Joogaa kuntosalilla

20.08.2017 /

*Yhteistyössä Fitness24Seven

Jooga on minulle nykyään enemmän osa elämäntapaa kuin puhdasta ja pelkkää treeniä, mutta tänään haluan kirjoittaa joogasta kehittävänä ja fyysisenä treenimuotona. Treenimuotona, joka on syrjäyttänyt isoksi osaksi minulla niin lenkkeilyn, tanssin, Hiit-treenit, kotitreenit kuin perinteisen kuntosaliharjoittelunkin. Olen niin onnellinen, että olen löytänyt joogan. Että annoin sille mahdollisuuden, en vain kerran, vaan kunnes innostuin ja ”pääsin sisään” lajiin.

Jooga antaa minulle iloa, energiaa ja rauhaa enemmän kuin olisin voinut kuvitella olevan mahdollista. Enemmän kuin mikään muu urheilulaji. Se opettaa ja haastaa minua – mutta samaan aikaan joogamatolla voin olla juuri minä. Se kuka siinä hetkessä olen, se, miltä minusta tuntuu. Jooga on lempeä harjoitus, jossa ei tarvitse pyrkiä täydellisyyteen, repiä itseään äärimmäisyyksiin. En tiedä, millaisia kokemuksia teillä joogasta on, mutta uskon, että siellä on muitakin, jotka ovat innostuneet joogasta juuri silloin vielä eri tavalla, kun on pystynyt päästämään irti siitä, miltä ulospäin näyttää. Unohtamaan arvostelun, keskittymään vain omaan suoritukseen, omaan hengitykseen, oman kehon tuntemuksiin ja viesteihin.

Rakastan tietysti myös niin paljon sitä tunnetta joogan jälkeen. Kun syke on laskenut tai kun hiki on virrannut. Kun jooga on fyysisesti hoitanut ja haastanut. On monta syytä, miksi haluaisin kaikkien löytävän joogan ilon. Sen monipuolisen harjoituksen, joka kehittää niin liikkuvuutta, voimaa, kehonhallintaa kuin tasapainoakin. Sen kehoa ja mieltä huoltavan puolen, elimistöä puhdistavan voiman. Olenkin iloinen, että jooga tulee koko ajan lähemmäs ja kaikkien ulottuville. Kun mieli on avoinna ja lempeä, ja asenne positiivinen, voi jooga mullistaa maailman tai ainakin muuttaa päivän suuntaa parempaan.

Kysynkin itseltäni tavalla tai toisella usein mielessäni iltaisin, mikä päivässä oli hyvää. Mikä teki minut iloiseksi? Niin kauan, kun muistan, on minulla nimittäin ollut tapa, että päivään pitää mahtua, jotain kivaa. Jotain, mikä tuo hyvän mielen. Keskiviikkona se oli joogatunti. Kävin Käpylässä Fitness24Seven salilla testaamassa Elina Gustafsonin pitämän Power Yoga –tunnin.

Fitness24Seven tuo PLUS –keskuksiin nimittäin paljon toivotut joogatunnit viikon päästä. Kaupungista ja kysynnästä riippuen tunteja tulee olemaan 2-5 viikossa. Niin hieno juttu! Muistatteko kun kirjoitin täällä kyseisestä kuntosaliketjusta?! Fitness24Seven on poikkeuksellisen edullinen, aukioloajat ovat mahtavat, eikä sitoutumista sen pidemmäksi ajaksi ole. Itse suosin tätä ketjua edellä olevien syiden takia, mutta myös siksi, että saleja on niin paljon ja pääsen Helsingissä ja Seinäjoella samalla kortilla treenaamaan. Fitness24Seven on Pohjoismaiden nopeiten kasvava kuntosaliketju, joten jos matkustaa paljon esimerkiksi Ruotsiin tai Suomessa eri kaupunkien välillä, kannattaa tsekata kaupungit, missä salit sijaitsevat!

