Uutisia!

No niin, nyt kun käytännön järjestelyt ovat jo sen verran pitkällä, ajattelin kertoa, miksi olin pääosin niin innoissani viime viikolla – ja olen edelleen. Muutan ensi viikolla takaisin Suomeen!

Törmäsin tuttuni facebook-seinällä ilmoitukseen ihanasta yksiöstä, joka vapautuu maaliskuun alussa. Laitoin heti viestiä ja parissa päivässä olin päättänyt, että minusta tulee taas helsinkiläinen. Ihan puskista. En todellakaan ollut ajatellut tätä, enkä etsinyt pysyvää, kalustamatonta vuokra-asuntoa. Minulla oli ihan muut mietteet keväälle ja kesällekin, mutta, no jaa… Koskas meikäläisen suunnitelmat olisivat paikkansa pitäneet… (Kannattaa aina suhtautua varauksella, jos kerron blogissa suunnitelmistani – elän ja menen kuitenkin fiiliksen mukaan :D).

Kaverit ja tutut, joille olen ehtinyt tästä kertoa, ovat lähes kaikki kysyneet, että mitäs parisuhteeni. Vaikka yleensä en niin parisuhdejutuista blogissa kirjoittele, niin heräähän tässä varmasti monelle kysymys, että olemmeko eroamassa, kun kaksi aikuista ihmistä muuttaa ”erilleen”.

Suhteemme voi erinomaisesti. :) Uskon, että tällainen päätös on kauaskantoisestikin vain hyväksi (meidän) parisuhteelle. On hyvä, että kumpikin osapuoli toteuttaa omia unelmiaan myös asuinpaikan suhteen, jos se on mahdollista. Ja oikeastaan poikaystäväni tätä lopulta ehdotti sen jälkeen, kun olin ensin innostunut ja tunnin päästä todennut, että ei sittenkään. Ilman poikaystäväni täyttä tukea, kannustusta, ja mahdollisuutta tulla Suomeen usein, tuskin olisin tähän kämppäilmoitukseen tarttunut. Näiden neljän vuoden aikana en ole aikaisemmin tosissani ajatellut, että muuttaisin yksin Suomeen. Olen sanonut, että en muuta ennen kuin voidaan molemmat muuttaa. Mielestäni melkein parasta parisuhteessa on se arjen jakaminen ja toisen kainaloon illalla käpertyminen, joten en ole pitänyt pidempään kestävää kaukosuhdetta vaihtoehtona. Lisäksi tietysti kahdessa taloudessa asuminen ja edestakaisin maiden välillä matkustaminen, on rahallisesti yleensä epäkannattavampaa. Jne. Olen keksinyt aina liudan syitä, miksi en muuttaisi Helsinkiin takaisin, vaikka siellä asumista olen ikävöinyt.

Mutta juttu on niin, että itse asiassa meidän tilanne on muuttunut ja ihan eri, mitä esimerkiksi seurustelumme alkuaikoina. Tämän tilanteenmuutoksen tajuttuani, aloin tosissani innostua, koska vaikka meidän osoitteet ja ”tukikohdat” olisivat eri maissa, niin ei me pitkiä aikoja oltaisi erossa. Ja olemme ennenkin olleet kuukauden tai kahden pätkiä näkemättä. Tiedän, että tässä parisuhteessa, kun luottamus on 100%:sta, molemmilla on omat jutut ja muutenkin olemme aina koko ajan yhteydessä, niin kaukosuhde toimii.

