Testissä kulmakarvojen 3D pigmentointi

26.07.2017 /

Kulmakarvat ovat olleet viime aikoina paljon esillä. Uudehkosta microblading-kulmamuotoilusta ollaan puhuttu yhdessä jos toisessa blogissa, lehdessä ja keskustelussa. Aluksi ohitin nämä kaikki, eikä mieleeni tullutkaan tehdä kulmakarvoilleni mitään. Mutta kun yhä useampi tuttuni alkoi vannoa näiden nimeen ja hehkuttaa tyytvväisenä lopputulosta, kiinnostuin. En lopulta päätynyt kuitenkaan microblading-menetelmään vaan 3D pigmentointiin.

Kulmakarvat ovat kasvojen kehykset, jotka vaikuttavat ilmeeseen yllättävän paljon, tämän varmasti moni kulmiaan joskus nyppinyt, värjännyt tai meikannut on huomannut. Itselleni kulmakarvat ovat ehdottomasti ne, mitkä huolittelen ensimmäisenä. Ilman silmä- ja huulimeikkiä olen suhteellisen usein, mutta kulmat ja ihon yleensä siistin, jos johonkin lähden. Omat kulmakarvani ovat tummat, melko tuuheat ja pitkät luonnostaan – ja aika erikoisen malliset. Kulmissani on kuitenkin aukkoja ja ne ovat olleet epäsymmetriset. Mietinkin, että haluan testata, jos saisin näihin pysyvän ratkaisun. Olisi ihan huippua, jos kulmakarvat olisivat aina ojennuksessa, eikä niitä tarvitsisi välttämättä meikata ollenkaan, mietin.

Toisaalta pohdin, että on vain yksi ihminen kehen luotan tässä asiassa 100%, en uskalla tehdä kulmilleni mitään kellä vain. Kasvot ovat niin näkyvät ja mallin hommia vielä jonkun verran tekevänä epäonnistuneet ja epäluonnolliset kulmakarvat voisivat olla oikeasti iso haitta. Ajattelinkin, että jos saan Suville ajan, menen ja testaan. Suvi Tiilikainen on saanut jo lempinimen kulmakuningatar, koska hän on alan ehdoton huippu. Olen tuntenut Suvin jo vuosia ja vakuuttunut hänen esteettisestä silmästään ja tarkasta työnjäljestään itse monet kerrat. Koska Suvi on meikannut minua kuvauksiin, tiesin myös, että Suvi tietää tyylini -ja entisenä mallina ja nykyisenä meikkaajana ymmärtää, että kulmien on oltava minulla oikeasti hyvin luonnolliset. Suvi ehdottikin minulle heti, ettei tehdä minulle kulmakarvoja microblading menetelmällä vaan hellävaraisemmalla ja kevyemmällä 3d-pigmentoinnilla, joka hänelläkin on.

Olin samoilla linjoilla ja, kun saimme ajan sovittua, menin pari viikkoa sitten tekemään kulmakarvoihini tämän pigmentoinnin. Kuvat on otettu heti seuraavana päivänä. Nyt väri on vähän vaalentunut ja pehmentynyt, kuten kuuluukin. Olen lopputulokseen täydellisen tyytyväinen. Kulmakarvat ovat niin luonnolliset, ettei kukaan läheinen ole huomannut mitään, mutta minun ei ole tarvinnut meikata kulmakarvoja kahteen viikkoon ollenkaan.

Lopputuloksen pitäisi säilyä vuoden, mutta koska tämä on hyvin yksilöllistä se voi kestää parikin vuotta. Toimenpide sattui minulla jonkun verran, varsinkin vasenta kulmakarvaa tehtäessä, mutta ei mitenkään sietämättömästi ollenkaan. Microblading on kivuliaampi menetelmä, siinä piirretään viiltoja manuaalisesti ja työkaluna on terä, jossa on useita neuloja. Kestopigmentointi tehdään koneella ja yhtä neulaa käyttäen. Jos siis kipukynnys on pieni tai on puudutukselle allerginen, kannattaa näistä valita 3D kestopigmentointi.

