Ystävyyttä pohtimassa (+arvonta)

12.02.2019 /

*kaupallinen yhteistyö Pelican Rouge ja Asennemedia

Poissa arjen hälinästä sen aina huomaa, ystävien kaipuun ja merkityksen. Kun on aikaa pysähtyä ja olla – sitä alkaa miettiä, kenelle laittaisi viestin, kenelle ehdottaisi lenkkiä tai kahviseuraa, kuka tulisi leffaseuraksi. Tai kun kaipaisi apua… muuttoapua, tavaran lainaamista, huolista avautumista. Tai silloin, kun on juhlapyhä tai merkkipäivä ja avaa yksin instagrammin, jossa jokaisella tuntuu olevan oma ystäväporukka.

Nyt tässä Kuusamon mökissä tunnen kiitollisuutta ja haikeutta, onnea, iloa, ikävää ja vähän syyllisyyttä. Monia tunteita sekaisin, mutta päällimmäisenä arvostusta ystävyyttä kohtaan, kun lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi päätin keittää kahvit, istua alas ja kirjoittaa ystävyydestä. Kahvihetket ovat minulle usein päivän pohdiskelutuokioita. Rakastan kahvia ja sen tuoksua, mutta ihan yhtä paljon sitä itse hetkeä. Kahvi symbolisoi minulle luovaa taukoa, ajatustuokioita, hetkeä itselle. Kahvin ääressä saan ideoita, unohdun omaan mieleen ja saan aikaan lauseita, jotka myöhemmin kirjoitan blogiin.

Olen kuluneen vuoden aikana pohtinut paljon ystävyyttä, sillä Suomessa asuessa onkin ollut taas mahdollisuus nähdä ja ylläpitää ystävyyssuhteita eri lailla kuin vuosiin. Ulkomailla asuessa olin melko usein riipaisevan yksinäinen. Kaipasin sitä energiaboostia, minkä saa, kun viettää aikaa ystävän kanssa. Noina vuosina opin, etten koskaan ota ystävyyttä itsestäänselvyytenä tai asiana, joka olisi toissijainen. Ystävyydestä onkin tullut myös teidän suunnalta postaustoiveita: Miten löytää oma ystäväporukka tai uusia ystäviä? Miten ylläpitää ja huoltaa vanhoja suhteita?

En voi sanoa saaneeni yhtään ystävää ulkomailla asuessani – en Englannissa, Italiassa enkä Belgradissa. Suurin syy oli varmasti oma halu ja motivaatio. Kun toista ei vielä tunne, ystävystyminen vaatii jonkinlaista epävarmuuden sietoa, epämukavuusalueelle astumista – ainakin itselläni. Olen sen sijaan saanut uusia rakkaita ystäviä Suomesta töiden kautta, jolloin meillä on ollut heti yhteistä tekemistä. Esim. valokuvaaminen yhdessä sulattaa nopeasti jään. Lisäksi minulla on sydänystäviä jäänyt eri elämän vaiheilta (aina vauvasta asti, harrastuksiin ja mallintöihin). Olen välillä tuntenut syyllisyyttä, että ihmiset kenen kanssa olen eniten nykyään tekemisissä ovat ”uusia” aikuisella iällä saatuja ystäviä. Toisaalta nämä ovat usein kollegoita, ikään kuin työkavereita, joiden kanssa teen töitäkin yhdessä. Välillä kuitenkin pohdin, olenko huono ystävä, kun en saa pidettyä kaikkiin vanhoihin ystäviini aktiivisesti yhteyttä tai löydä tarpeeksi vapaa-aikaa tapaamisiin?! Mutta toisaalta tiedän, että elämäntilanteet ja asuinpaikat ovat muuttuneet, joskus myös ihmiset kulkeneet eri suuntaan. Välillä kaikille ei riitä aikaa niin paljoin kuin he ansaitsisivat.

