5 tapaa, joilla lisätä onnellisuutta päivittäin

26

Food

28.06.2015

_MG_1867_MG_1868 _MG_1869

1. Kuvissa on perjantain avokadopasta ja lasi valkoviiniä. Sen jälkeen kun viikolla on urheillut ahkerasti ja syönyt terveellisesti, tuntuu ihanalta kokata yhdessä, avata pullo viiniä ja nauttia hyvästä ruuasta ja seurasta. Oikeastaan minulla on ollut jos vuosia tapana tehdä joka päivä jotain kivaa. Oli päivä siis kuinka kiireinen tai stressintäyteinen tahansa, yritän lisätä päivään oman hemmotteluhetken. Yleensä viikonloppuisin se liittyy ruokaan: ravintolaillallinen, brunssi, raakakakku, leffaherkuttelu tai viinilasilliset piknikillä. Monesti se on kuitenkin jotain muuta nautinnollista kuten kahvilassa lempikirjan lukuhetki, hieronta, uusi kynsilakka, vierailu jossain kivassa paikassa, kylpy, elokuva tms.. Jotain pientä ekstraihanaa siis pitää mahtua jokaiseen päivään. 😉

2. Kahteen asiaan olen eniten valmis käyttämään rahaa: matkustamiseen ja itsensä kehittämiseen (urheiluun, ravintoon, kursseihin, kirjoihin..). Vaikka ne köyhdyttäisivät kukkaroa, ne rikastuttavat minua ja elämääni. Rahalla ei voi ostaa onnea, mutta se kuinka rahaa käyttää vaikuttaa kyllä onnellisuuteemme. Muistoja ja opittua pääomaa minulta ei voi ottaa pois ja ne ilahduttavat pitempään kuin materia. Yritän myös järjestää niin, että aina olisi jotain mukavaa odotettavaa. Tieto siitä, että jotain kivaa (esim.matka) on tulossa, motivoi ja antaa energiaa.

3. Poikaystäväni, perhe, ystävät ja muut läheiset ihmiset ovat suurin onnellisuuteeni vaikuttava tekijä. Yritän pitää lämpimät ja läheiset ihmissuhteet ja antaa aikaa rakkailleni. Oikeastaan ainut asia, millä elämässä loppujen lopuksi todella on väliä ovat ihmissuhteet ja yritän parhaani mukaan panostaa niihin jokapäiväisessä elämässä.

4. Pidin parikymppisenä pitkään kiitollisuuspäiväkirjaa. Kirjoitin iltaisin kymmenen hyvää asiaa päivästä. Tapa on ikään kuin jäänyt mieleeni ja usein pysähdyn päivisin miettimään (edes vastapainoksi ;)), mitkä kaikki asiat ovat hyvin, mistä voin olla kiitollinen.

5. Ystävällisyys ja positiivisuus heijastuu suoraan onnelliseen oloon. Selän takana puhuminen, kateellisuus, ilkeily, pahansuopaisuus, negatiivisuus, syyttely jne. aiheuttaa valtavasti pahaa mieltä itsessä ja omassa olossa. Sen sijaan hyvien asioiden näkeminen ihmisissä ja asioissa, positiivisen kommentin tai kehun antaminen, pyyteetön auttaminen, hymyily, anteeksi antaminen, kannustaminen ja kuunteleminen tuottaa paljon hyvää oloa myös itselle. Yritän olla ”hyvä ihminen” ja tehdä pieniä huomaavaisia tekoja sekä suhtautua elämään ja ihmisiin avoimesti ja ennakkoluulottomasti. Kun kohtelee muita niin kuin toivoisi itseään kohdeltavan, voi mennä hyvin mielin nukkumaan.

Onnellista sunnuntaita! 🙂

vp