Me muutetaan (!)

21.08.2017 / ,

En malta olla kertomatta teille jo uutisia, koska olen niin innoissani. Viikko sitten saimme tietää, että me muutetaan. Poikaystäväni lähti jo edeltä ja itse muutan viikon päästä perässä. Vaikka muutto tuli nopeasti ja kohdemaa ja -kaupunki täysin puskan takaa, olen odottanut tätä yli vuoden. Oikeastaan siitä asti, kun muutimme vuosi sitten toukokuussa pois Englannista, olen ollut henkisesti muuttovalmiina. Italian koti on ja pysyy, mutta meidän ei ollut alun perin tarkoitus jäädä sinne näin pitkäksi aikaa. Tai onhan tässä vuodessa matkustettu paljon New Yorkissa, Balilla, Kroatiassa, Sveitsissä, Espanjassa, Suomessa… Mutta ehkä juuri siksi, olen nyt niin megainnoissani asettumisesta ja siitä, että tulevaisuus ei ole enää niiiin epävarmaa. Kaikki näyttää ja tuntuu nyt hyvältä. ♥

Yllä olevat kuvat otin pinterestistä tulevasta kotikaupungistamme. Tunnistaako tai arvaako joku, mistä paikasta on kyse? :)

En aio paljastaa sitä itse vielä, mutta kun poikaystäväni kertoi tästä mahdollisuudesta, reagoin heti ”jee, joo sopii!”. Minulla oli hatara mielikuva, että olin lukenut paikasta lähiaikoina jostain matkalehdestä. Paikka on monelle suomalaiselle hyvin tuntematon ja monella on ehkä vähän negatiivinen mielikuva maasta. Mutta hauskaa on se, että jokainen jonka tiedän tai olen lukenut paikassa käyneen, on tykästynyt kaupunkiin ja sen tunnelmaan kovasti. Mitä enemmän kaupungista luen, sitä enemmän vakuutun ja poikaystäväni ainakin näyttää tykkäävän kovasti viikon perusteella. Kaupunki tuntuu yllättävän positiivisesti ja on taatusti tulevaisuudessa nousussa myös matkakohteena. Itse olen juuri siitäkin innoissani, että pääsen tutustumaan täysin minulle uudenlaiseen paikkaan. Olen niin valmis tähän seikkailuun!

Voitte ehkä arvata, mitä olen viimeisen viikon ajan kaiken liikenevän ajan tehnyt (ja osittain yötkin)… Olen googlettanut, missä on lähimmät kuntosalit ja joogastudiot, parhaat vegaanikahvilat ja luomukaupat, shoppailukadut ja puistot. Missä on mitäkin ja ennen kaikkea, millä alueella haluaisimme asua. Ja niitä asuntoja. Olen nyt aika tarkka asunnon suhteen (lähinnä sijainnin), joten olemme käyttäneet varmasti reilusti yli parikymmentä tuntia yhteensä asunnon etsimiseen netistä. Ja onneksi nyt näyttää siltä, että löysimme tosi hyvän. Asunnon pitäisi varmistua tällä viikolla. On ollut myös mielenkiintoista lukea maan historiasta ja kulttuurista, yhteyksistä muuhun maailmaan, ilmastosta ja tärkeistä rakennuksista. Maantieto ja historia olivat koulussa aina lempiaineitani ja onkin ihanaa, kun matkustamalla ja ulkomailla asuessa pääsee toteuttamaan näitä kiinnostuksenkohteita.

Tästä siis pian lisää ja jaan kyllä kuviakin uudesta kodistamme, kunhan päästään sinne asettumana. Niin kivaa! :)

Tallenna

Leave a comment

17 kommenttia

 • Vau! Tosi hieno juttu! Minulla on aavistus…kenties kaupunki alkaa B-kirjaimella? ;) Mikäli kyseessä on epäileväni maa ja kaupunki, niin todella ihanaa. Ko. maa on uskomattoman kaunis ja ystävät niin sydämellisiä!

 • Elina

  Hmm mitään varmaa arvausta ei ole, mutta jotenkin yhdistän nuo kuvat itä-Eurooppaan, esim. Romaniaan? Se on omalla matkakohdelistalla, kun yksi kaveri asuu siellä ja on kovasti kehunut paikkaa :)

  • Vilma Peltonen

   Hyvä arvaus, Romania ei kuitenkaan ole kysessä. :) Yksi ystäväni kyllä muutti Romaniaan juuri ja itsekin kiinnostuin paikasta! :)

 • Vau, kuulostaa tosi kivalta! :)

 • kukkainen

  sarajevo?😍😍 mahtavaa!

 • Annu.

  Oi! En oo käynyt kyseisessä kaupungissa saati maassa, mutta se on kyllä ehottomasti kohdelistalla! Suosittelen lämmöllä naapurimaissa vierailua ja vuorilla käymistä, erityisesti suosittelen Bosnia & Hertzegovinaa ja Sarajevoa. :) Odotan innolla postauksia periltä! Jee!

 • Mirada

  Jätin jo aiemmin kommentin mutta se taisi hävitä jonnekin.. Eli siis tosta joogafestarista, oli ihana lukea kun en itse päässyt täältä pohjoisesta, niin tuntui kuin olisi päässyt paikan päälle melkein itsekin sun Magnesia-juttujen myötä :) Kiitos!
  Siitä kysymys: olisi kiva kuulla mitä korjauksia astanga-tunnilla tehtiin sun linjauksiin ja mihin asanoihin. Nimimerkki: Toinen nettijoogaaja ;)
  Ja sitten vielä postaustoive/kysymys: Mitenhän vois saada täysin jumissa olevat/kivettyneet lonkankoukistajat vähän venytettyä.. Vaikuttaa ilmeisesti ryhtiinkin.. Olen venytellyt low lungessa jne mutta ei oikein auta!
  Kiitos blogista! <3 :)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Miranda! Aika jännä, mäkin nimittäin muistan vastaneeni jo tähän sun kommenttiin, mutta en enää itsekään löydä sitä postauksesta. :o MUtta tosiaan niin ihana kuulla, että Magnesia-postaukset olivat kivoja. :)

   Valitettavasti mun on tosi vaikea selittää näyttämättä, mitä mulla korjattiin astanga-tunnilla, mutta sellasia pieni juttuja kuten polven suuntaa aavistuksen soturissa ja trikonasanassa kylkiä vähän. Low lungesta sain vinkin, että kun takajalan varpaita kääntää sivulle sisäänpäin aavistuksen, menee venytys paremmin lonkankoukistajaan, ei etureiteen. Toimii minusta hyvin. MUllakin tosiaan lonkankoukistajat ehdoton heikkous. Voisin tehdä venyttelypostauksen aiheesta, nyt kun pääsen pian taas asettumaan, niin helpompi toteuttaa. :)

 • L

  Tervetuloa! Itse juuri olen myös asettumassa kaupunkiin työn perässä. Ainakin pikaisen visiitin perusteella vaikuttaa huipulta. Jos löydät hyviä jooga-studioita saa vinkata! Facebookissa on muuten B foreign visitors club jossa expateille hyviä vinkkejä jos et ole vielä löytänyt. Tsemppiä uuteen!

  • Vilma Peltonen

   Kiitos paljon L! Mahtavaa kuulla ja olis tosi kiva käydä jossain vaihees kahvilla (tai joogassa ;) ) kunhan ollaan tosiaan vähän asetuttu. Tsemppiä uuteen sullekin ja laita viestiä, jos haluat tavata ja tehdä jotain yhdessä! :) <3

 • Nipsu

  Bratislava, oisko? :)