Sokeriton syyskuu?

22

Food

01.09.2016

IMG_1535n IMG_8139

Onko teistä joku ajatellut aloittaa kesän jälkeen sokerittoman syyskuun? 🙂

Mielestäni tuo lihattoman lokakuun sisar ei ole yhtään hullumpi ajatus. Itsekin laitoin reilu viikko sitten valkoisen sokerin syönnille stopin. Tosin kerran viikossa saatan napata esimerkiksi gelaton, jos haluan, mutta sokeri on kaikista maailman ruoka-asioista mielestäni turhin ja koukuttavin.

Kirjoitin alkuvuodesta megapostauksen aiheesta ja ajattelin, että nyt on hyvä päivä linkata tuo vanha postaus muistutukseksi blogiin. Sanon postauksessa oikeastaan lähes kaiken sanottavani aiheesta. Postauksesta löytyy eri näkökulmista tietoa ja pohdintaa siitä, miksi sokeria ei kannata syödä ja mihin se vaikuttaa. Kerron omaa taustaani ja kuinka pääsin irti sokerikoukusta, joka oli sitkeämpi kuin luulinkaan (naamioin sen vaan ns. ”terveellisiin sokereihin”). Listaan myös asioita, jotka kannattaa huomioida, että muutos olisi helpompaa ja jaan kaikki omat lempiherkkuni terveellisempään herkutteluun.

Tuota postaustani lainaten: ”Se, että lopettaa sokerin syönnin joksikin aikaa ja taistelee itsensä irti sokerikoukusta, ei tarkoita, että sokeriherkut ovat ikuisesti pannassa. Niistä voi kyllä oppia nauttimaan ilman, että menee överiksi tai tulee huonoa omaatuntoa. Se on tasapainoa.”

Tässä siis linkki postaukseen, josta toivottavasti on iloa sokerittomaan syyskuuhun ryhtyville:

Makeanhimo, Sokeri ja Terveelliset Herkut

Ylimmässä kuvassa  olevan Sarah Wilsonin kirjan, ostin melkein kolme vuotta sitten Kapkaupungista. Suosittelen kyseistä kirjaa, jos haluaa lisäinspiraatiota omalle projektillensa. Suomesta kirja pitäisi löytyä kirjakaupoista nimellä ”Irti sokerista”. Aamukahvilla blogin ihana Henriikka aloitti myös vastikään 125 päivän sokerilakon, joten tuolta blogista voi taas hakea ”vertaistukea”… 🙂

Linkkaan tähän myös jälleen hyvin ajankohtaisen erittäin suositun postaukseni… Suosittelen käyttämään tätä metodia sokerikoukusta irtipääsemisenkin kanssa: Dreams and How to Make Them Happen

Hyvää syyskuun ensimmäistä! ♥

VP2

Tallenna