Mutta siis, millainen oli joogatunti kuntosalilla?

En edes huomannut, etten ole joogastudiolla. Tunnin jälkeen olo oli ihana ja pirteä. Hymyilytti, sillä salissa oli hyvä energia ja vähän sekin myös hymyilytti, kun tajusin taas, miksi pitäisi käydä enemmän ohjatuilla tunneilla. Kotona ja itsekseen tulee tehtyä asioita, joista tykkää. Ja sitä yleensä tykkää niistä asioista, jotka sujuvat, joissa on hyvä. Mutta mukavuusalueella oleminen ei kehitä. Ryhmäliikunta on oiva tapa puskea itseä tekemään huomaamattakin, jotain mistä tulee itsekseen helposti luistettua. Minä harvoin teen kotona joogatessa jooga-asanoista kamelia tai puolikuuta. Mutta nuo ovat juuri niitä, joissa haluaisin kehittyä.

Tunti, jossa olin, oli yllättävän monipuolinen – ja rankkakin. Voisin kuvitella, että täydellinen niille, jotka pitävät joogaa liian hitaana, tylsänä ja tehottomana. Tässä Power-joogassa teimme alkuun hengitysharjoituksia ja loppuun rentouttavan osuuden, mutta pääosin harjoitus oli dynaaminen ja virtaava. Atleettisessa tunnissa oli vaikutteita paljon Astangasta ja Flowsta.

Toinen saleille tuleva tunti on rauhallisempi, joka sopii hyvin esimerkiksi helpottamaan stressiä kiireisen päivän jälkeen. Molemmat tunneista sopii kaikille.  :)

Kuuluuko jooga teidän syksyn suunnitelmiin? :)

Tallenna

Leave a comment

9 kommenttia

 • Mikaela

  Mä oon miettinyt ihan samaa, että kotona tulee tehtyä joogaa, mut syksyks olis kiva päästä ihan ohjatullekin tunneille. :) Niistä saa kuitenkin eri tavalla opastusta ja vaihtelevuutta joogaan. Tunneilla mun on myös helpompi rauhoittaa mieli.

 • Olppa

  Kiva postaus :) Haluaisin kovasti aloittaa joogan, olen jo alkuvuodesta tätä pohtinut. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että aikataulusyistä olisi hankala sitoutua johonkin kellonaikaan. Aloitin uudessa työtehtävässä tällä viikolla, enkä vielä täysin tiedä, millä tavalla aion räätälöidä työviikkoni.. Hmm.. Ehkä kotosalla voisi nettivideoiden välityksellä kokeilla… :)

  • Vilma Peltonen

   Kiva kuulla, kiitos Olppa kun kommentoit!<3 :) Online-jooga on kyllä hyvä. Itse olen suosinut oneoeight ja yoogaia-sivustoja. Jos et ole huomannut ja kiinnostaa, niin olen kirjoittanut omia postauksiakin aiheesta, löytyy hakusanojen avulla oikeasta ylälaidasta. :)

 • Kepa

  Jooga on pikkuhiljaa alkanut kiinnostamaan ja oon lähiaikoina alkanut haaveilemaan että alkaisin taas käymään fitnessillä ryhmäliikunnoissa. Normi punttien nostaminen alkoi tympiä ja kesä meni todella laiskasti. Viime syksynä hankin kortin kyseiselle salille ja kävinkin siellä kevääseen asti. Jospas olisi taas aika ryhdistäytyä kun hintakin on lähes rikollisen halpa kaikkeen tarjontaan nähden :) bodybalance on aiemmin ollut oma tuntilemppari!

  • Vilma Peltonen

   Kiva kuulla Kepa, että jooga on alkanut kiinnostaa! Kannattaa kyllä kokeilla ja varsinkin toi Fitness 24 Seven antaa hyvän tilaisuuden, kun on tosiaan sen verran edullinen. :)