Yhden asian olen kuitenkin vasta aikuisena tajunnut: ystävyyden laadun merkityksen määrän sijaan. Aika on rahaa, ja sitä ei ole loputtomasti. Haluan viettää aikaa ihmisten kanssa, joiden kanssa voin olla rennosti täysin oma itseni. Olen myös ymmärtänyt, että kun synkkaa niin synkkaa. Sellaiseen ihmiseen kannattaa nähdä vaivaa tutustua. Ja sellaisten ystävien eteen kannattaa ylipäätänsä nähdä vaivaa! Ja kolmas asia, mitä olen oppinut: älä tee päätöksiä toisen puolesta. Helposti sitä saattaa vaatimattomasti odottaa toisen yhteydenottoa, ajatella: ”Ei tuo nyt mun kanssa varmaan halua ystävystyä. En minä nyt ole niin kiinnostava tyyppi, että joku haluaisi viettää aikaa just mun kanssa.” Mutta tätä ei oikeasti tiedä, ennen kuin yrittää lähentyä toisen kanssa.

Miten sitten lähennytään? Mitä tehdä, kun tapaa ihmisen tai porukan, jonka kanssa haluaisit hengailla, mutta toisaalta et ihan pidä sitä edes mahdollisena?! Itse kysyisin ehkä, miksi haluan olla hänen/heidän ystävänsä? Jos kyseessä on aito halu olla ystävä (ei mahdollisuus hyötyä, saada statusta, päästä piireihin tms. turhaa, vaan aidosti halu olla toiselle pala tukiverkostoa), niin ei muuta kuin tuumasta toimeen! Et voi menettää mitään, mutta se toinen voi menettää mahdollisuuden olla sinun ystäväsi.

Ole avoin. Se olisi ehkä minun paras vinkkini ystävyyden alkutaipaleelle. Uskon, että itse pääsen melko läheisiin väleihin nopeasti siksi, että pystyn avautumaan omista asioista. Kertoa jotain henkilökohtaista, osoittaa heikkouteni tai haavoittuvaisuuteni. Aina sanotaan, että kuuntelu on tärkeää, ja se onkin… Kukaan ei jaksa hengailla ihmisen kanssa, joka ei koskaan kysy mitään takaisin tai kuuntele keskittyneesti, kun toinen puhuu. Hyvin pidättyväiselle ihmiselle on mielestäni kuitenkin vaikea kertoa omista tunteistaan tai ajatuksistaan ja sitten sitä on kaksi pidättyväistä yrittämässä tutustua toisiinsa. Kun kerrot jotain itsestäsi, annat toisellekin mahdollisuuden kertoa itsestään. Tai kun osoitat inhimillisyyttä, toinenkin rentoutuu. Kannattaa myös muistaa, että kun kyselet toiselta, osoitat, että olet hänestä kiinnostunut. Näillä asioilla on ikään kuin luottamuksen siemen istutettu.

Toinen tärkeä juttu, mihin ainakin itse kiinnitän ihmisissä huomioita, on se, kuinka ihminen puhuu kavereistaan ja ystävistään, tai ylipäätään kuinka kohtelee muita. Ystävyys, kuten parisuhdekin rakentuu kunnioitukseen ja luottamukseen. Kavereiden kanssa voi pitää hauskaa, mutta tosiystävään voi luottaa kuin parhaaseen elämänkumppaniin. Tosi ystävä haluaa aina vain parasta ystävälle – ja sen kyllä tuntee ja tunnistaa.

Tästä tuleekin mieleeni yksi oivallukseni ystävyydestä… Kun tutustuu eri persoonallisuustyyppeihin vaikka lukemalla, ei helpotu vain parisuhteessa tai perheessä kommunikointi, vaan myös ystävyyssuhteissakin. Hyvä itsetuntemus ja hyvä ymmärrys erilaisuutta kohtaan, auttaa, ettei ota asioita aina itseensä. Toinen vain on erilainen ja toimii siksi eri lailla kuin sinä. Itse olen huomannut, että väärinymmärrykset vähenevät, kun vaikeistakin asioista puhuu heti toisen kanssa suoraan. Jos jokin vaivaa tai mietityttää toisen käytöksessä, niin nosta kissa pöydälle. Oman kokemukseni perusteella ystävyyksienkin varrelle mahtuu välillä tilanteita, jotka vaativat ilmanpuhdistusta, mutta tämän jälkeen taas ystävyys on entistä lujempaa.