Kaiken kaikkiaan yllätyin todella positiivisesti. Ajattelin, että mä nyt vain testaan kerran, jotta tiedän mistä on kyse (utelias kun olen). Mutta toisin kuin esim. ripsien pidennykset, geelikynnet tms. tuntuu, että tähän jäin ”koukkuun”. Tämä tuntuu omalta, joten jos jotain nykymenetelmiä otan helpottamaan kauneudenhoitoani, on se ehdottomasti tämä.

Jos joku teistä kiinnostuu tästä, niin Suvia voin ainakin suositella. Suvi on superihana ja rehellinen. Hän kertoo suoraan, mitä mieltä on siitä, mikä juuri sinulle sopii ja yhdessä varmasti löydätte sopivimman ratkaisun. Arvostan Suvia tosi paljon monen asian takia, mutta yksi on juuri se, että hän taatusti tekee parhaansa, että asiakas saa parhaat mahdolliset kulmat. Ja Suvin käsissä se kirjaimellisesti tarkoittaa parhaat mahdolliset, koska en tiedä ketään tähän hommaan taitavampaa! Suville voi olla vaikeampi saada aikaa, koska asiakkaita on jonoksi asti, mutta vinkkinä, että hän aikoo arpoa pian yhdelle onnekkaalle uudet kulmakarvat Brows by Suvi Tiilikainen -sivustolla. :)

*kulmakarvat saatu yhteistyönä

Tallenna

Leave a comment

9 kommenttia

 • Päivi

  No on kyllä tosi hyvännäköiset kulmat! *kade* En oli arvannut muuta kuin taidolla meikatuiksi.

 • Olen monta kertaa miettinyt noita, mutta jättänyt asian aina hautumaan… Ja sitten olen miettinyt että haittaisiko tuo kulmakarva (meikki)tuotteiden testailua :D Selvititkö etukäteen noiden värien turvallisuutta?

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Elina kun kommentoit. :) Kyllä näidenkin päälle voi meikata, varsinkin, jos tosiaan tehdään näin luonnolliset, että ne eivät pomppaa meikittömästä naamasta. Itsekin varmasti juhla/iltameikkiin saatan vähän lisätä jatkossa näyttävyyttä meikillä. :) Lueskelin jonkun verran värien turvallisuudesta. Eihänhän nämä mitään lunnonvärejä ole, mutta nykyään kuitenkin hyvin kehittyneitä ja turvallisia. Aluksi itse kyllä mietin, haluanko kemikaaleja ihonalle, mutta itse ajattelin tän vähän niin, että monilla on tatuointeja. Itselläni ei ole yhtään, ei tämä sen kummempaa ainakaan ole. :)

 • Voi kuinka kauniit kulmat! Mä oon pitkään miettinyt ja harkinnut microblading-kulmia. Kulmat on kuitenkin ainakin itselle tosi tärkeät ja ainoo mitä meikkaan (lähes) päivittäin, vaikka en muuten käyttäisikään meikkiä. Helpottaisi elämää kummasti jos ne olis aina valmiiksi kuosissa :)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Susanna! <3 Joo nää kyllä nopeuttavat selvästi laittautumista. Kulmat ehkä yks ärsyttävin meikattava mun mielestä normaalisti. :D

 • Charlotta

  Ihanan luonnollisen näköiset kulmat:) Itsekin luulin kuten eräs muukin kommentoija niitä ensin vain taidokkaasti meikatuiksi. Itsekin on joskus tullut mietittyä kulmien pigmentointia, koska helpottaisihihan se arkea ja ennen muuta aamuja aivan hirveästi. Mircoblading sen sijaan menetelmänä kuulostaa vähän turhan kivuliaalta omaan makuuni.

