Miten meni vuosi, millainen oli 2017?

32

Thoughts

29.12.2017

Aina vuoden lopussa minulla on ollut tapana käydä vähän kulunutta vuotta läpi, kirjoittaa itselleni vuoden parhaita ja huonoimpia juttuja ylös, sitä mitä olen oppinut ja mitä odotan ensi vuodelta. On hauska lukea jälkikäteen, millaisia fiiliksiä minäkin vuonna on ollut.

Suomi – Italia – New York – Italia – Bali – Italia – Suomi – Italia – Suomi – New York – Suomi – Espanja – Suomi – Serbia – Italia – Serbia – Italia – Sveitsi – Italia – Sveitsi – Italia – Meksiko – Italia – Suomi

Laskin, että olen ollut tänä vuonna n. 170 yötä hotellissa tai airbnb –asunossa/huoneessa. Tältä vuodelta päällimmäisenä mielessä onkin reissaaminen. Olen ollut jatkuvassa liikkeesä myös maiden sisällä…. Balilla ja Meksikossa vaihdoimme koko kuukauden ajan paikkaa, myös Italian sisällä olen matkustanut mm. Venetsiassa, Milanossa ja Monzassa. Suomessa on tullut matkustettua moneen otteeseen Helsinki-Seinäjoki-Kajaani-Joensuu välillä.

”Ramppaamisesta” ja nopeista käänteistä huolimatta tämä vuosi on ollut mielestäni hyvin seesteinen vuosi. Varmasti aika voi kuultaa muistoja, mutta tämä vuosi ei ole ollut vuoristorataa. (Ainakaan jos vertaa vuoteen 2014, postaus ”Elämäni vuosi” täällä.) Toki vuoteen on mahtunut muutakin kuin ylämäkeä, mutta yleisesti ottaen olen superkiitollinen ja onnellinen koko vuodesta. Ainut sellainen selvästi vaikeampi ajanjakso oli huhti-toukokuussa, kun olin todella uupunut ja stressaantunut. Tuntuu, että elin tuon ajan aika sumussa (tai puolipaniikissa), enkä muista edes paljoa… Mutta sain katkaistua tämän kierteen kesäkuun alussa nopeasti, kun päätin lopettaa mm. some-vastaavan työn, muutin vähän toimintatapojani/postaustahtiani sekä peruin yhden matkan. Näin sain pudotettua työmäärääni ja estettyä, etten olisi oikeasti palanut loppuun. Opin olemaan tämän jälkeen vähän armollisempi itseäni kohtaan, ja ottamaan säännöllisesti rennompia päiviä kalenteriini.

Tämä 2017 on ollut ensimmäinen vuosi täysin itsenäisenä bloggaajana. Sen lisäksi olen tehnyt muitakin työjuttuja aika paljon. Työvuoteen mahtuu paljon kohokohtia ja kiitollisuudenaiheita. Syksyllä vähän kriiseilin blogin jatkon kanssa (postaus täällä), mutta nyt tuntuu, että tuokin meni ohitse. Iso kiitos kuuluu siitä myös teille! ♥ Nyt on hyvä fiilis bloginkin kanssa ja odotan tosi paljon vuotta 2018 ja mitä se tuo tullessaan.

Ennustin viime vuonna, että tästä vuodesta tulisi matkustustäyteinen. Elokuussa kun muutimme Belgradiin luulin kuitenkin, että asettuisimme loppuvuodeksi. Mutta toisin kävi. Lukioaikainen ystäväni kysyi muutamia päiviä sitten, missä siis nyt on kotimme, missä asun, kun kerroin, että olemme tammikuun Suomessa ja sitten taas mennään. Taidan olla kiertävää elämää viettävä diginomadi. 🙂 Tuntuu, että törmään tähän termiin nykyään usein, joten meitä maailmaa kiertäviä tietokonetyöläisiä on varmasti koko ajan enenevin määrin. Ennustan jälleen, että ensi vuoteni on vähintään yhtä matkustustäytteinen. Ja itse asiassa nyt se sopii minulle erittäin hyvin. En koe enää samanlaista tarvetta ”asettumiseen” kuin jossain vaiheessa. Tuntuu, että olen oppinut elämään hetkessä. Elämäni on nyt tällaista ja olen varautunut siihen, että minulla ei ole hajuakaan, missä olen helmikuussa, kesäkuussa, saati ensi joulukuussa. Olen oppinut ottamaan epävarmuudesta ja epätietoisuudesta ilon irti. Toki esimerkiksi treenirutiini ovat tästä kärsineet kovastikin, mutta kaikkea ei voi saada samaan aikaan. 🙂

Oikeastaan, kun mietin, on kulunut vuosi ollut yksi parhaista. Kävimme perheen kanssa taas joulunaikaan perinteisen TOP3 asiaa –kierroksen läpi. Oli vaikea valita vain kolme parasta asiaa vuodelta.

Yksi oli ehdottomasti kuukausi Balilla. Tähän liittyi töihin liittyvää onnistumisen elämystä, paljon hyvinvointijuttuja ja huippulaatuaikaa parisuhteelle.

Toinen oli tämä nyt ennen joulua tehty kuukauden reissu Meksikoon. Tässä matkassa tekee iloiseksi myös se, että me todella teimme sen ja kaikki meni enemmän kuin hyvin. Tosiaan vielä kuukausi ennen lähtöä meillä ei ollut mitään hajua reissusta ja vielä viikkoa ennenkään, emme tietäneet mihin maahan tai maanosaan matkustaisimme. Baliin verrattuna kuukausi oli intensiivisempi ja rankempi, mutta kaikin puolin ihan mahtava kokemus ja reissu!

Kolmanneksi valitsin New Yorkin matkan – tai matkat. Oli luksusta viettää heinäkuussa viikko perheen kanssa New Yorkissa. Tältä reissulta kuvasin blogiin videoblogia, mutta muuten otin reissun lähes lomasta ja nautin täysillä paitsi perheeni seurasta myös kaupungin nähtävyyksistä. Tammikuussa olin taas New Yorkissa reilun viikon työmatkalla yhdessä poikaystäväni kanssa. Molemmat reissut olivat omalla tavallaan niin ainutlaatuisia, että uskon muistavani ne aina.

Jos saisin valita vielä kaksi kohokohtaa lisää, ne olisivat ehdottomasti ex tempore viikko poikaystäväni kanssa Espanjassa (Etelä-Andalusiassa ja Sevillassa), sekä se kun Italiassa meidän luona kävi tänä vuonna paljon vieraita, esim. Elisa ja Eevsku sekä isosiskoni.

Huomenna vielä perinteinen ”Vuoden parhaat” –postaus, jossa kerron mm. vuoden parhaan päätöksen, romaanin, reseptin, kulttuuritapahtuman jne… Sitten olenkin valmis ensi vuoteen. 😉

 

Nämä postauksen kuvat ovat muuten Belgradista. En ehtinyt käyttää niitä, kun päätimme lähteä niin äkkiä Serbiasta pois, mutta oli tämäkin yksi vuoden siisteimistä jutuista: asua hetki Tonavan varrella. 🙂

Mitkä ovat teidän kuluneen vuoden TOP3 tai TOP5 asiat/kokemukset? ♥