Healthy Breakfast 5/5

15

Food

10.12.2015

_MG_9556_MG_9577 _MG_9598c

Tänään olisi viimeisen postauksen vuoro sokeriton, maidoton & viljaton aamiainen -sarjassani.
Kananmuna-avokadot ovat pyörineet blogeissa jo pitkään, mutta vasta nyt sain aikaiseksi kokeilla niitä. Mitään kauneimpia yksilöitä omistani ei tullut, mutta teen taatusti toistekin!

Kannattaa varata tähän mahdollisimman isot avokadot, että avokadon sisusta saa kaavittua tarpeeksi pois. Silti kananmunaa saattaa (todennäköisesti) valua vähän reunoilta ulos. Ensi kerralla kaavin paitsi enemmän avokadoa, lyhennän myös vähän paistoaikaa. Tykkään itse kananmunista, joissa keltuainen on vielä melko raaka ja nyt kananmunani kypsyivät kokonaan.

Mutta muuten tämä on superhelppo ja nopea ohje esimerkiksi brunssi pöytään. Yksi avokadon puolikas riittää mielestäni per syöjä, jos on muutakin. Nämä voi syödä haluamansa leivän kanssa tai sellaisenaan esimerkiksi pekonin kanssa. Me söimme riisikakkujen ja myös tämä yhdistelmä oli tosi herkullinen.  Avokado-kananmunia voi maustaa halutessaan esimerkiksi yrteillä, limellä/sitruunalla, juustolla, chilikastikkeella tms.. Minä tein yksinkertaisimmat versiot arkiaamuna vain lisäämällä suolaa ja pippuria.

KANANMUNA-AVOKADOT
(2-4 henkilölle)
2 isoa avokadoa
4 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaavi avokadon sisusta sen verran, että rikottu kananmuna mahtuu (jotenkuten) koloon. Riko kananmunat koloihin ja laita uuniin n. 10 minuutiksi. Lisää suolaa ja mustapippuria sekä halutessasi muita mausteita.

Tämän hetken suosikkijuomani aamuisin on kuuma sitruunavesi. Keitän kuumaa vettä ja puristan sitruunaa sekaan. Varsinkin aamuina, jotka aloitan joogaamalla, olen ottanut kupin lämmintä juotavaa joogamaton viereen. Tämä on yllättävän hyvää, parempaa melkein kuin teet ja ihanan raikas aamun aloitus. 🙂


Today is the last post of my  sugar-, dairy- and glutenfree breakfast post series. Baked eggs in avocado have been around in different blogs for a long time but only now I made them for the first time. My ones were not the most beautiful ones but I will certainly try to do them again!
It’s a very quick and simple recipe to follow. It’s a perfect addition to a brunch. Half avocado per person is enough in my opinion if you have something else on the table too. You can eat this with any bread you like or just like that with bacon for example. The egg-avocados can be flavored with herbs, lime/lemon, cheese or chili sauce etc..

BAKED EGGS IN AVOCADO
2 ripe avocados
4 eggs
pepper
salt

Perheat the oven to 250°c degrees. Slice the avocados in half and tahe out the pit. Scoop out of flesh from center of the avocado, just enough so the egg will fit inside. Crack an egg into each avocado half. Place in the oven and bake for about 10 minutes. Just make sure the egg whites have enough time to set. Remove from oven, then season with pepper and salt.
My favorite drink in the morning at the moment is hot lemon water. I boil the water and squueze lemon in it. It’s suprisingly good and almost better than tea. It also gives you a fresh start for the morning. 🙂

VP2