Paras gluteeniton pasta

39

Food

16.11.2016

pasta planti_1-copy pasta_2

Pasta ei ole ikinä kuulunut keittiööni. Ennen poikaystäväni tapaamista en edes osannut suunnilleen keittää pastaa. Olin tainnut pari kertaa tehdä kuuluisaa avokadopastaa, mutta muuten en ollut pastafani. Makaronilaatikot ja spagetit eivät olleet koskaan kuuluneet suosikkeihini ja täällä Italiassakin valitsin ravintolassa aina ensimmäiseksi pääruuaksi eli primo:ksi risoton, en pastaa.

Tänä kesänä ja syksynä tapahtui jostain syystä muutos. Olen alkanut tykätä pastasta. Olen viimeisen kuukauden aikana tehnyt pastaa useammin kuin edellisen kolmen vuoden aikana yhteensä. Eihän se ravintoarvoiltaan mitään huippua ole, mutta yllättävän hyviäkin vaihtoehtoja löytyy. Sitä paitsi pikaruuaksi pastasta saa kyllä aika terveellisen, jos kastike on ravintoarvoiltaan hyvä ja oma suhde lautasella on aina epäitalialainen (hukutan pastani kastikkeeseen). 😉

Olen löytänyt monta tosi hyvää gluteenitonta pastaa ja tämä on ehkä isoin syy yhtäkkiseen pastarakkauteeni: vatsa ei turpoakaan ja pasta on helpompi sekä nopeampi valmistaa kuin esimerkiksi kvinoa. Myös lihaton ruokavalio on vaikuttanut asiaan, sillä jostain sitä energiaa on saatava.

Suosikkini on ehdottomasti Palmuston kikhernepasta. Katsoin juuri, että kyseisen merkin kikhernepastat valittiin myös Ruohonjuuren parhaaksi ruokatuotteeksi vuonna 2016. Niin hyvää!! Täältä Italiasta tätä suomalaisen pienyrityksen valmistamaa pastaa ei tietenkään löydy, joten täällä suosin joko tattari- tai kvinoapastaa tai Rummon riisi-maissipastaa. Nata kirjoitti postauksen näistä italialaisista Rummon pastoista täällä.

Kuvien tomaattisen tonnikalapastakastikkeen ohjeen löydät instagrammistani @vilmape. Kyseistä ohjetta olen varioinut usein. Kalamataoliivien tilalle sopii hyvin myös kaprikset ja tonnikalan tilalle voi laittaa esimerkiksi uunissa paahdettua munakoisoa. 🙂

VP2

 

Tallenna

Tallenna