13 vinkkiä ruokahävikin vähentämiseen + kilpailu

27

Food

29.02.2016

_MG_5374

*Yhteistyössä Juhla Mokka

1.Ennen kun lähdet kauppaan, katso aina jääkaappiin ja tee mieluiten ostoslista.

2.Katso välillä myös pakastimeen. Ehkä saat hyödynnettyä siellä olevaa ruokaa, eikä kauppaan tarvitsekaan lähteä? Monesti ostamme uutta, ennen kuin olemme ehtineet syödä edelliset ostokset. Käytä ruoka pakastamisen jälkeen mahdollisimman pian, ettei se unohdu ja ehdi pilaantua.

3.Kaupassa ennen ostoksen laittamista kärryyn, katso helposti pilaantuvien ruokien viimeinen käyttöpäivä ja mieti, ehditkö käyttää tuotteen ennen päivämäärää.

_MG_5429 kopio

4.Vältä kauppaan menoa nälkäisenä. Jos menet kauppaan ilman suunnitelmaa, mieti kaupassa mihin raaka-aineen käytät, ettet hamua kaikkea mahdollista.

5.Jos syöjiä on vähän, suosi helposti pilaantuvissa tuotteissa pieniä pakkauskokoja.

6.Pidä jääkaappi järjestyksessä ja etualalla/näkyvissä tuotteet, jotka pilaantuvat nopeimmin. Näin muistat käyttää tuotteet ajoissa.

_MG_5469

7.Säilytä ruuat oikeissa paikoissa ja oikein pakattuna, jolloin säilyvyys paranee.

8.Älä heitä tähteitä roskiin, vaan ota ne evääksi seuraavana päivänä tai kehitä, niistä toinen ateria. 9.Ota lautasellesi oikea määrä ruokaa ja syö lautanen tyhjäksi.

10.Jos juhlista jää ruokaa yli, ilahduta vaikka naapuria tai ystävää. 11.Parasta ennen ei tarkoita viimeistä käyttöpäivää.

_MG_5408

12.Ole luova. Kasvissosekeittoihin, taikinoihin ja smoothieihin saa yllättävästi upotettua jämäpaloja vihanneksista ja hedelmistä, myös niitä aavistuksen nahistuneitakin yksilöitä.

13.Lataa Froodly-applikaatio. Sen avulla näet mm. missä kaupoissa on pian hävikkiin menossa olevaa ruokaa. Hyödyntämällä pian hävikkiin menevät ruuat, voit vähentää kauppojen hävikkiä.

_MG_5394

Mitkä ovat sinun keinosi vähentää ruokahävikkiä?

Jaa instagrammissa oma Juhla Mokka hävikkihaasteteko kuvana tai videona tunnuksella #hävikkihaaste #juhlamokka ja @vilmape ja voit voittaa mahtavia Juhla Mokka -kahvipalkintoja! Voittajiksi valitsen kolme minua eniten inspiroinutta kuvaa/videoita. Kilpailu aikaa on 14.3 asti. Laittakaa siis ideanne jakoon hyvän asian puolesta! Lisää pohdintaa ruokahävikistä löytyy aikaisemmasta postauksestani täältä.

_MG_5437 VP2