Fiksumpaa festariruokaa

15.08.2017 / ,

Ruualla on iso rooli Flow:n ohjelmassa. Muistan ensimmäisillä Flow festareillani, kuinka ihmettelin, voiko festariruoka olla näin hyvää, tuoretta, terveellistä ja kekseliästä. Sen jälkeen olen aina odottanut ruokatarjontaa ja ravintolaelämyksiä yhtä paljon kuin keikkoja.

Kaikki Flowhun osallistuvat ravintolat on valittu tarkkaan, ja paikalla on noin 40 eri ravintolaa, kahvilaa ja baaria. Korkealaatuista ruokaa löytyy moneen eri makuun, mutta täytyy sanoa, että kasvissyöjiä suorastaan hemmotellaan. Flow kannustaa nimittäin ravintoloita tekemään maukkaita vegaanisia vaihtoehtoja sekä käyttämään läheltä tulevia, luonnonmukaisia sekä kestävästi tuotettuja raaka-aineita. Flow kouluttaa ruokamyyjänsä kotimaisten kauden raaka-aineiden hyödyntämisen sekä kestävän ruoanvalmistuksen asiantuntijoiksi, mistä iso peukku. Flow kuuluukin maailman ensimmäisten hiilineutraalien festivaalien joukkoon ja luulen, että festivaali on toiminut aika hienona edelläkävijänä mahdollisimman ekologisten ravintolaelämysten esille tuojana.

Tänä sunnuntaina kasvisruoka loppui useammasta kojusta iltaa myöden, mutta minusta se ei ole merkki huonosta varautumisesta vaan siitä, että kysyntä kasvisruokaa kohtaan alkaa olla niin suurta. Mahtavaa, että yhä useampi korvaa nykyään ison osan lihan syönnistä kasvisversioilla!

Kolmeen päivään mahtuu useampi annos ja kun ruokia maistelee vielä kavereidenkin lautaselta, saa Flow:ssa tutustuttua ja löydettyä uusia ravintolavinkkejä Helsinkiin -kuten tänäkin vuonna.

Ravintola Lie Mi on ollut jo pidempään mielessä, sillä rakastan vietnamilaista ruokaa. Kuitenkin vasta nyt kävin testaamassa paikan ja vegaaninen Mussaman Curry oli niin hyvää, että päädyin tänäänkin Lie men kivijalkaravintolaan Runeberginkadulle. Taisi tulla uusi vakiolounaspaikka.

Baba Foodsin
vegaaninen ”Full plate” (suitainable meal) oli jälleen loistava. Lautanen sisälsi falafeleja, hummusta, erilaisia salaatteja ja tahnoja sekä pitaleipää. Asun nyt Anton & Antonin lähellä ja olen ostanut useamman kerran näitä Baba Foodsin Helsingissä valmistettuja hummusta ja falafeleja sieltä. Suosittelen!

Gold & Green Nordic:in Nordic rainbow salad (suitainable meal)oli ehkä koko Flow:n lempiannokseni: kaunis, inspiroiva, erittäin eettinen ja herkullinen. Annos sisälsi mm. nyhtökauraa, punajuuri-raparperitartar-trioa, juureslastuja, herneenversoja, punakaali-auringonkukkadippiä ja maissi-siemennäkkäriä

Farang on Helsingin ikisuosikkini ja Samut prakan seafood & Farang chili jam –annos oli herkullinen. Annokseni sisälsi tosin vain yhden katkaravun ja muutenkin olisin toivonut, että festareiden kallein annokseni olisi vienyt nälkää eikä lisännyt sitä. Annos tuntui olevan tänä vuonna kohtuuttoman pieni. Mutta makuelämyksenä annos toimi loistavasti.

Thai Papaya oli festareiden yllättäjä. Täältä söin edullisimmin, mutta täyttävimmin. Phad Thai Vegetable –annos (suitainable meal) oli pikaruuaksi superherkullinen. Annos sisälsi paistettua riisinuudelia ja kasviksia, pähkinärouhetta, limeä ja chiliä.

Tässä olisi nyt Flow postaukseni, mutta loput festariasut tulee vielä kuvina muiden aiheiden yhteydessä. Lauantain ja sunnuntain vietin kuitenkin pääosin ihanimpien kollegoideni kanssa ja Saran, Mariannan, Kaisan sekä Johannan blogeista voikin lukea lisää meidän festarimenosta. :)

Osa kuvista: Sara Vanninen

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

4 kommenttia

 • Jemina

  Hei Vilma!

  Mulla olisi postausehdotus. En tiedä koetko aiheen olevan liian henkilökohtainen avattavaksi täällä blogissa, mutta olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteesi (erityisesti hormonaalisesta) ehkäisystä. Kannatat kuitenkin kokonaisvaltaista hyvinvointia ja pidät huolta, mitä kroppaasi laitat niin sisäisesti ja ulkoisesti, joten mielipiteesi aiheesta kiinnostaa.
  Mukavaa viikkoa! :)

  • Vilma Peltonen

   Hei Jemina ja kiitos paljon kommentista! <3 Koin aiheen ennen vähän liian henkilökohtaiseksi, mutta aihe on ollut nyt itsellä paljon mielessä ja moni on tätä toivonut, joten lupaan palata tähän postauksen muodossa. En ehkä ihan lähipäivinä/aikoina, kun monta postausaihetta on jo jonossa, mutta mahdollisimman pian kuitenkin. Laitan asian nyt hautumaan mieleen. :)