Olen uskomattoman kiitollinen siitä, että saan nykyään vuosien jälkeen jakaa arkeani ystävieni kanssa. Ystävien, jonka puolesta tekisin mitä vaan ja, jotka tuntevat minut juuri sellaisena kuin olen. Ystävyys, jossa voi olla kuin kotonaan, on elämän arvokkaimpia asioita. Lisäksi muistelen tässä suurella lämmöllä ystäviäni, jotka ovat kulkeneet mukanani eri elämänvaiheissani, joiden kanssa jaan lukemattomia muistoja. Mietin myös niitä ystäviä, jotka eivät ole unohtaneet minua, kun olin maailmalla. En aina ole päässyt juhlimaan polttareita, lapsen ristiäisiä, tai olemaan olkapäänä surussa, mikä on harmittanut ja hävettänyt. Uskon, että ystävyys on kuitenkin monen asian summa ja ajatus elinikäisistä ystävistä saa oloni turvalliseksi. Itse ainakin koen, että olen aina täällä, jos joku minua tarvitsee.

Tänään tässä ystävyydestä vallan liikuttuneena, tuntuu siltä, että tekisi mieli nostaa tämä kahvikuppi ja skoolata sillä kaikille ihanille ihmisille ympärilläni. Ystävyydeelle. Ja myös niille, jotka vielä etsivät omaa ystäväpiiriään – koskaan ei ole liian myöhäistä! Koskaan ei tiedä, mistä se sielunsisko tai -veli tempautuu mukaan. Yksi oma rakas sydänystäväni jäi elämääni mukaan suoraan hotellin aulasta, kun kaksi täysin tuntematonta tyttöä saapui pariisilaisen mallitoimiston tapaamiseen. Joskus aloitteeksi riittää vain jännittynyt: ”Ooksä kanssa menossa castingiin?” .

Tässä muutama extravinkkini, miten olen itse ystävystynyt ja miten ylläpidän ystävyyssuhteitani:

1. Kutsu kotiin kahville. Sen sijaan, että aina näkisitte muualla, tulee hetkestä intiimimpi kotona.

2. Tehkää jokin reissu yhdessä. Varma keino nopeuttaa ystävystymistä, on jakaa makuuhuone ja herätä yhdessä samasta paikasta!

3. Perusta porukalle whats app -ryhmä. Itse en olisi tässä niin aktiivinen, mutta kun on ryhmä, niin aina joku reagoi jonkun juttuun. Tämä on suorastaan ollut avaintekijä muutaman tiiviin porukan synnyssä. Yhdessäkin tapauksessa laitoimme aluksi ryhmän pystyyn, kun emme olleet edes niin tuttuja keskenämme. Sen jälkeen ryhmä on ollut aktiivisena päivittäin ja kun keskustelu on yllä, on pieni kynnys kysyä ystäviä, mihin tahansa mukaan. Hei olen lähdössä lenkille, lähteekö joku seuraksi? Mennäänkö lounaalle tänään? Voinko tulla hakemaan objektiivin lainaan? Tarvitko apua noiden muuttolaatikoiden kanssa? Tuun moikkaan sua toimistolle. Mitä tahansa pientä ja spontaania, mikä sopii ainakin minulle loistavasti, kun ahdistun, jos kalenteri on liian täynnä sovittuja menoja.

4. Muista sanoa se ääneen tai osoittaa elein. Ylihuomenna on ystävänpäivä, mutta vaikka ei olisi edes mikään erityispäivä, muista joskus aina yllättää ja tehdä toiselle selväksi, kuinka tärkeä hän on! Kaikkia varmasti lämmittää mieltä kuulla se. :)

Hyvää kahvia menee minulla useampi kuppi aamupäivisin. Tässä juon Pelican Rougen tummapaahtoista Rich Blend -kahvia, jossa on täyteläinen, vähän suklainen ja mausteinen maku. Toinen ihana suosikkimakuni viime aikoina on ollut raikas vaaleapaahtoinen Silk Blend, jota olen tehnyt kotona pressopannulla.

ARVONTA!

Haluan jakaa teillekin kahvihetkien ihanuutta yhdessä Pelican Rougen kanssa, ja arvon yhden 8 kahvipaketin pakkauksen, joka sisältää neljää erilaista kahvimakua. Osallistua voit kommentoimalla tätä postaustausta. Osallistumisaikaa on 19.2. asti.

