Kaunis, terveellisempi rusketus

20.04.2017 / ,

*Kaupallisessa yhteistyössä Vichyn kanssa

Olen kokeillut auringolta suojautumiseen kaikenlaista. Olen levittänyt iholleni niin kaakaovoita kuin kookosöljyä, valkoiseksi ihon jättäviä paksuja ekorasvoja ja kalliita, usein voimakkaasti haisevia aurinkovoiteita. Moni on blogiurani aikana kysynyt, mitä aurinkosuojavoiteita suosittelisin, mutta en ole oikein osannut sanoa. Meni myös pari vuotta, kun en käyttänyt oikein mitään. Ennen Balin reissua Vichy lähetti minulle testattavaksi uusia Idèal Soleil –aurinkosuojatuotteita. Koko kuukauden reissun ajan käytin näitä päivittäin ja jatkoin Italiassa aina auringossa oleillessani. En nimittäin enää missään nimessä olisi ilman aurinkosuojaa -ja kiitos näiden tuotteiden, siihen ei ole enää houkutustakaan. Olen vihdoin löytänyt tuotteet, jotka sopivat minulle täydellisesti ja joiden takia ei tarvitse tehdä kompromisseja.

Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän olen tullut tietoiseksi UV-säteilyn haitoista. Tai pikemminkin olen ottanut tiedon vakavasti. En koskaan onneksi mennyt solarium-villitykseen mukaan, mutta ne muutamatkin kerrat vuodessa olisin voinut jättää välistä. Samoin, kuin sen yhden teiniajan Kreikan reissun palamisen, jossa luotin tyhmänä voidepurkin ”suoja kestää 24h iholla” tekstiin, jonka seurauksena olin punainen ja iholtani kipeä loppureissun. Edustavimmat lomakuvat ovat suunnilleen niitä, joissa naamassani on jugurttikerros viilentämässä tomaatinpunaista polttelevaa ihoa. En myöskään suosittele tekemään kuten minä Thaimassa aikoinaan. Ajattelin viimeisenä päivänä, että minulla on jo rusketuspohjaa niin hyvin, että en tarvitse enää suojaa. Syvän rusketuksen sijaan, ihoni kesi, kuoriutui ja hilseili totaalisesti heti Suomeen palattua.

Olen nykyään aurinkorannoillakin mieluiten varjossa ja suojaan hiuksia hatuilla ja huiveilla, silmiä aurinkolaseilla ja kroppaakin monesti kevyillä vaatteilla. Nyt ajattelen, että hetken superrusketus ei missään nimessä ole sen arvoinen, että altistun tärkeimmälle ihosyövän riskitekijälle ja ihoni ennen aikaiselle vanhenemiselle. Olen oikeasti tosi huolissani melanooman sekä muiden ihosyöpien lisääntymisestä ja olen nähnyt niin monta esimerkkiä, mitä liialle UV-säteilylle altistuminen tekee iholle, että haluan tehdä voitavani näiden ennalta ehkäisyyn.

Nyt onneksi on helpompi suojautua auringon haitoilta, kun löysin nämä tuotteet. Vichyn Anti-sand Milk SPF 50+ nousi heti ihan mun lemppariksi. Pumppupullo on kätevä ja tämä sopii niin kasvoille, kuin vartalolle. Jotenkin en ollut tajunnut, että näin korkean suojan omaava tuote voisi olla näin ”kevyt”. Voide on ohutta, levittyy siis tosi helposti ja iho ei jää ollenkaan tahmeaksi -saati valkoiseksi. Kuten nimikin kuvaa tämä tuote sopii siis täydellisesti esim. hiekkarannoille – iho tuntuu melkein hylkivän hiekkaa. Lisäilin Balilla voidetta muulloinkin kuin auringossa oleillessa, koska esimerkiksi kuvauksiin tällä sai ihon tosi kauniiksi ja kuultavaksi. Kulutinkin tämän purkin Balilla loppuun.

Kokeilemistani uutuuksista löytyy toinenkin todellinen löytö: kasvoille tarkoitettu Dry Touch –aurinkosuojavoide. Itselläni on sekaiho, joka kiiltää ja rasvoittuu helposti T-alueelta. On ollut tosi vaikea löytää aurinkosuojavoidetta kasvoille, joka sopii myös kevyen meikin alle, joka ei tuki huokosia ja aiheuta megakiiltoa. Tämä voide on kuitenkin sellainen. Aurinkosuojavoide, joka tekee ihosta raikkaan ja mattapintaisen.

Kolmas kokeilemani tuote oli Aftersun oil. Olen ollut aina vähän laiska aftersun –tuotteiden käyttäjä, mutta nyt reissussa tämän tuotteen inspiroimana terästäydyin tässä. Nuo aurinkosuojavoiteet ovat muuten ihanan miedosti, jos ollenkaan tuoksuvia, mutta tässä aftersun:issa on enemmän tuoksua. Erittäin miellyttävää sellaista. Tykkään kovasti öljymäisestä, mutta hyvin imeytyvästä koostumuksesta ja luulenpa, että tuote todella tekee sen, minkä lupaa: ravitsee, rauhoittaa, kosteuttaa ja auttaa rusketusta pysymään pidempään…

En muista nimittäin, että koskaan yhtä moni tuttavani olisi päivitellyt rusketustani reissun jälkeen. Nyt viime päivinä Suomessa olen kuullut kolmelta, että ”oletpa kauniilla tavalla päivettynyt”. En tiedä, voinko antaa tästä krediitittejä muille kuin näille tuotteille! ;)

