Salaisuus sokerittomuuteen

07.06.2017 /

Raakakaakao- ja raakasuklaa mullistivat aikoinaan sokerinhuuruisen maailmani. Yhä raakakaakao luonnollisten makeuttajien kera (banaani, taateli, lucuma) on se, millä taltutan taipumukseni syödä ”jotain hyvää” ravintorikkaammalla tavalla. Erilaisia reseptejä raakasuklaamousseihin olen blogini historiassa jakanut muutamiakin. Tässä postauksessa tämän hetken suosikkiohjeeni, johon ei tule avokadoa edellisten tapaan.

Määrät raaka-aineita eivät ole niin justiinsa, koska voit hyvin maistella tehdessä ja lisätä jotain tarvittaessa. Ylimmässä kuvassa näet, minkä verran itse laitoin mitäkin. Annoksia tulee yksi iso tai kaksi pientä. Aineksista lucuma voi olla  joillekin vieraampi. Lucuma-hedelmästä tehty jauhe tuo tähän luonnollisella tavalla makeutta, pehmeyttä ja kermaisuutta. Se on myös loistava macan kaveri, koska peittää hyvin sen voimakasta makua.

Herkullinen raakasuklaamousse (v,g):
1dl Puhdistamon suklaasmoothie mixiä
1dl luomu kauramaitoa
banaani (voit käyttää myös pakastettua)
2 medjool-taatelia
1 rkl kookosöljyä
1,5 rkl cashewpähkinöitä
1 rkl lucumaa
0,5 rkl macaa

Sekoita kaikki blenderissä ja nauti. :)

Lue lisää: Makeanhimo, sokeri & terveelliset herkut

Tallenna

Leave a comment

3 kommenttia

  • Nam, sulla on aina niin hyvän näköisiä kuvia ja ruokia!:)

  • On älytöntä kuinka erilaiselta sokeriton tai vähäsokerinen ruokavalio saa olon tuntumaan! Huippua, että tällaisia postauksia löytyy entistä enemmän. <3 Lucuma on mulle uusi tuttavuus, täytyy heti mennä googlettelemaan. Sokerisissa perusresepteissä korvaan itse valkoisen sokerin usein banaanilla tai hunajalla, ainakin ovat luonnollisempia aineksia kuin se iso paha valkoinen sokeri. Vähäsokerisia ja muutenkin kaikettomia reseptejä voi käydä kurkkailemassa myös täältä http://hitsosumia.wordpress.com