Vastuullisuus on myös Pelican Rougelle tärkeää ja siitä voi lukea lisää täältä, mikäli aihe kiinnostaa. :)

Leave a comment

71 kommenttia

 • Todella kiva postaus, ja hyviä ajatuksia ystävyydestä. Tuo on todellakin niin totta, että kun arki on hektistä joutuu priorisoimaan myös ihmissuhteissa, ja väkisinkin panostaa enemmän niihin tärkeimpiin ihmissuhteisiin. Toisaalta kun tiedostaa sen, että muillakin on paljon tekemistä ei tule niin herkästi paha mieli siitä, että toisesta ei kuulu. Mukana arvonnassa :-)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Janika, kun kommentoit! Ja totta! Toi on hyvä pointti, että muillakin on paljon tekemistä. Se on hyvä muistaa! :)

 • Pipa

  Ihana kirjoitus. Ystävyys on elämän suola, mutta toteutuakseen vaatii ”työtä” molemmilta osapuolilta ja sen on oltava vastavuoroista. Itseltäni on pari läheistä hukkunut omiin kiireisiinsä, kun yhteydenpito oli monia vuosia vain itseni varassa. Ehkä joskus taas löydämme toisemme, ehkä emme… Myös ystävät voivat kasvaa erilleen.

 • Samaistun tekstiin täysin, ei se määrä vaan laatu. Varsinkin näin ulkomailla asuessa on jotenkin vaikea löytää ystäviä ja se vaatii ehkä vielä hieman lisävaivaa kulttuurieroista ja muusta johtuen. Teen töitä kotoa, mutta myös harrastusten ja esimerkiksi kielikurssien kautta on mahdollista tavata uusia tuttavuuksia. Ja onneksi olen täällä poikaystäväni kanssa ja aina voi skypettää ystäville Suomessa :) Hyvä teksti muistuttamaan että pitää vaan rohkaistua tutustumaan uusiin ihmisiin!

 • Laura

  Aivan ihana teksti. Olen miettinyt paljon ystävyyttä ja ystävystymistä aikuisiällä. Ystävyyssuhteiden ylläpitäminen on aivan erilaista nykyään, kun asuu vähän siellä ja täällä ja työ ja perhe vievät valtavasti aikaa. Ihanaa, että on ystäviä, jotka pitävät kiinni ja joista voi pitää kiinni. Olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, että laatu on ystävyyssuhteissa ehdottomasti määrää tärkeämpi.

  Ja minäkin rakastan kahvia, sekä makua että kahvihetken tunnelmaa. <3

 • Nelliina

  Tosi hyviä pointteja olit postaukseesi ystävyydestä löytänyt. Toivon sinulle iloisia ja koskettavia kohtaamisia ystäviesi seurassa :) Mukana kivassa arvonnassa.

 • Karoliina

  Olipa ihana postaus :) Se jotenkin rauhoitti mieltä ja taidankin pyytää seuraavan kerran ystäviäni kylään kotiini kahville pois keskustan vilinästä :)

 • Oona

  Ystävät on parhautta! <3 On ihanaa huomata, että vaikka edellisestä tapaamisesta olisi aikaa, niin juttu jatkuu aina siitä mihin viimeksi jäi. :)

 • Pauliina.K

  Mukana! Tämä olisi ihana yllätys kihlatulle :)

 • Ella

  Oikeat ystävät ovat parhautta!! :)

 • Emmi

  Mukana arvonnassa! :P

 • Niiiiin ihana postaus ja oon niin monessa kohdin ihan samoilla ajatuksin <3 :') Onni on ollut löytää sut :')
  Olet ihana <3 <3 :* :*

 • Jonnamarja

  Olisipa kiva maistella kahveja, vastuullisuudesta iso plussa!

