Joogapäiväkirja/ Matkustuspäivä & öljyt

59

Wellness

05.07.2019

Eilen lentomme oli 1,5h myöhässä, joten olimme vasta iltamyöhään perillä Italiassa. Suihkun jälkeen hieroin jaloille (etenkin jalkapohjiin) Vata-öljyä. Öljyn pääraaka-aine on lämmittävä seesamiöljy ja kylmistä jaloista kärsivänä rakastan tätä iltarutiinia. Samalla venyttelin vähän sängyssä – selän kiertoja, takareiden ja pakaroiden venytyksiä, sekä happy baby pose-asanaa. Näitä liikkeitä on helppo tehdä iltaisin selinmakuulla sängyssä. Itsehieronta ja lyhytkin venyttely teki hyvää ja maadoitti sopivasti matkustuspäivän jälkeen.

Pari vuotta sitten kirjoitin näin ja allekirjoitan täysin edelleen:

Päivittäinen kehon öljyhieronta auttaa mielestäni suhtautumaan omaan kehoon lempeämmin ja rakastavammin – mikä on erittäin tervetullutta tässä nyky-yhteiskunnassa. Öljyn levitys on kuin lämmin halaus, joka helpottaa stressiä, tuo hyvää oloa ja vapauttaa. Ayurvedasta lukiessani opin, että doshalleni Vatalle öljyt ovat erityisen tärkeitä ja siltä se tuntuukin, kun öljyhierronnasta on tullut lempirutiinini. Ayurvedan mukaan hieronta on yksi terveyden tukipilareista.

Aiheesta lisää löytyy vanhasta postauksestani: Ayurveda, seesamiöljy & itsehieronta

ps. Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoinelle ja viestejä lähettäneille. <3 Tämä aihe selvästi koskee meitä monia!