21 suosikkiraaka-ainetta terveellisiin salaatteihin

29

Food

25.06.2015

PicMonkey Collageb
Tänään ajattelin jakaa vähän salaatti-inspiraatiota, sillä yksi päivän aterioistani on lähes poikkeuksetta ruokaisa salaatti. Rakastan kylmiä ruokia sekä raikkaita makuja ja varsinkin tähän aikaan vuodesta tykkään tehdä nimenomaan salaattilounaita- ja päivällisiä. Suurin ”virhe” on tehdä salaatista liian kevyt, jolloin se ei pidä nälkää. Teenkin aina reilun kokoisia annoksia, johon lisään kunnolla proteiinia ja hyviä rasvanlähteitä. Salaattiannosten myötä päivän kasvisannos täyttyy helpommin ja oman salaatin on helppo rakentaa myös pakasterasiaan ja pakata mukaan evääksi.

Yleensä pohjaan käytän tummanvihreitä (eli ravintorikkaimpia) salaatinlehtiä, kuten tammenlehti- tai romaine-salaattia, pinaattia, rucolaa, lehtikaalia ja/tai tuoreita yrttejä kuten basilikaa. Peruskasviksina käytän tomaattia ja kurkkua, mutta näiden lisäksi aina muutakin. Salaatti pitää myös ehdottomasti maustaa! Joskus teen erilaisia vinaigrette tyyppisiä kastikkeita, mutta useimmiten laadukas oliiviöljy, balsamico, meri- tai himalajansuola ja mustapippuri toimivat parhaiten. Siemenet ja pähkinät paahdan yleensä aina pannulla, jolloin maku tulee paremmin esille.

Tässä 21 suosikki raaka-ainettani salaatteihin ja helppoja ja herkullisia yhdistelmiä niistä:

  • Vuohenjuusto-suolapähkinä-mansikka
  • Grillattu munakoiso/kesäkurpitsa/bataatti-feta-meloni
  • Parsakaali-graavi/kylmäsavulohi-katkarapu
  • Kvinoa-idut-aurinkokuivattutomaatti
  • Halloumjuusto-omena-saksanpähkinä
  • Linssi-paprika-hummus
  • Fenkoli-avokado-pinjansiemen
_MG_1704

Tässä yläpuolella tyypillinen arkipäivällinen tältä viikolta. Teen usein myös salaattia ja kasviksia lisukkeeksi lihalle/kalalle. Mikä on teidän kesän suosikkiateria? 🙂

vp