Terveelliset elämäntavat ja matkustaminen

31

Wellness

27.07.2017

Nämä kuvat räpsittiin tänään, kun käveltiin salille. Yleisesti olen treenannut viime aikoina aika huonosti. New Yorkissa tein yhden kunnon treenin, mutta muina päivinä treenaaminen ei tullut mieleenkään, kun käveltyä tuli päivittäin varmasti lähemmäs 20km. Toisaalta ei sen päälle muuta kaivannutkaan, kun jalat olivat iltaisin kävelystä niin kipeät. Paitsi joogaa. Joogaa kaipasin hulluna, niin henkisesti kuin fyysisestikin, mutta lähdimme joka aamu aikaisin liikenteeseen ja tulimme klo.23 jälkeen takaisin kämpille. Sitten tein töitä, kunnes nukahdin läppäri syliin. Jos minun pitää oikeasti karsia treenistä tai työjutuista, niin karsin tietysti treenistä, vaikka yrittäjänä voisin periaatteessa sysätä työjuttujakin sivuun tai tuonnemmas. Espanjassa olen tehnyt ennen tätä päivää vain yhden pikkutreenin. Täällä olisi ollut ehkä aikaa, mutta treenaamattomuus jää helposti päälle…varsinkin, jos olen väsynyt. Enkä puhu nyt vain parista viime viikosta. Ennen New Yorkia treenasin kyllä säännöllisesti, mutta en mitenkään erityisen paljoa tai kovaa. Useita päiviä meni esimerkiksi reissatessa ja juhlissa, ja niin koko elämä urheilu ei minulle ole, että heräisin kello viideltä vain, jotta ehdin urheilla.

Tänään kuitenkin lähdimme tosiaan salille. Googletimme hyvän kuntosalin ja kävelimme sinne reilu puoli tuntia ja takaisin. Kahden tunnin aikana salilla ehdin tehdä kaikkea -ja hitsit rakastan sitä oloa hyvän urheilun jälkeen! Täällä oli tänään 37 astetta ja olisin voinut maata hotellin uima-altaalla ottamassa aurinkoa, mutta mieluummin menin ja tein pitkästä aikaa kokonaisvaltaisen treenin. Isoin (ja ehkä ainut) syy, miksi toivon, että elämäni asettuisi johonkin pian, on se, että pääsisin lähes päivittäin urheilemaan/joogaamaan ja saisin luotua taas treenirutiinit samoihin paikkoihin. Niin ja tietysti syömisrutiinit.

Ruokatottumukset pysyvät kyllä minulla suht samoina reissatessakin, lähinnä kaikki hifistely tippuu pois, syön epäsäännöllisemmin ja syön astetta enemmän herkkuja. Mutta esimerkiksi ostin mantelimaitoa hotellihuoneen minibaariin ja olen kuljettanut sitä itse repussa aina aamupalalle, joten ruuassa kyllä sovellan, vaikka matkustankin. Pakko, sillä muuten tuntisin oloni varmasti ihan kamalaksi kaikkine aikaeroineen ja treenamattomuuksineen. Jos matkustaisin vain viikon vuodessa, söisin ihan kaikkea mahdollista sen viikon aikana. Mutta matkustan enemmän kuin olen kotona, joten on eri asia, kun reissussa oleminen on arkea.

Tämän melkein puolentoista vuoden matkalaukkuelämän jälkeen ainakin arvostan taas varmasti terveellisien elämäntapojen ”helppoutta” silloin, kun elämä ei ole koko ajan muutostilassa. Esimerkiksi, jos mietin elämääni nyt Englannissa, ei se ollut ihmekään, että blogissakin oli niin paljon hyvinvointijuttuja, reseptejä ja treeniohjeita. Nyt tällä hetkellä ei riitä annettavaa näiden osalta juurikaan. Pahoittelut, koska tiedän, että moni seuraa (tai seurasi) blogiani hyvinvointi- ja terveysinspiraation lähteenä. Mutta yhden asian kanssa olen tullut sinuiksi ja olen siitä hyvin tyytyväinen…

…Elämässä tasapainoa ei tarvitse hakea päivittäisellä tasolla. Joka päivä ei tarvitse tehdä vähän kaikkea. Ennen päivieni to do -listat olivat valtavia, kun yritin tehdä yhden päivän aikana kaikkea mahdollista. Illalla ahdistuin, kun en pystynytkään suorittamaan koko listaa läpi. Ei joka päivä tarvitse syödä terveellisesti, joogata ja treenata, olla ”täydellinen” kumppani ja ystävä, tehdä hyviä tekoja tuntemattomille, hoitaa paperiasioita, tehdä töitä, siivota, lukea kehittävää kirjaa jne… Nykyään haen tasapainoa pitkällä aikatähtäimellä mieluummin.

Koska minun on pitänyt tottua elämän epäsäännöllisyyteen, sekasortoon ja nopeisiin muutoksiin, olen alkanut tehdä asioita sykleissä. Yhden viikon omistan töissä kehittymiseen, toisen sosiaalisille suhteille, kolmannen treenille sekä hyvinvoinnille jne… Näin siis osittain tiedostamatta, mutta kun ajattelen asiaa, tämä sopii minulle. Haluan antaa kaikkeni yhdelle asialle ja vähän perfektionistina minun on vaikea tehdä asioita sinne päin. Mutta kun en hae tasapainoa asioiden välille päivien sisällä, homma on helpompaa. Voin rauhassa uppoutua työasioihin yli 12 tuntia putkeen, jos haluan, mutta ehkä seuraavana päivänä pääpriorisointini onkin jokin muu.

On ehkä turha yrittää tehdä asioita intohimolla, ilman että jokin toinen osa-alue siitä kärsii. Jos tätä vastaan taistelee, niin saa varmasti taistella omaa päätä seinään hakaten. Matkustaessakin pätee vähän sama. Kaikenlaista ihminen pystyy tekemään, mutta ei kaikkea. Matkustaessa haluan nauttia uudesta ympäristöstä, tutustua kohteeseen, kulttuuriin, tehdä muistoja ja jättää tilaa myös uuden pureskeluun. Ehkä tulee toinen vuosi, kun en voi matkustaa ollenkaan. Ehkä silloin minulla on mahdollisuus treenata yllin kyllin ja aika kiva, jos voin silloin miettiä lenkkipolulla myös näitä matkoilla tehtyjä muistoja ja koettuja elämyksiä. Hyvinvointiahan sellaisetkin asiat lisäävät. 🙂

Oletteko te huomanneet, että reissut vaikuttavat elämäntapojenne terveellisyyteen merkittävästi?!

backpack / Coach
headphones / Sudio Sweden
outfit / Adidas

Tallenna