Hiukset kevätkuntoon (+Olaplex-hoito kaupanpäälle!)

29.04.2017 /

Kirjoitin joskus viime syksynä postauksen hiusprojekti, jossa uumoilin jo kasvattavani oman hiusvärini kokonaan takaisin. No enpäs sitten niin ole tehnytkään – talvea myöten tuntui, että näytin ihan värittömältä hiirenharmaine hiuksineni. Ehkä lopputulos olisi ollut hyvä, mutta sitkeys ei riittänytkään siihen kasvatusprosessiin. Kevyt sävyttäminen ja hiusten raidoitus on siis jatkunut. Edelliset kerrat olen käynyt kampaajalla Italiassa, jossa hiuksia leikattiin kauhukseni veitsellä. Ehkä italialainen hiuslaatu tämän kestää, mutta minulle se aiheuttaa nopeammin kaksihaaraisia ja kukaan kampaaja Suomessa ei koskaan ole minulle suositellut veitsellä leikkaamista. Tästäkin syystä oli nyt tarve päästä Suomeen kampaajalle, mutta pienellä varoitusajalla kukaan ennestään tuttu kampaajani ei ollut vapaana.

Tavallaan onneksi, koska nyt tuli mentyä kampaajalle Albertinkadun Qhairiin. (Jossa minulle tehtiin myös ihana kampaus gaalaan.) On kiva kokeilla uusia paikkoja ja uusia kampaajia, varsinkin jos luottaa jo etukäteen, että kyseessä on hyvä paikka. Qhair:illä on kolme liikettä Helsingissä ja kävin Uudenmaankadulla vuosia sitten, kun muutin Helsinkiin. Tiesin, että kyseessä on erittäin laadukas paikka, jossa on vain hyvin ammattitaitoisia ja maailman hiustrendeistä ja -tekniikoista perillä olevia kampaajia töissä. Kokemus osoittautui pelkästään positiiviseksi: paikka oli viihtyisä ja ihmiset mukavia, tarjolla oli hyvää kahvia ja teetä +suklaata sekä kaikki uudet aikakauslehdet luettavaksi. En ole myöskään ollut ennemmin liikkeessä, jossa on hierovat tuolit pesupaikalla! Annoin kampaajalleni Heidille aika vapaat kädet. Tai kysyin suoraan, mitä hän tekisi hiuksilleni, jos haluan pitää ilmeen kuitenkin melko luonnollisena. Olenkin saanut teiltä jo kyselyitä, voisinko kertoa tarkemmin, mitä hiuksilleni tehtiin…

Edellisestä kampaajakerrasta oli lähemmäs neljä kuukautta ja juurikasvu sen mukainen. Myös kuukausi Balilla jätti omat jälkensä hiuksiin ja tuntui, että hiukset olivat todella kulahtaneet ja keltaiset. Olen erittäin tyytyväinen Heidin huolellisesti loihtimaan lopputulokseen: hiukset saivat selvästi kylmemmän sävyn ja pääsin keltaisuudesta eroon. Tuntuu, että ihon ja silmien värikin tulee nyt paremmin esille. Juureen laitettiin ensimmäistä kertaa vuosiin tummempaa sävyä (lähes omaa väriäni), mikä oli myös kympin ratkaisu. Nyt juurikasvu ei tule selkeästi näkyviin ja en näytä ”kaljulta”, vaikka vetäisin vakikampaukseni eli hyvin tiukan ja sileän ponihännän. Raitoja laitettiin myös sinne tänne jonkun verran ja hiustenlatvoja vähän tasoitettiin, mutta hiusten leikkaus oli hyvin maltillista, koska haluan kasvattaa hiuksiani.

Ihan uutta minulle oli hiusten rakennetta jo yhdellä kerralla selvästi parantava Olaplex-hoito.

Olaplex on Yhdysvalloissa vuonna 2014 kehitetty aines, joka ehkäisee hiusten kuitukerroksessa olevia rikkisiltoja vaurioitumasta sekä korjaa jo vaurioituneet rikkisillat takaisin ehjäksi sekä vahvistaa tätä liitosta palauttaen hiuksen alkuperäiseen rakenteeseensa. Tämä teknologia on hiustenkäsittelyn mullistava uutuus ja mitään vastaavaa ei koskaan aikaisemmin ole pystytty kehittämään. Lopputulos on välittömästi silmin nähtävissä ja käsin kosketeltavissa. Ja mikä parasta, kyseessä ei ole aine joka väliaikaisesti täyttäisi vaurioituneiden hiussuomujen välit vaan Olaplex rakentaa rikkisillat uudelleen, joten tulos on pysyvä.

