Uusi linssisuosikkini: Canon 35mm f/1.4 L

22

Photography

29.01.2017

Kirjoittelin vuoden alussa unelmista ja haaveistani. Uusi hyvä laajakulmalinssi oli listalla, koska halusin päivittää jo useita vuosia käytössä olleen zoom-linssini kiinteään laajakulmaobjektiiviin. Ennen reissua tänne NYC:iin päätinkin tällaisen sitten hankkia. Googlettelin etukäteen paljon vaihtoehtoja ja mietin huolella, mikä voisi olla minulle sopivin laajakulmalinssi. Olin jo alkanut kääntyä tämän hankkimani suuntaan, mutta viimeinen vahvistus ajatuksilleni tuli, kun pääsin Alexalla testaamaan toisenlaista 35mm linssiä. En voisi olla tyytyväisempi valintaani Canonin EF 35mm f/1.4 L II USM. Nyt lähinnä, mietin miksi en hankkinut tätä kyseistä linssiä jo aikaisemmin… ehdoton uusi lempparini!

Hinta ei ole kyllä edullisimmasta päästä, mutta mielestäni tämä on juuri sellainen loistava yleislinssi, jolla voi kuvata oikeastaan mitä vain. Eli jos hankit vain yhden linssin, se voisi olla tämä. Jatkossa tämä myös lunastaa ykköspaikan reissulinssinäni. Potrettikuvaukseen mielestäni edelleen parempi on toinen linssini 85mm f/1.2, mutta tämän uuden 35mm linssini tarkennus, piirto ja valovoimaisuus ovat huikean hyviä. Lisäksi on ihanaa vaihtelua, kun ei tarvitse mennä niin kauas kohdetta kuvaamaan vaan ahtaassakin tilassa saa taustaa hyvin mukaan. Vihdoin voin viedä myös maisemakuvausta vähän astetta paremmalle tasolle.  🙂

Voin suositella erittäin lämpimästi kaikille ammattikuvaajille ja intohimoisille harrastajille. Hintaa tällä linssillä Suomessa on n.2 328e, itse sain Italiasta aavistuksen edullisemmin.

Lisää aiheeseen liittyen: Kamerakalustoni ja kuvausrekvisiitta


I’m really excited about my new lens: Canon EF 35mm f/1.4 L II USM.  This is totally my new favorite and so handy for example when travelling. You can shoot almost anything with this lens and the quality of photos are amazing!

 

 

Tallenna