5 Random Tuesday Thoughts

28.08.2018 / ,

1.Päässäni on yhtäkkiä pieni kalju kohta jakauksen kohdalla keskellä päätä. Mietin ihmeissäni, mistä tämä läikkä on tullut… Kunnes tajusin, että mitä todennäköisemmin päälläseisonnasta, jota olen tehnyt varsin paljon viime aikoina. Onko jollain muulla käynyt näin? Joogamattoni on tehty ekologisesta luonnonkumista ja sen pito on ihan älyttömän hyvä… Nyt aloin kuitenkin käyttämään pyyhettä pään alla päälläseisontaa tehdessä, jos se estäisi hankauksen.

2.Meillä on samanlaiset MacBook Pro:t poikaystäväni kanssa… (Miksi ihmeessä emme ottaneet aikoinaan edes erivärisiä?!) Olen nimittäin ollut nyt lauantaiaamusta asti ilman omaa tietokonettani (jossa tietenkin on kaikki ajankohtaiset kuvani jne.). Yleensä maailman tarkin ja huolellisin poikaystäväni otti nimittäin vahingossa minun koneen mukaan reissuun. No onneksi ei sentäs ottanut molempia…muuten olisi nauru kaukana, jos minulla ei olisi edes hänen konetta käytössä!

3.Yksi ikuisuus paradoksi, joka tulee vaivaamaan päätäni tasaisin väliajoin elämässä on, että joko maailmankaikkeus on aina ollut olemassa tai se on syntynyt tyhjästä. Vaikka uskoisinkin alkuräjähdykseen, niin se menee niin yli järkeni. Tykkään pohtia, miten se on mahdollista, miten aine, atomi, on voinut syntyä ihan tyhjästä. Ja miten siitä ollaan tultu siihen, että minä kirjoitan tässä blogipostausta teille. Tämä tuli taas mieleeni, kun aloin eilen uudestaan lukemaan/selailemaan Sofian MaailmaRomaani filosofian historiasta –kirjaani.

4.Jos menneisyys mietityttää, niin myös tulevaisuus. Millaista elämä on 50 vuoden päästä? Yksi mielenkiintoinen näkökulma oli perjantaina katsomassamme elokuvassa Ready Player One. Se sijoittui tulevaisuuteen ja siinä elämää elettiin pääosin pelin sisällä. Perustarpeet toteutettiin todellisessa elämässä, mutta kaikki muu sosiaalisten suhteiden luomisesta shoppailluun ja muuhun vapaa-ajan hengailuun, tehtiin todentuntuisen pelin sisällä. Mielestäni leffa oli hyvä! Mutta meikäläinen tykkääkin kaikesta scifistä. ;)

5.En ole mikään podcastien suurkuluttaja, mutta jonkun verran sieltä täältä kuuntelen jaksoja. Nyt kuitenkin pikkuveljeni suosituksesta olen alkanut kuuntelemaan arjen askareiden ohessa Jaakko Halmetojan InspiRadio podcastia. Erityisesti uusin jakso, jossa vierailee Jasper Pääkkönen, oli mielestäni hyvä!

Mitä teidän mielessä pyörii juuri nyt!? :)

Photo/ Janita Autio (edit by me)

Leave a comment

8 kommenttia

 • Minä tykkään myös pohdiskella miten maailma syntyi ja myös kuinka iso se mahtaa olla ja mitä on sen ulkopuolella, tosin ajatus myös kauhistuttaa jostain syystä. Tällä hetkellä itseäni pohdituttaa uuden kissan pennun hankinta, josta olen ihan yli innoissani sekä uuden bisneksen aloittaminen joka samalla jännittää ja kauhistuttaa.
  Minulla ja poikaystävälläni on myös samat koneet, mutta hänellä on kannessa pari tarraa jotka on tarkoitettu technologia laitteille ja joista aina tunnistamme kumman kone on kyseessä :)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Lii, kun kommentoit! 😊 Joo siis, muakin kyllä kauhistuttaa samalla! Jotenkin palaan aina tunteeseen, et jos tää kaikki on vaan unenomaista illuusioita. Et otan kaiken niin vakvasti, mut oikeasti millään ei ookaan mitään merkitystä. 😆

   Kissanpentu ihanaa, mäkin haluisin! 😍 Ja tarrat, ne me lisätään koneisiin tai joku muu merkki! 👌

 • Miten ihana kuva! Upea, tykkään niin paljon kuvista joissa luonnonvalo tekee taikojaan.

  Ja hei kiitos podcast-vinkistä, en ollut kuullutkaan aiemmin! :)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos ihana Ida! 😘 Mäkin kyllä tykkään leikitellä luonnon valolla ja varjolla. 😊 Toi podcast on kiva, kun siinä vierailee tosi mielenkiintoisia tyyppejä ja jaksot aika pitkiä, niin mennään oikeasti pintaa syvemmälle. 😊

 • Liisa

  Kommentti kohtaan kolme:

  Ota kuunteluun esim. Bookbeatista Neil deGrasse Tysonin kirja Tahtitiedetta kiireisille! Aloin just kuuntelemaan ja kirjassa selitetaan mm. tuota :) Tosi mielenkiintoinen!

  (jostain syysta aakkoset ei toimi normaalisti kommentoidessa, ainakaan ig:n kautta avattaessa)

  • Vilma Peltonen

   Hei vitsi kuulostaa superhyvälle! Mulla just loppu bookbeat, kun kortti vaihtui, mut pitääpä ottaa uusiks hetimiten ja alkaa kuuntelemaan. 😍 Kiitos kun kommentoit Liisa!😊

 • Mun mielessä pyörii miten ihana kuva toi on susta! <3_<3 Kauniisti osuu valopilkut kasvoihin, tosi inspiroiva otos, sillä olen pitkään halunnut maalata jotain tuon kaltaista missä valo osuu esim. puiden lehtien väleistä. Kivaa viikkoa Vilma!

  x Laura / Laura Loukola Beauty Blog

 • N

  Pakko komentoida kohtaa kolme :) Mä mietin tuota ahdistukseen asti pienestä lapsesta lähtien.. Ootko lukenut esim. Eckhart Tollen Läsnäolon voimaa? Se antoi ainakin mulle uusia ajatuksia :) Oon kuunnellut sen itseasiassa äänikirjana aika monta kertaan nyt.. Siinä on tosi käytännönläheisiäkin ajatuksia, joilla on ollut mulle suuri vaikutus ihan arjen tasolla! Siis liittyen tietoiseen läsnäoloon esimerkiksi, mutta myös vähän isompiin kysymyksiin :) Oon kuunnellut myös Maailmanpuu-joogapodcastia ja tuossa Läsnäolon voimassa on paljon samanlaisia ajatuksia kuin mitä noissa podcasteissa puhutaan :)