Kirjajuttuja

38

Photography

25.07.2015

_MG_2427

Pikaiset lauantaiterkut täältä. Kiitos aivan ihanista kommenteista edelliseen arvontapostaukseen! Tuli monta hyvää toivepostausta ja varmasti aion toteuttaa niitä lähiaikoina! Vielä ehtii arvontaan osallistua ja heittää kysymyksiä kommenttiboksiin Q&A-postausta varten. 🙂

_MG_3077

Ajattelin, että voisin vinkata heti pari kirjaa ja kysyä samalla apua teiltä. Ranskalainen menestyskirjailija Katherine Pancol on yksi uusimpia suosikkikirjailijoitani. Tykkäsin kovasti hänen Krokotiilin keltaiset silmät -sarjasta ja trilogian jälkeen tuli haikeus nytkö se loppui. Kirjoissa on yhteensä reippaasti yli 2 000 sivua lukemista, joten todella taitavasti rakennettuihin henkilöhahmoihin ehtii kiintyä. Hahmot tuntuivat hyvin todellisilta ja minua ainakin jäi kiinnostamaan, mitä heille seuraavaksi tapahtuu? Olinkin ihan innoissani kun kuulin Pancolin uudesta Mimmit-sarjasta, joka jatkaa osittain tuttujen hahmojen tarinaa. Luin Mimmit 1 todella nopeasti ja pidin kirjasta kovasti. Tämä ei ollut mielestäni yhtä kepeä ja hauska kuin edellinen sarja, mutta toisaalta traagisempi ja koskettavampi. Tarinaltaan hieno.

 
_MG_3096

Pancolin kirjoilla on monien mielestä yksi heikkous: ne imaisevat hitaasti mukaansa, joten lukemista täytyy aluksi ehkä vain jatkaa sitkeästi. Toisaalta kieli on mielestäni niin kaunista ja mielenkiintoista, että pelkästään jo se antaa lukijalle lukunautintoa. Jossain vaiheessa huomaa olevansa kyllä koukussa ja itse ainakin olen ahminut kirjat loppuun. Harmittaa, että unohdin Mimmit 2 kirjan Italian kotiin, muuten olisin varmasti lukenut jo senkin.

_MG_3066

Toinen kirjavinkkini on täältä ostamani valokuvausta käsittelevä Photo Idea Book. Kirjan ovat tehneet A Beautiful Mess -blogin pitäjät ja sitä voi ostaa ainakin heidän verkkokaupastaan, jossa on muutenkin kaikkea kiinnostavaa. Kirja ei anna teknisiä valokuvausvinkkejä vaan luovia ideoita, joita kuka tahansa voi kokeilla, oli kameran käyttötaidot mitä vain. Suosittelen kirjaa intohimoisille instagram-käyttäjille ja niille, jotka tykkäävät ilahduttaa muita valokuvalahjoilla.

_MG_2414

Olen odottanut Suomeen tuloani myös siksi, että olen ajatellut kantavani sieltä mukanani suomenkielisiä lehtiä ja kirjoja luettavaksi. Vasta eilen illalla tajusin, että minähän voin ostaa kirjoja myös puhelimeeni netistä! Olen ollut varsinainen hölmö, kun en ole tajunnut tätä aikaisemmin. Minulla ei ole Iphonea, joten ajattelin, etten voi ostaa kirjoja Apple Storesta, mistä esimerkiksi poikaystäväni ostaa kaikki kirjat. Jotenkin en edes tullut ajatelleeksi, että tietenkin voin ostaa kirjoja Google Play -sovelluksen kautta minunkin puhelimeeni. Ah, selasin pari tuntia eri vaihtoehtoja ja luin näytetekstejä. Mietin, että ostaisin jonkun näistä vielä viikonlopun aikana: Henkka Hyppösen Nautitaan Raakana, Sheryl Sandbergin Lean in – Naiset ja menestymisen tahto tai Kimmo Takasen Tunne lukkosi – vapaudu tunteiden vallasta. Nyt kysynkin, onko joku teistä lukenut jonkun näistä ja voitteko suositella sitä? 🙂

Okei… ei tästä nyt ihan niin pikaista postausta tullutkaan. Nyt raakaporkkananakakun leivontaan ja sitten leffaan! Kivaa launtai-iltaa sinnekin!

vp