 • Kaisu

  Jaan monia samoja ajatuksia kanssasi. Jäin juuri äitiyslomalle ja huomaan, että nyt jos joskus on tärkeää olla myös itse aktiivinen tärkeiden ystävyyssuhteiden ylläpidossa. On hassu tunne kuinka kaipaa jo nyt niitä päivittäisiä kohtaamisia työkavereiden kanssa, joita töissä sai päivittäin:)
  Blogisi on ihana ja olen tykännyt seurata instragram storyjasi etenkin nyt kun siellä meno on vähemmän siloteltua ja aidonmakuista! Huippua kevättä:)

 • Aino

  Kiitos Vilma, kun toteutit minunkin postaustoiveeni ystävyydestä! <3 Ja erittäin tyylikkäästi toteutettu yhteistyö!

 • Milla K

  Kiitos lämminhenkisestä kirjoituksesta tärkeästä aiheesta! Jos voittaisin herkullista kahvia, jakaisin sen taatusti läheisteni kanssa: ystävät, avopuoliso ja sukulaiset. ❤️

 • mariem

  Kaunis teksti ystävien merkityksestä <3

 • Jarmo

  Hyviä pohdintoja, oman haasteen tuo ystävyyksien pysymiseen erilaiset elämän tilanteet ystävä porukassa. Oletko sinkku ja muut ”parillisia”, tai oletko perheellinen ja muut vielä ilman jälkikasvua. Katkenneet parisuhteetkin tuppa repimään ystävyyksiä jos on ollu yhteiset ystävät. Kavereita voi olla paljon, mutta oikeita ystäviä ei voi koskaan olla liikaa. Itse voisin jälkimmäisiä ottaa lisääkin 😊 Tämän puutteessa kahvikin kelpaisi 😋

 • Tiia

  Hyvä postaus ja ajatuksia ystävyydestä! 😍 Mukana myös arvonnassa!

 • Ella

  Mukana arvonnassa! Ihanaa pohdintaa ystävyydestä, ja tuli vielä todella hyvään saumaan. Kiitos:)

  -Ella

 • Karoliina

  Kiitos taas ihanasta postauksesta, jakamasi ajatukset saa aina hyvälle mielelle. Itse olen onnellinen ja opin arvostamaan välitöntä ystävyyttä entistä enemmän, kun sain lapsuuden ajan parhaan ystäväni takaisin monen vuoden välirikon jälkeen. 💕

 • Anna

  Mukana arvonnassa! :)

 • Jenna

  Muka arvonnassa. Ihania ajatuksia ystävyydestä! 😊

 • Hanna

  Hyvä teksti, itsekin ulkomailla asuneena voin samaistua. Toki useamman vuoden aikana sain myös ystäviä ulkomailta mutta ne lähimmät on kuitenkin aina olleet Suomessa ja välillä oon potenut ulkopuolisuutta kun ei oo päässyt osallistumaan. Nyt kuitenkin oon muuttanut takaisin Suomeen ja osaan niin paljon arvostaa jotain ihan arkisia kävely tai teetreffejä ystävän kanssa <3

 • Heidi

  Mukana arvonnassa 🌹

 • Paulina

  Ihania pohdintoja. :) Olisi kiva järjestää kahvihetki ystävälle, jonka kanssa emme ole nähneet muutamaan kuukauteen ❤️

 • Niina

  Ystävät ja hyvät ihmissuhteet on parasta elämässä. <3

 • Päivi

  Kaunis kirjoitus, kiitos! Itselläni ei ole yhtään ystävää, ei ole ollut koko aikuisiällä. Kouluaikana kuuluin aina porukoihin, eikä kukaan ollut erityisesti mum ystävä. Sitten porukan siirtyessä uusiin elämänvaiheisiin, ovat ne ihmiset jääneet. Olen varsin tottunut tilanteeseen ja tunnen yksinäisyyttä vain ajoittain. Mutta olisi kyllä kiva, jos olisi tyttökavereita, joiden kanssa tehdä ”naisten juttuja” ja muuta, mikä ei poikaystävää kiinnosta. Mutta aikuisena on vaikea ystävystyä, kun tuntuu, että kaikilla on jo elämässään ne ihmiset, joita siihen haluaa. Ps. Pelican Rouge rich blend on hyvää, maistusivat varmasti ne muutkin 😊

 • Niina

  Ajatuksia herättävä postaus ♡

 • Lilli

  Ystävyys on arvokasta ja parhaimmillaan antaa molemmille yhtä paljon <3 Olit pohtinut mielestäni ystävyyttä usealta kantilta ja näet vaivaa omissa suhteissasi.