Pari viikkoa sitten olin juuri edellisenä iltana kirjoittanut luonnoksiin postauksen Suomessa vs. ulkomailla asuminen, kun seuraavana päivänä näin asuntoilmoituksen. En tiedä oliko näillä kahdella asialla tekemistä keskenään, mutta tavallaan uskon, että oli. Ihminen näkee, mitä haluaa nähdä tai sen, mikä pyörii alitajunnassa. Olisinko siis aikaisemmin kiinnittänyt huomiota ilmoitukseen, jos en olisi juuri listannut asioita, jotka Suomessa asumisessa on parasta?! Siitä on nyt tasan neljä vuotta, kun muutin pois Helsingistä ja nämä vuodet ovat olleet ihan huikeita kokemuksia. Mutta tuota postausta kirjoittaessa tajusin, että nyt olen saanut kokea niitä ulkomailla asumisen hyviä puolia ja kelkka alkaa kääntyä siihen, että luovun aika monista asioista verrattuna siihen, mitä vielä saan. Kaikkea kun ei yhtä aikaa voi saada…

Moni teistä varmasti tietää sen, että olen kaivannut Helsinkiä ja sitä, että ystävät ja perhe ovat lähellä. Mutta ehkä erityisesti olen kaivannut kaupunkikotia. Olemme asuneet niin Englannissa, Italiassa kuin Serbiassakin pienillä paikoilla. Vaikka rakastan luontoa, niin arki minulla toimii parhaiten urbaanissa ympäristössä, jossa on paljon tekemistä, nähtävää… ja paljon kahviloita. Vihdoin yksi isoimmista unelmistani siis toteutuu: luonnon keskellä olevan Italian kodin lisäksi, minulla tulee olemaan oma kaupunkikoti.

Koti; jonka voin sisustaa oman näköiseksi ja jonne voin valita jokaisen huonekalun huolella. Jossa tavarani ovat paikoillaan, eikä niitä tarvitse raahata ympäriinsä matkalaukuissa. Jonne voin kutsua ystäviä kahville. Jonne voin aina mennä ajattelematta jo seuraavaa lähtöä ja pakkaamista. Joka sijaitsee siinä kaupungissa, joka tuntuu eniten kodilta koko maailmassa. Joka mahdollistaa taas monipuolisemmat työt ja harrastukset. Ja koti, jossa on lempiaamupalapaikka vieressä ja ainakin kolmen ystävän kodit maksimissaan 10 minuutin kävelymatkan päässä.

Neljän vuoden ulkomailla olemisen jälkeen, olen niin innoissani kaikesta. Tunnen itseni onnekkaaksi, kun tämä on mahdollista. Mutta jännittää ihan superisti!! Toisaalta luotan, että kaikki järjestyy ja olen varma, että tähän hetkeen, tämä päätös on oikea. :)

Ajattelin, että pitäisin teidät ajan tasalla ja mukana pienen asuntoni laitossa kohti oman näköistä kotia. Olisi kiva kuulla, kiinnostaako teitä uutena lisänä siis koti- ja sisustusjutut blogissani? :) ♥

Leave a comment

21 kommenttia

 • Nannil

  Huikea uutinen! Olen niin onnellinen ja kateellinen heittäytymisestäsi ja energiastasi! <3

  • Vilma Peltonen

   Kiitos ihana! :) <3 Tosin itsekin välillä mietin, että mistä saan taas energiaa kaikkeen uuteen ja asioiden järjestämiseen... mutta toisaalta nyt kyllä olen niin innoissani, että kai sitten siitä. :)

 • Ella

  Heh, mua alkaa naurattaa kun sun innostuksesi paistaa niin ihanasti tänne asti! Totta kai me halutaan kuulla kaikki, mitä olet valmis kertomaan! Milloin muutat?
  Mulla on ollut niin, että mulla on tässä tosi ihana ja hyvä kämppä. Silti pyörittelin pitkään ajatusta pitäisikö muuttaa.. Kävin näytöissäkin mutten osannut päättää. Kunnes viimein PAM näin yhden asunnon ja tiesin jo rappukäytävässä, että tää on mun. Tää on mun. Asunnosta puuttuu monta asiaa, mitä varmasti haluaisin mutta tuntuu, etten voi enää mitään. Se asunto on mun tuleva koti, tää vain asunto. Joskus sen vain tietää ihan ilman mitään suurta päätöksen tekemistä! Onnea meille molemmille uusiin rakkaisiin koteihin!