  Samaa mieltä kanssasi siitä, että pigmentoinnnin suhteen kannattaa miettiä tarkkaan kenelle menee ja vain sille, jonka taitoihin oikeasti luottaa. Ylellä oli joskus aikaisemmin juttu kosmetologista, joka työkseen korjailee pieleen menneitä pigmentointeja ja microbladingeja, koska alalla on paljon kyseiste palvelujen tarjoajia, jotka ovat saaneet kosmeettisiin pigmentointeihin vain muutaman päivän kurssituksen. Sen takia onkin kiva kuulla vinkkejä näistä oikeasti ammattitaitoisista ja hyvistä pigmentoijista, kuten Suvista (tosin hänen aikansa taitavat olla varattuja aika pitkälle tulevaisuuteen:)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Charlotta, kun kommentoit!<3 Kannattaa ainakin koittaa onnea ja seurata Suvin facebook sivua ja osallistua arvontaan, jos Suvin tekemät kulmat kiinnostaa. Ei sitä ikinä tiedä,jos onni suosisi ja saisi sitä kautta ajan lähitulevaisuuteen. Mutta joo tekijöitä on kyllä monenlaista ja näissä laadulla ja ammattitaidolla on todella merkitystä. :) Itse luulen, että tuo microblading olisi myös liian kivulias minulle... :D

 • Essi

  Olisihan se kiva että arki helpottuisi kun kulmat olisi aina kuosissa eikä tarvitsisi kynien ja geelien kanssa suhertaa joka aamu tupsuja järjestykseen. Tai tarpeenhan tuollaiseen huolitteluun määrittelee kukin itse, mutta kun me naiset… :D

  Suhtautuisin kuitenkin erityisellä varovaisuudella kaikkiin noihin ihon alle laitettaviin väriaineisiin ja etenkin näkyvillä paikoilla kuten kasvoilla. Lääkärinä työskennellessä näen viikoittain mitä kummallisimpia pysyviä ihoreaktioita tatuoitujen ihmisten iholla (vuosienkin jälkeen tatuoinnin ottamisesta). Usein onneksi itse reaktio ei ole edes kovin näkyvä tatuoinnin maskeeratessa sen peittoon mutta säännöllisesti näistä joudutaan ottamaan myös koepaloja veitsellä tai ns. stanssilla kairaamalla, ja sen jälkeen arpi kyllä takaa ikuisen karvattoman kolon ihoon. Muutenkin kummastuttaa tällainen somemarkkinoinnin voima, että muuten niin luonnonmukaisesti halutaan elää ilman ravinnon e-koodeja sun muita lisäaineita (jotka kuitenkin on lähtökohtaisesti turvallisiksi tutkittu), mutta sitten hurahdetaan kuitenkin liimaripsiin ja tatuoituihin kulmakarvoihin mitkä ovat sitä vihonviimeistä luonnonmukaisuutta ihmiselimistölle. Tämä kontrasti on joidenkin kohdalla oikeasti jo niin räikyvää ettei monikaan näistä tyypeistä selkeästi ole perehtynyt asioihin ennenkuin vouhotus vie mukanaan.

  En tarkoita tätä kommenttia millään pahalla, haluaisin vain vähän hillitä näitä nykyajan toivottavasti ohimeneviä terveys- ja hyvinvointibuumeja. Somella on ihan valtava voima saada ihmisiä tekemään miettimättä asioita, joilla voi olla kauaskantoisia seurauksia.

  Olet Vilma äärimmäisen kaunis ja fiksu nainen, blogiasi on ilo seurata. Osaat sopivassa suhteessa tuoda esille pinnallista ja syvällisempää asiaa taitavasti ilmaistuna. Toki jo ammattini puolesta säpsähtelen aina tietynlaisille terveysväittämille ja tämän kategorian jutuille, mutta tätähän tämä sometus on; täydellistä balanssia eri mieltymyksien suhteen on mahdotonta ja lienee tarpeetontakin saavuttaa. Aurinkoisia elokuun päiviä ja pimeneviä iltoja! Vuoden parasta aikaa.