3 x Pieni suuri hyvinvointiteko

08.08.2017 / ,

Näin syksyn lähestyessä monia kiinnostaa taas enemmän oma hyvinvointi, detox, uudet urheiluharrastukset jne… Itselläni on nyt kolme selkeää asiaa, mihin tekee mieli panostaa. Tavallaan palaan juurille ja perusteisiin. Kuten olen kertonut, jatkuva matkalaukkuelämä on tehnyt tehtävänsä elintapoihini ja tuntuu, että moni sellainen asia, joka oli ennen itsestään selvää minulle (koska rutiinit), on nyt skarppausta vailla. Näihin kolmeen hyvinvointiin vaikuttavaan asiaan aion itse satsata nyt:

1. Varasin itselleni Ayurveda-konsultaation. Olen miettinyt konsultaatiota useamman vuoden ajan, sillä uskon täysin Ayurvedan lähestymistapaan. En ole kuitenkaan saanut keneltäkään asiantuntijalta vahvistusta kehotyypilleni (luulen, että vata tai vaihtoehtoisesti vata-pitta), joten tämän haluan selvittää. Ayurvedasta tulen kirjoittamaan lähiaikoina enemmänkin, joten nyt vain totean, että odotan tätä konsultaatiota ja sen konkreettisia vinkkejä superinnolla. Aion alkaa entistä enemmän syödä Ayurvedan ohjeiden mukaan. Haluan nimittäin saada vastustuskyvyn takaisin vanhalle tasolleni ja päästä eroon näistä pikku flunssista, jotka tuntuvat tulevan lähes jokaisen lennon jälkeen.

2. Aion lopettaa työnteot kello yhdeksään illalla. Tämä on minulle oikeasti supervaikeaa, varsinkin kun nyt nukun yksin. Yleensä nukkuminen poikaystäväni vieressä pitää päivärytmini aika säntillisenä, mutta nytkin silmät ovat ihan ristissä, kun tuntuu että jokaisena päivänä on niin paljon menoja, että teen töitä vielä pikkutunneilla. Mutta usein myös valitsen kaiken töihin liittyvän iltatekemiseksi, koska minusta on jotenkin vaikea ryhtyä iltaisin katsomaan esimerkiksi Netflixiä tai lukemaan kirjaa. Tai vaikea siirtyä sellaiseen mielentilaan. Tähän on tultava kuitenkin muutos, koska tiedän kyllä, miten sinivalo huonontaa unenlaatua ja töiden teko viimeisenä ennen nukkumaanmenoa ei koskaan ole terveellisintä ja järkevintä. Tähän liittyen aion taas useammin (pyrkiä päivittäin) tekemään edes tuokion yin-joogaa viimeisenä ennen nukkumaan menoa. ♥

3. Yritän syödä mahdollisimman vähän ulkona. Viimeisen puolitoista kuukautta on tullut syötyä varmaan joka päivä ulkona, usein vähän tahtomattakin ja vielä kaikki päivän ateriat. Vaikka olen pyrkinyt syömään mahdollisimman terveellisissä ravintoloissa ja kahviloissa, kaipaan silti paljon sitä, että tiedän oikeasti mitä suuhuni laitan. Mieluiten tekisin siis ruuat lähes aina omassa keittiössäni, mutta nyt tosiaan sitä omaa keittiötä ei ole ollut ollenkaan. Toisaalta on tullut myös tämän takia syötyä hirveästi helppoja eväitä: riisikakkua ja avokadoa, porkkanaa ja valmista hummusta (luomu), hedelmiä ja pähkinöitä. Mutta Ayurveda-kohtaan viitaten, tiedän että minun pitäisi syödä lämpimiä, mausteisia ja täyteläisiä ruokia, jotta kehoni pysyy tasapainossa ja voin hyvin. Tähän yritän nyt siis panostaa.

Onko teillä mielessä hyvinvointijuttuja, johon kiinnitätte tai aiotte kiinnittää nyt entistä enemmän  huomioita?! :)

LUE MYÖS AIHEESEEN LIITTYEN:

5 x Ayurveda & Ruokailutavat
Vata ja säännöllisyys
Terveelliset elämäntavat ja matkustaminen

Leave a comment

5 kommenttia

 • Minna

  Omat panostuksen kohteeni liitttyvät kasvisruokavalion painottamiseen, veden juonnin lisäämiseen ja samaten tuohon, ettei pikkutunneille kökkisi sinisen valon äärellä. Innoissani odotan ayurveda-kommentteja!

 • Mäkin olen miettinyt ayurveda-konsultaatiota jo kauan, kerrothan sitten oman kokemuksesi konsultaatiosta ja missä kävit! Ayurveda on ihan superkiinnostavaa, olen itsekin saanut paljon irti siitä kun olen alkanut toimia enemmän oman kehotyyppini mukaisesti (olen myös vata, mutta tosiaan itse itseni olen ”diagnosoinut” ja haluaisin myös varmistusta tälle ammattilaiselta). Odotan innolla sun ayurveda-postauksia <3

 • Mäkin oon tehnyt vaan omatoimisen diagnoosini Ayurveda-tyyppini suhteen, joten kiinnostaa tietää missä aiot käydä konsultaatiossa? :)

 • Oi, kävin itse ayurveda-konsultaatiossa tammikuussa (Suryassa) ja sain siitä apua niiiiin paljon! Toivottavasti sinulle tulee yhtä antoisa käynti <3 Mulla oli ongelmina pääasiassa mahavaivat, mutta uskon ayurvedan oppeihin niin paljon että luulen niiden parantavan melkeinpä mitä vaan :) Ruoka olkoon lääkkeemme.

 • iida

  Kävin Helsingissä Ayuverda konsultaatiossa pahan akneni ja herkän vatsani takia. Olin kehotyypiltäni pitta ja hänen mukaan pahasti epätasapainossa. Ohjeet ovat niin… ”vaativat” että en pysty syömään niiden mukaan :D Joutuisin luopumaan ihan kaikesta mitä rakastan: melkein kaikki hedelmät, mausteiset ruoat, inkivääri, sitruuna, marjat, tomaatti…lista jatkuu, ja syömään mietoa ruokaa. Unohdin kysyä asiaa häneltä, mutta esimerkiksi Indonesiassa ihoni yleensä hieman paranee ja mahani ei koskaan ole turvonnut ja syön siellä juuri kaikkea kiellettyjä ruoka-aineita. Tämä ristiriita hieman kummastutti minua. Joka tapauksesas hedelmien ja marjojen jättäminen oli niin hirveä shokki, että en ole syönyt päivääkään ohjeiden tavalla, yrittänyt ehkä hieman himmailla joissain aineissa, mutta asiasta tuli niin hirveä stressi, että kosmetologin kanssa tultiin siihen tulokseen, että ruokavalio saattaisi vain vaikuttaa negatiivisesti ihoon lisäämällä stressiä. Ruoka on kuitenkin minulle nautinto eikä pakko, joten omalla kohdallani tämä ei kyllä tosiaan toiminut ja en usko että tulen koskaan syömään pitan tavalla.

  Toivottavasti saat erilaisen kokemuksen Ayuverdasta, mielenkiintoista se joka tapauksessa on. Mutta en itse voi ajatella eläväni ilman banaaneja ja marjoja tai pähkinöitä ja ihanan mausteista ruokaa. Meni hieman ohi tästä aiheesta haha, mutta en ole vielä kuullut keltään huonoa kokemusta ayuverdasta, joten odotan innolla minkälainen kokemus tulee olemaan sinulle, olkoon se sitten loistava tai huono :) Nää on niin mielenkiintosia juttuja