 • Niina

  Kiitos, ihan mahtava teksti! Sain tästä aimoannoksen rohkeutta lähteä ystävystymään koulukavereihin paremmin! Näin aikuisena se tahtoo helposti jäädä tekemättä kun miettii juuri mitä se ajattelee, ei se halua, tai saatika aikaa…

 • Jussi

  Moi!

  Wow, mikä blogipostaus. Asiaa ja tätä oli miellyttävä lukea

  :) kaikkea hyvää sinulle!

 • Iida

  Ihana teksti <3 Sai laittamaan kaffekutsun ystävälle, jota ei ole mukamas ehtinyt aikoihin nähdä.

 • Pihla

  Ystävyys ja sen merkitys on ollut myös itselläni mielessä viime aikoina erityisen paljon. Itse asun nyt toista vuotta ulkomailla. Ihana postaus, kiitos! ❤️

 • Rebekka

  Ihania ajatuksia ystävyydestä, tämän tyylisiä postauksia olisi ihana lukea useamminkin <3

 • Sarppa

  Ystävyyden merkityksen huomaa usein vasta kun itsellä on vaikeaa. Silloin ystävien apu on todella tärkeää

 • Saara Ketola

  Ihana kirjoitus! Moni asia kuulosti tutulta, samaistuttavalta ja antoi myös hieman uusiakin näkökulmia. Ystävät ja muut hyvin toimivat ihmissuhteet on niiin tärkeitä ♥.

 • Katri

  Kiva postaus! :) Olen myös asunut ulkomailla itsekseni pidemmän aikaa jonkin aikaa sitten, jolloin jouduin/pääsin tekemään paljon uusia kaveri- ja ystävyyssuhteita, mikä toisaalta oli ihanaa mutta myös tosi jännittävää ja pelottavaa. Netti ja some auttoi kyllä paljon pitämään hyvät yhteydet Suomen ystäviin ja perheeseen. <3 Hyvää tulevaa ystävänpäivää!

 • Alexandra

  Hyvää pohdintaa :) Nimenomaan se laatu ennen määrää & oma aloitteellisuus <3

 • JennaO

  Ihana postaus ja kivoja ajatuksia ystävyydestä. Minulla on perhettä kohdanneen surun jälkeen kadonnut monta ihmistä elämästä, sitä ei ihan ole jaksanut olla aktiivinen ja nähdä ihmisiä. Mutta sitten ne jotka ovat jääneet vierelle, on entistä tärkeämpiä. Olen nähnyt osaa viimeksi muutama vuosi sitten, mutta silti he ovat läheisiä ja puhelimessa puhuessa melkein tuntuu, kuin toinen olisi siinä vierellä. Pitäisi ehkä enemmän kutsua ystäviä kotiin kahville, se sopii silloinkin, kun ei itse jaksa lähteä kotoa itkuisilla silmillä!

 • Niina

  Täysin totta kyllä mitä sanoit, että on hyvä pohtia miksi haluaa tutustua johonkuhun/tiettyyn porukkaan. Ystävyyden on oltava vilpitöntä :)

 • Mini

  Aivan ihana postaus ja arvonta! Itse introverttinä olen miettinyt paljonkin ystävyyttä. Näin aikuisiällä en ole aikoihin solminut uusia ystävyyssuhteita, tästä tunnen joskus vähän ”huonommuuttakin”. Minulla on pari hyvää ystävää, joiden kanssa näemme nykyisin harvoin (perhe- ja työkiireet…), mutta aina kun näemme, niin voimme jatkaa siitä mihin vuotta aiemmin jäimme 😄 kahvipaketti olisi täydellinen, voisi vaikka kutsua ystävät koolle pitkästä aikaa!

 • Meri

  Kivoja ajatuksia ystävyydestä! Ystävyys vaatii kyllä tietynlaista efforttia. Itse olen kovin kiitollinen melko laajasta ystäväpiiristäni ☺️

 • Lena

  Mukana arvonnassa! Olisipa kiva yllätys ystäville pienimuotoinen kahvitteluhetki ☺️

 • Henna

  Mukana arvonnassa. Kiva olisi tarjota kahvit parhaalle ystävälle ☺️

 • Päivi

  Kyllä ystävät ovat tärkeitä, mutta laatu korvaa määrän. Kahvit tarjoaisin ystävilleni, jos voittaisin arvonnassa ☺️

 • Elina

  Kaunis ja sopivan ajatuksia herättävä teksti, kiitos siitä❤️ Mukana arvonnassa!

