Hyvä Energiataso

36

Style

31.08.2016

IMG_1267

Siinä vaiheessa, kun aikoinaan aloin miettiä mahdollisimman rasvattoman ruokavalion sijaan ravintoarvoja ja ravitsevuutta, oivalsin jotain oikeasti hyvin itsestään selvää. Syön ravitakseni itseäni ja saadakseni energiaa, jotta toimintakykyni pysyy yllä. Tarvitsen rasvaa. Tarvitsen vitamiineja. En tarvitse mahdollisimman kevyttä light juomaa tai rasvatonta jugurttia. Ei ole sama, syönkö tyhjiä kaloreita ja lisäaineita vai syönkö ravintotiheää ruokaa. Näillä on valtava ero, siihen edesauttaako ravinto kroppaani toimimaan optimaalisesti vai tulehduttaako ja happamoittaako se sitä. Itse ruoka ja ruokailuhetki ovat minulle paljon muutakin kuin polttoainetta ja tankkausta, mutta jos en saa tarvittavia ravintoaineita ruuasta niin, niin miten soluni saavat tarvittavat rakennusaineet pitääkseni kehoni toiminnot ja vastustuskykyni kunnossa?!

Aloin hoksata yhä enemmän, että se mitä olen syönyt vaikuttaa todella paljon siihen, jaksanko keskittyä, kuinka hyvin treenini kulkee ja millainen mielentilani on. Ymmärsin, että ravinnolla voin optimoida myös muita hyvinvoinnin osa-alueita, koska hyvä vireystaso auttaa liikkumaan, lisää kunnianhimoani ja toimeliaisuuttani, sekä saa minut iloisemmaksi kumppaniksi. Hyvä lisää hyvää.

IMG_1208 copy

Ajattelen myös, että meissä jokaisessa on luonnostaan itseään lääkitsevä voima, mutta ilman korkeaa vireystasoa, se ei voi toimia kunnolla. Hyvinvoiva ja vahva kroppa jaksaa vastustaa ulkopuolisia haittatekijöitä paremmin. En itse ole ollut kertaakaan ainakaan kuuteen vuoteen kuumeessa, syönyt yhtään antibioottia tai ylipäätään ollut niin huonovointinen, että minun olisi pitänyt esimerkiksi pitää töistä taukoa. Voisin siis sanoa, että sairaslomapäiviä on nolla. Uskon, että esimerkiksi se, että sain oikeanlaisella ruokavaliolla suolistoni kuntoon, on vaikuttanut tähän… Uskon myös, että yllättävän moneen vaivaan voisi löytyä ratkaisu elintavoista.

Haluankin muistuttaa, että voimme elintavoillamme ja ajattelun laadullamme vaikuttaa energiatasoomme. Voimme joko tehdä itsellemme hallaa ja laskea vireyttämme (nukkumalla huonosti, syömällä sokeria ja roskaruokaa, istumalla paljon varsinkin sisätiloissa jne.) tai voimme nostaa energiatasoamme lisäämällä päiviin hyviä, terveellisiä ja kivoja tapoja.

IMG_1165

Kirjoitin viime viikolla liikuntasuunnitelmistani postauksen ja senkin takana on halu jaksaa tehdä ja olla virkeä. Minulla on tällä hetkellä paljon kunnianhimoisia tavoitteita, joten tekemistä riittää…  Ajattelen, että tarvitsen runsaasti energiaa, jotta aivoni pelaavat ja jaksan tehdä pitkää päivää keskittyneesti asioita. Väsyneenä esimerkiksi, pikku treeni virkistää sata kertaa varmemmin kuin sohvalla makoilu! Unirytmissä on kyllä vielä paljonkin petraamista kesän jälkeen (nytkin kirjoitan tätä postausta, vaikka kello lähenee puoltayötä).. Mutta silti tunnen oloni jo paljon virkeämmäksi ja aikaansaavemmaksi, kun olen lisännyt päiviini energiaa tuovia ja poistanut energiaa vieviä asioita.

IMG_1191

Yksi asia, minkä olen huomannut lisäävän selvästi energian tunnetta on myös pieni laittautuminen. Olen täällä Italiassa heittämällä suurimman osan ajasta treeni- tai olovaatteissa tai korkeintaan jossain tämän postauksen tyylisissä hyvin rennoissa ja mukavissa arkiasuissa… Ja ilman meikkiä. Mutta minulle on tärkeää, että aamulla pesen kasvoni kylmällä vedellä, harjaan hiukseni ja rasvaan ihoni + teen muuten pientä siistiytymistä. Voisin periaatteessa työskennellä, vaikka yöasussa hiukset sekaisin, mutta tällaisilla pienilläkin asioilla voi vaikuttaa positiivisesti omaan energian tunteeseen! 🙂

Aiheesta lisää blogissani:
Lisää intoa, energiaa ja motivaatiota
5 x Tips to Stay Energetic

IMG_1284

shoes / Adidas Originals (similar here*)
jeans / Gina Tricot
knitting / Mango (similar here*)
top / Zara
watch / Michael Kors (similar here*)

VP2