  • Vilma Peltonen

   Haha hauskaa, jos innostus välittyy! Tulen jo maanantaina Suomeen ja näen silloin kämpän ekaa kertaa livenä. Jännää. Käyn kuitenkin Pohjanmaalla välissä, joten virallinen muuttopäivä on 1.3. :) Toi on kyllä niin totta, mä oon aina muuttanut Suomessa vaan kämppiin, jotka on just kolahtanut.Toki yleensä aina oon mennyt vain kuvien peruusteella, mutta silti luotan intuitioon. Kyllä sen huomaa heti, jos on asunto, jonka voi kuvitella kodiksi ja johon on osannut ajatella itsensä helposti asumaan. Onnea sullekin uuteen kotiin! <3 :)

 • Katss

  Kyllä kiinnostaa sisustusjutut! Onnea uuteen kotiin! <3

  • Vilma Peltonen

   Kivaa, että sisustusjutut kiinnostavat! Olen nimittäin itse niin innoissani kaikista sisustusjutuista tällä hetkellä, että ei muuta tekisi mieli tehdäkään melkein, kun selata verkkokauppoja ja erilaisia koteja ja tyylejä. :D Kiitos Katss, kun kommentoit :) <3

 • SannaP

  Oi onnea Vilma, ihana uutinen! Inspiroivaa kuulla miten teet päätöksiä omaan intuitioon luottaen ja seuraat unelmiasi! Onnea uuteen kotiin! <3 Ja sisustusjutut kiinnostaa ehdottomasti ! :)

 • Hanna

  Onnea Vilma! Innolla odotellessa sisustispostauksia

 • Minna

  Sun innostus ihanasti huokuu tästä postauksesta! Ja ilman muuta kaukosuhde onnistuu. Vaikka tuleekin niitä hetkiä, kun toivoo voivansa käpertyä toisen kainaloon heti, antaa se samalla mahdollisuuden aika ihanan itsenäiseen elämään! Kaikkeen tottuu. Tervetuloa takaisin Helsinkiin, kivaa kun saa taas enemmän ns. paikallisia postauksia sinulta!

 • Irene

  Löysin tänään blogisi ja ilahduttavaa kuulla että olet palaamassa Suomeen. Olen entinen perheenäiti jonka lapset ovat maailmalla ja asun yksin. Olen aina huolehtinut muista ja nyt en osaa laittaa ruokaa vain itselleni, huolehtia vain omasta hyvinvoinnista ja olla terveellä tavalla itsekäs.
  Ilahduin terveellisen ja kauniin näköisestä blogistasi ja aion alkaa kääntää ajatuksiani blogisi avulla terveen hyvinvoivan naisen maailmaan. Muistathan että viikon päästä Helsingissä on joogafestarit.
  Ihanaa ettei sinulla ole viinilasipäivityksiä vaan johdatat rentoutumaan smoothieiden ja kauniiden ruokien avulla.
  Miellyttävää kotiinpaluuta sinulle tänne Suomen aurinkoiseen alkukevääseen!

 • Päivi

  Mahtava uutinen, onnea! Terve tuloa takaisin stadiin :)

 • Lotta

  oi tervetuloa Suomeen! :) kiva alkaa taas seuraamaan sun kahvilasuosituksia Helsingissä! ^^

 • Souphie

  Onpa kiva uutinen! Tervetuloa kotiin :)

 • Onnistunutta Suomeen muuttoa, toivottavasti lumi ei haittaa lentojasi! Täällä tykätään kovasti ad hoc asenteesta – suunnitelmia on hyvä tehdä myös sen takia että kun ne on saatu ”valmiiksi”, yleensä tapahtuu jotain aivan muuta. ;)