Rakkaudesta Pariisiin – vinkkejä ja kuvamuistoja

95

Photography

01.04.2020

Rakastan Pariisia… Se on kaunis, tunnelmallinen, romanttinen, historiallinen ja taiteellinen. Inspiroiva, kuvauksellinen sekä täynnä kukkapuita näin keväällä! Pariisissa on helppo nauttia viinistä ja elämästä. Toivoisin pääseväni Pariisiin uudestaan monta kertaa, sillä nähtävää ja koettavaa olisi vielä paljon.

Viimeksi olin tasan vuosi sitten Laurin kanssa Pariisissa. Reissu oli ihana! Aloitin silloin tämän postauksen tekemisen, mutta postaus jäi julkaisematta ja luulin, etten koskaan tekisi tätä loppuun.

Mutta eilen sain luettua Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -kirjan, jonka yksi keskeisin tapahtumapaikka on Pariisi. Tuo 700 sivuinen kirja vei minut täysin mukanaan – myös Pariisin tunnelmaan. Aloin ikävöimään Pariisia ja siksi tämä postaus.

Olen ollut kaksi kertaa Pariisissa viikon ajan keväällä ja sen perusteella kaupunki on yksi suosikeistani. Minusta juuri tämä aika vuodesta on täydellinen aika matkustaa Pariisiin.

Nyt matkavinkit eivät tietenkään ole ajankohtaisia, mutta itse tykkään upota hetkeksi eri maiden tunnelmiin niin kirjoissa, leffoissa, blogipostauksissa kuin matka-artikkeleissa. Silloin kun ei voi olla konkreettisesti jossain, toimii toivottavasti oppaat oivana virtuaalimatkana haaveisiin. <3

Harvassa kaupungissa olen ollut niin ”turistina” kuin Pariisissa ja kävellyt kaksi viikkoa ympäriinsä nenä kiinni opaskirjassa lukemassa tietoa kaikesta mahdollisesta.

Pariisissa olen kävellyt Eiffel-tornin ylös lukuisia portaita pitkin, nauttinut auringonlaskusta Seinen risteilyllä, tutustunut Notre Dameen, ihaillut Riemukaarea ja käynyt katsomassa Mona Lisaa Louvressa. Olen vieraillut useissa museoissa, Disneylandissa, Champs-Elyséellä… Mutta shoppaillua en kyllä kaupungissa ole harrastanut oikeastaan ollenkaan.

Seuraavalla kerralla aion suunnata Versaillesiin sekä katsomaan Moulin Rougeen kabaree-esitystä (nyt olen käynyt ihailemassa kuuluisaa paikkaa vain ulkopuolelta).

Viime keväänä olimme reissussa Huawein kanssa, mutta jäimme työosuuksien jälkeen vielä loppuviikoksi kahdestaan lomailemaan/kuvailemaan. Tässä muutamia vinkkejä kyseiseltä reissulta. 🙂

4 x ravintolaelämys

Restaurant 52
Pink Mamma
Le Sud
Chez Georges

5 x maista Pariisissa ainakin näitä

  • sipulikeitto
  • kampasimpukat
  • Laduréen macaronsit (maku: ruusu!)
  • crepesit Eiffeltornin juurella
  • croissant

2 x Persoonallinen hotelli

Hotel Des Grands Boulevards
Grand Amour

3 x hyvä valokuvausspotti

1.Montmartren seutu – etenkin kukkulan päällä, jossa Sacre Coeurin basilika sijaitsee on upeat näkymät auringonlaskun aikaan.

2. Pont Alexandre III silta.

3. Jardins du Trocadéro puiston puolella olevat portaat, josta on hyvä näkymä Eiffel-tornille.

Kuka muu haaveilee Pariisin keväästä?! 😉