 • Maija

  Kivoja ajatuksia ystävyydestä. Ehkä sitä just iän karttuessa arkeen jää vähemmän aikaa ystäville, mutta silloin huomaa, että yhteyttä pitää eniten niiden tosi ystävien kanssa. Aina ei haittaa, jos kiireiden takia on kuukausikin tai kaksi väliä, silti voi tosiystävän kanssa jatkaa samasta kuin mihin edelliskerralla jäi.

 • Kiva postaus ja kivan herättelevä asioita ystävyydestä ja sen tärkeydestä :) Itse allekirjoitan tuon whats-up ryhmän perustamisen täysin! Niinkin yksinkertainen pieni asia on lisännyt huomattavasti yhteydenpitoa ja näkemistä, kun kynnys olla yhteydessä on paljon pienempi – sekä oman perheen että ystävien kesken!

 • Kukka

  Tää kirjoitus olisi voinut olla mun kynästä.

  Samanlaisia ajatuksia niin syyllisyydestä vanhojen ystävyyssuhteiden yhteydepidon vähenemiseen kuin siihen miten niitä uusia ystävyyssuhteita löytyy täysin spontaaneista paikoista.

  Hyvää ystävänpäivää, Vilma!

 • Pia

  Hyviä pointteja ja pohdintoja ystävyydestä. :)

 • Juulia

  <3 Ihana postaus.

 • Hanna

  Oli kyllä ihana teksti ❤️ Ystävät on kyllä todella tärkeitä ❤️

 • Hanna

  Mukana arvonnassa:)

 • Henna

  Kaunis postaus ja monet ajatuksesi jaan itsekin!
  Osallistun arvontaan!Luxusta on nykyään juoda kupillinen kahvia,kun pieni poikani nukkuu päiväunia :)

 • MarjaKoo

  Hieno postaus, tärkeitä juttuja. Nyt olen havahtunut siihen, että ellei raivaa aikaa ystävyydelle, niin jonain päivänä se on myöhäistä.

 • Tiina

  Mukana arvonnassa 😍

 • Ssooop

  Ihana postaus😊 osallistun arvontaan!

 • Mari

  Kaunis ja tärkeä kirjoitus.
  Hyvää ystävänpäivää!

 • Noora

  Nam! Osallistun kahviarvontaan. Ps. Ihanan rehellinen ja aito postaus ystävyydestä❤

 • Riina

  Ihana postaus! Hyvää ystävänpäivää sulle Vilma <3

 • Anna

  tosi hyvä postaus tärkeästä asiasta :-)

 • Soikku

  Kylläpä olisi ihana maistella itselle uusia kahveja, kahvihetket ovat tärkeitä. :)

 • Anne

  Tärkeää asiaa ja kauniisti kirjoitettu <3

 • r

  Ystävyys on parhaimmillaan voimaannuttavaa. Ystävyyssuhteet vaativat kuitenkin sitä, että niitä huoltaa ja pitää kiinni, joustaa omastaan ja rakentaa suhdetta. Liian monet suhteet ovat valitettavasti hiipuneet..

 • AnskuL

  Mukana :)

  Hyvää ystävänpäivää!

 • Laura

  Ihana, kahvintuoksuinen postaus. Aamukahvi kauramaidolla aloittaa jokaisen aamun, arvonnassa mukana.

 • Jenni

  Ihana postaus, jonka luin ajatuksella alusta loppuun. Erityisherkkänä ystävystyminen on aluksi hankalaa, mutta on ihanaa, kun lopulta synkkaa ja alun kankeudet muuttuvat syvällisiksi keskusteluiksi.
  Mukana arvonnassa 😉

 • Elise H.

  Olipa ihana kirjoitus! Mukana arvonnassa :)

 • Amanda

  Mukana arvonnassa! Ystävyydessä parhainta on se, että toisen kanssa voi jakaa ilot ja surut <3