blogissa julkaisemattomia.)

1. AVUN PYYTÄMISEN VAIKEUS

Kävelen kadulla kartta toisessa kädessä ja kello toisessa. Olen eksynyt ja myöhässä. Mutta silti mielummin harhailen tielläni, kun kysyn vastaantulijalta suuntaa. Kuulostaako tutulta? Moni asia jää askarruttamaan, unelmat eivät toteudu ja asioihin käyttää turhaa vaivaa -vain koska ei kehtaa. Eikö olekin joskus vaikea pyytää apua?! Joko se käy ylpeyden päälle tai ei halua vaivata muita. Ehkä ajattelee, ettei ole sen arvoinen, että uskaltaa pyytää toiselta jotain.

On kuitenkin selvää, ettei kukaan tässä elämässä pärjää yksin. Tiimi on aina enemmän kuin yksilö ja onhan työnjaon ansiosta maailma mennytkin huimaa vauhtia eteenpäin. Moni asia olisi jäänyt tekemättä, jos yhden ihmisen täytyisi tietää tai osata kaikki työvaiheet. Mielestäni silloin kun itse on avulias, myös kynnys pyytää itse apua on pienempi. Tänä päivänä vain korostetaan ehkä turhankin usein yksilöä ja erottautumista, riippumattomuutta.

split

2. ERILAISTEN RAVINTO-OHJEIDEN TULVA

Kaunis ruoka kaunistaa, voisi olla ihan loogista. Mietin tässä, että kaiken tämän ristiriitaisen ravintoon liittyvän tietotulvan jälkeen, voisi valita suuhunpantavansa sen esteettisyyden mukaan. Aluksi tietysti mietin värikkäitä vihanneksia, marjoja, öljyjä jne. ja vertasin niitä pikaruokaan, marinoituihin lihasuikaleisin ja ylipäätään harmaaseen ruokaan. Sitten muistin kuppikakut, jäätelöannokset ja kermavaahtokaakaot….Ehkä ne voisivat olla taas niin kauniita, ettei niitä raaski syödä? Ovathan ne keinotekoisia ja joku on siis nähnyt vaivaa niiden valmistamiseen.

IMG_4887

3. KUKAT KUKKIVAT KASTELEMALLA

Meidän (ainakin suurimman osan) ihmismieli on sellainen, että se puhkeaa loistoonsa kehuista, kiitoksista ja tunnustuksista. Hyvä esimies on mielestäni ehdottomasti sellainen, joka jakaa silloin tällöin tunnustuksia, palkankorotuksia, ylennyksiä tai selkääntaputuksia sen ansainneille. Kaikki hyötyvät tästä, koska tyytyväinen työntekijä, toimii tutkitusti tehokkaammin ja paremmin.

Tämä pätee tietysti mihin vain. Jos poikaystävä imuroi, anna tunnustusta ja ehkä ensi kerralla huomaat, että lattia on lisäksi pestykin. Tai anna tunnustusta ystävälle hyvästä kuuntelutaidosta ja jatkossakin hän tekee sen varmasti hyvin mielellään. Esimerkiksi silloin, kun te olette antaneet kiitosta blogistani, saan entistä enemmän motivaatiota ja te saatte sitä kautta ehkä parempaa sisältöä. Tunnustuksen antaminen siis palvelee yleensä kaikkia… Kuten vironneet kukat ilahduttavat kastelijaansa! 🙂

flower

 

4. KUNTOSALIHARJOITTELU

Ennen lopetin sarjat, kun alkoi tuntua/sattua vähäsen. Olin kyllä jo silloin kuullut sanottavan, että silloin kun ensimmäisen kerran tuntuu ettei jaksa, on energiavaroja vielä noin 80% jäljellä. Ensimmäisellä personal trainerini vetämällä treenikerralla teimme kiertoharjoittelua 5 kierrosta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen olin jo ihan puhki, pyörrytti ja oksetti, ajattelin että se oli sitten siinä. Kuitenkin jaksoin ne 5 kierrosta. Voimistelu vuosieni jälkeen olin treenannut mukavuusalueella. Nyt taas muistan, mitä kunnon tuloksia tuova treenaaminen on. Sitä aliarvioi niin helposti sen, mitä kroppa jaksaa.

kettlebell

5. VANHUUS

Jokainen tuntee varmasti jonkun hyvin vanhan ihmisen, joka jaksaa silti jumpata, sosialisoida, olla kiinnostunut maailmasta ja siten kehittää/ylläpitää hyvinvointiaan. Tällaisia ikinuoria ajatellessa voidaan miettiä, onko energia hyvistä geeneistä ja tuurista kiinni ”helppohan sen on kävellä portaat hissin sijaan, kun se on niin hyvässä kunnossa” vai onko hän nimenomaan niin hyvässä kunnossa siksi, että on reippaillut ja jättänyt valittamisen muille.

IMG_4968b

6. KUVAKO MUKA KERTOO ENEMMÄN KUIN TUHAT SANAA

Kuvan voi nähdä eri tavoin, se on aina vain heijastus kuvaushetkestä. Et voi olla varma, oliko ylimmäisen kuvan korvapuusti maukas, lämmin vai kovettunut korppu. Et voi tietää, söinkö sen hyvällä ruokahalulla vai omantunnon soimatessa huonoja hiilihydraatteja. Kuva ei kerro, oliko se edes minun. Entä, olinko viimeisessä kuvassa aidosti iloinen vai hymyilinkö vain valokuvan vuoksi? Varsinkin nykypäivänä kuvat myös vääristävät todellisuutta. Kuvan tarinan viimeistelee aina katsoja.

_MG_5113

Nyt kuulisin mielelläni teiltä, mitä mieltä olette: Onko ok julkaista vanhoja (silti ajankohtaisia) ajatuksia tai postauksia blogeissa? Palautteen perusteella tietenkin sitten päätän, tuleeko vielä pari tällaista lisää, vai oliko tämä tässä. 😉 Kiitos jo etukäteen, jos jaksatte kommentoida. ♥


I started a new post series ”Throwback Thursday” but unfortunately this posts are just in Finnish. I decided to collect some of my thoughts and ideas from old posts. From posts that I have removed from my blog because they got damaged when I moved to my own Vilma P. website. Tomorrow I will share a raw cake recipe! 🙂
VP2