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

10 kommenttia

 • Pilvi

  Vaihtoehtoajattelijoiden piireissä on jo vuosikaudet vallinnut ajatus, että nimenomaan nuo kemiallisten aurinkorasvojen kemikaalit reagoidessaan UV-säteilyn kanssa aiheuttavat melanoomaa. Mitä suurempi kerroin sitä enemmän kemikaaleja. Ylenpalttinen auringossa oleminen ja itsensä polttaminen ei tietenkään ole viisasta tai turvallista, mutta ihmistä ei ole myöskään tehty välttelemään aurinkoa – päinvastoin. Varsinkin meidän näillä leveysasteilla elävien tulis ottaa auringosta kaikki hyöty irti silloin kun se sattuu paistamaan. Jotenkin itse pidän eriskummallisena ajatusta, että pitää hysteerisesti lähes 24/7 suojautua joltain jota ilman ihmiskunta ei olisi hengissä.

  Oletko perehtynyt tähän ajatusmalliin tai mitä mietteitä se sinussa herättää? :)

  • Vilma Peltonen

   Joo jossain vaiheessa perehdyin ja siitä seurasi se parin vuoden aurinkosuojattomuus/ se, että kokeilin kookosöljyä ja kaakaovoita suojana. Mutta ihoni meni Italiassa huonoksi auringossa, sain ihme läikkyjä vatsaan/rintaan ja paloinkin jonkun verran, koska Italiassa korkealla vuorilla aurinko oli aika armoton. Palasin siis aurinkosuojien käyttäjäksi, mutta toki niissäkin on eroja ja itse en mitä tahansa iholleni missään nimessä laittaisi. :) Auringossa olen alle 15 minuuttia kerrallaan usein ilman suojaa, joten maalaisjärki ja kohtuus kaikessa tässäkin mielestäni. :)

 • Hyvä aihe. Joissain meikkivoiteissa on valmiina mukana suoja. Löysin just kevyen uuden Nivean aurinkovoiteen, joka ei paina liikaa matkalaukussa. Olen samaa mieltä että aurinkovoide kannattaa muistaa niin ja rannalle ei myöskään kannata nukahtaa. Pitää myös tarkastaa lukeeko purkeissa UVB ja UVA suoja, joissain lukee vain toinen. Itse en yleensä pala mutta en myöskään vietä koko päivää rannalla. Minulla ruskettuu yleensä helposti kädet ja viime vuonna rusketuin eniten Sardiniassa, rusketus kesti 9kk

  • Vilma Peltonen

   Toi on totta, että monissa meikkivoiteissa ja bb-voiteissa yms. on aurinkosuoja, mikä on hyvä juttu! Mutta monesti se on aika alhainen. Hyvä huomio myös tuo, että tarkistaa että suojissa on sekä UVB, että UVA suoja. Näistä Vichyn aurinkovoiteista ne molemmat löytyy. :)

 • Hajuvettä kannattaa myös käyttää vain harkiten aurinkoisella säällä/rannalla, koska se voi alkoholin ansiosta palaa ihoon jättäen jälkiä

  • Vilma Peltonen

   Mäkin oon kuullut tuosta ja yritän aina muistaa käytännössä. Kiva kun kommentoit! :) <3

 • Jenna

  Olipa kiva kuulla tästä kokemusta, kun katselin alkuviikosta apteekissa sopivaa aurinkovoidetta kesäksi. Vichyn tuotetta olen käyttänyt aiemmin ja hyväksi todennut. Viime kesänä erehdyin ostamaan eriä ja eihän se mun iholle sopinut ollenkaan.

  Mun viime kesä kun meni siihen, että paloin yhteensä 7 kertaa… u_u Tämä siis siitä huolimatta, että mulla oli aurinkosuoja +50 ja lisäsin sitä useamman kerran päivässä. Ei ilmeisesti kyseinen tuote sopinut mun iholle ollenkaan tai sitten muuten sattui maanantai kappale.

  • Vilma Peltonen

   Oho kiva, jos tästä sait vinkkiä! Aurinkosuojahan ei estä palamista, vain hidastaa sitä, eli silti ja siksi itse välttelen pitkään suorassa auringossa oloa. Mutta toki meidän kaikkien ihot ovat myös erilaisia ja mahdollista on, että kyseisessä suojassa oli jotain vikaa. :) Mutta näitä Vichyn tuotteita kyllä suosittelen testaamaan… Niiden sanotaan sopivan hyvin herkemmillekin ihotyypeille. :)

 • Sartsa

  Kiitos tuotevinkistä! Olen itse lähdössä ensi kuussa reissuun auringon alle, ja taidanpa kokeilla näitä tuotteita. Olen luonnostaan erittäin vaalea, ja olen usein saanut kuulla kommentteja siitä, kuinka valkoinen olen ja että minun pitäisi olla enemmän auringossa. Nuorempana tämä asia vaivasi minua ja otin usein aurinkoa ilman suojakertoimia yrittäessäni epätoivoisesti näyttää ”terveen ruskettuneelta”. Nyt vanhempana olen onneksi saanut järkeä päähän ja suojaudun auringolta niin hyvin kuin pystyn. Herkkä ihoni ei rusketu kunnolla, joten miksi uhraisin terveyteni mahdottoman tavoitteluun.

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Sartsa, kun kommentoit ja jaoit kokemuksesi! <3 Ihana asenne ja olet hyvä esimerkki muille. Minusta kalpea ja kuulas iho on ihan yhtä kaunis kuin ruskettunutkin! Tällaisista persoonallisesta piirteestä kannattaa olla ylpeä, vaikka tiedän että nuorena se ei ole niin helppoa. ;)