Saankin antaa teille lukijoille nyt tarjouksen. Jos varaatte ajan Albertinkadun Qhairiin toukokuun loppuun mennessä, saatte värjäyksen+leikkauksen yhteydessä ilmaisen Olaplex-hoidon, kun kerrotte varauksen yhteydessä lukevanne blogiani (arvo pitkille hiuksille 48e).

Pieni hiusten kevätfreesaus piristää ilmettä paljon, olen kyllä niin iloinen hiusten raikkaammasta ilmeestä! :)

*hiukset sponsoroi Qhair

KävinTallenna

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

14 kommenttia

 • Todella kaunis ja luonnollinen lopputulos <3

 • Kerttu

  Ihanat hiukset! Sopii tosi hyvin. Pakko kuitenkin kysyä mitä mieltä olet hiusvärien kemikaaleista ja niihin liittyvistä tutkimuksista? Mua on alkanut viime aikoina huolestuttamaan vahvat kemikaalit väriaineissa uusien tutkimusten myötä. Tykkään muuten käyttää luonnonkosmetiikkaa mutta tuntuu, että se on ristiriidassa hiusvärien rajujen kemikaalien kanssa. Haluaisin kuitenkin värjätä hiuksiani juuri samaan tapaan luonnollisen vaalean raidoitetuksi, eikä sellaiseen oikein hennavärit tms. sovi.

  • Vilma Peltonen

   Joo tää on mullakin ollut ristiriitana, kun periaattessa tykkään suosia luonnonkosmetiikkaa ja välttää kemikaaleja mahdollisimman paljon. Nyt kuitenkin viihdyn paremmin tällaisissa hiuksissa, joten otan sen riskin, että päänahkani kautta imeytyy jotain kemikaaleja. Toisaalta käsitykseni mukaan perusväritkin ovat kehittyneet paljon viime vuosina ja värjään hiuksia vain muutamia kertoja vuodessa. Se, mitä värit tekee luonnolle on sitten yksi juttu lisää.. Hmm, pitäisi varmaan perhetyä aiheeseen enemmän. :)

   • Kerttu

    Kiitos vastauksesta! Se on ihan totta, ehkäpä kauneuden/omissa nahoissa viihtymisen vuoksi voi ottaa joitakin riskejä 😊. Pitää itsekin perehtyä aiheeseen tarkemmin ja tehdä sen jälkeen päätöksiä omalta kohdalta. Aurinkoista kevättä ja kiitos blogistasi!

 • Niin upeat <3 <3 :)

 • jenni

  Onpa kivat! Onko tuo latvaosuus siis sun omaa väriä ja raitoja laitettu vain keskiosaan? Millä tuotteilla sä ylläpidät hiusten vaaleaa sävyä välttääkseen hiusten kellastumisen?

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Jenni! Tällä hetkellä itseasiassa mun hiuksissa ei oo varmaan yhtään omaa väriä, kun hiuksissa on kauttaaltaan sävy ja niin monesti raidotettu. Aloin nyt käyttämään Qhair:issä myytäviä Label.M:n shampoota ja hoitoainetta, jotka ylläpitävät vaaleaa sävyä. Vaikuttaa näin viikon käytöllä tosi hyviltä tuotteilta. :)

 • Ihana tukka! Olisi itsekin pitänyt käyttää Olaplexia silloin kun vaalensin. Tukka meni niin huonoon kuntoon, että värjäsin takas tummat. No ehkä ensi kerralla. :D

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Taru! <3 Joo juuri vaalennuksen yhteydessä toi on kyllä hyvä! Ehkä ensi kerralla! En itsekkään olisi tajunnut ilman kampaajaa, mutta nyt hiukset tuntuu kyllä parempi kuntoisilta. :)

 • Hanna-Mari

  Moikka! Onko edun saadakseen siis käytävä kampaamossa toukokuun aikana vai riittääkö että varaan ajan toukokuussa esim. vasta heinäkuulle? Kävin nimittäin juuri Qhairissa mutta seuraavan ajan voisi jo varata ja Olaplex on kyllä ihan ehdoton! :)