Yksi onnellinen synttärityttö

15.03.2017 / ,

Tänään täytän 27. Hyvä päivä siis miettiä elämää..! Mennyttä, tulevaa. Sitä, missä olen ja mihin olen menossa.

Laskin huvikseni täällä Balilla, missä vietin elämäni 26-vuotiaana.

1,5kk Englannissa
2kk Suomessa
1kk Balilla
reilu 1kk New Yorkissa
2vko Kroatiassa
1vko Sveitsissä
n. 6kk Italiassa
Ja muutaman päivän Berliinissä…

Olisiko siis 27-vuotiaana aika hieman jo asettua? Perustaa kenties perhe, mennä naimisiin ja hankkia pysyvämpi koti? Ostaa ensimmäinen oma kunnon huonekalu –ehkä jopa asunto?

Moni kolmea kymppiä lähestyvä varmasti alkaa miettiä näitä kysymyksiä… Jos ei ole jo miettinyt ja laittanut töpinäksi.

Mutta tiedättekö mitä… minulla ei ole vielä vauvakuumetta, vaikka lapsista yli kaiken tykkäänkin ja niitä joskus toivon saavani. Minulla ei ole tippaakaan kiire sitoutua virallisesti, vaikka uskon ja tiedänkin löytäneeni elämäni miehen, sen oikean. Minulla ei ole kiire oikeastaan mihinkään. Vatsanpohjassa nimittäin tuntuu, että juuri näin on hyvä. Viimeiset kuukaudet ovat sen näyttäneet – jos voin tehdä kovasti töitä, joita rakastan ja matkustaa paikkoihin, joihin haluan, aion ottaa tästä elämäntilanteesta kaiken irti. Tästä nautin, tämä tekee minut onnelliseksi ja tunnen vahvasti, että näin kaiken pitääkin olla.

Jos mietin, missä nuorempana teini-ikäisenä kuvittelin olevani 27-vuotiaana – on tilanne jokseenkin eri. Mietin itseni opiskeluajan jälkeiseen urapolun alkuun. Ajattelin, että tämä ikäisenä olisin kihloissa ja asuisin Helsingissä, ja vatsassani kasvaisi ehkä jo elämää. Ajattelin, että 27-vuotiaana olisin taloudellisesti aika tiukilla, matkustaisin ehkä kerran vuodessa. En olisi koskaan asunut ulkomailla ja etsisin vieläkin vähän itseäni ja unelmatyötäni. Näin muistan kuvitelleeni.

Villeimmissä unelmissani ja aina hyvän päivän sattuessa näin kuitenkin itseni tähän. Juuri tähän.

Kirjoittamassa Indonesiassa pikkusaarella valkoisella rannalla päiväkirjaani (sillä sitä tämä postaus aluksi oli). Haaveissani matkustin paljon, talvella lämpimään ja pidin matkalaukkua aina lähettyvillä, valmiina tuleville ulkomaan työkeikoille. Unelmoin matkustamisesta, mutta tiesin, ettei minusta olisi reppureissaajaksi. Haaveilin siis mukavista hotelleista, joissa itse ansaitusti voisin nautiskella elämästä. Sillä kukapa ei rakastaisi hotelleja.

Unelmissani olin löytänyt oman jutun. Asian, jota kohtaan minulla olisi palo, kutsumus, intohimo. Josta nauttisin ja joka useimmiten tuntuisi muulta kuin työltä. Asian, jossa olisin hyvä, harjoittelun seurauksena tosi hyvä. Niin hyvä, että voisin elättää sillä itseni ja ehkä palkata muitakin. Asian, joka tuo jokaiseen päivääni tarkoituksen.

Unelmissani olin vapaa. Vapaa kokemaan, näkemään, olemaan se, kuka olen. Vapaa miellyttämisestä, muiden mielipiteistä, suorittamisesta. Vapaa lannistavasta itsekriittisyydestä, vartalokomplekseista, menneisyyden virheistä. Vapaa kulkemaan omaa tietä. Huomioimaan parhaansa mukaan muut, mutta olemaan kuitenkin itsenäinen ja päättäväinen.

Unelmissani olin löytänyt elämäni kumppanin, joka on vahva, kunnianhimoinen ja luotettava. Sellainen, jolla on jalat tukevasti maassa, mutta joka uskoo, tukee, tasapainottaa ja täydentää. Miehen, joka on minulle hyvin läheinen kaikilla mittapuilla. Joka ei silti ole liian iso osa minua, kutista minua. Jonka kanssa olen minä ja me.

Toivoin olevani terve, hyvinvoiva, iloinen.

♥ ♥ ♥

Tänään tunnen, että olen juuri se ja siinä, mistä unelmoin. Mutta vaikka eläisi unelmaa, ei se tarkoita aina, että on onnellinen. Olenko? Nyt tunnen itseni hyvin onnelliseksi. Vuoteen on mahtunut päinvastaisiakin tuntemuksia, elämä on sellaista. Sen vain tiedän ja olen oppinut, että elämään voi vaikuttaa – ja se tuntuu tosi tosi hyvältä. Jossain vaiheessa sain ahaa-elämyksen: Miksi en minäkin pystyisi?! Määritin unelmani tavoitteiksi. Päätin, etten ota elämää annettuna. Olen kiitollinen, onnekaskin. Mutta tiedän myös, että asiat ei olisi välttämättä näin. Tiedän itse ne uhraukset, valinnat, kasvukivut ja kaaoksen, jonka se on vaatinut ja tulee varmasti vaatimaan jatkossakin. Kun käärii hihat, kun on määrätietoinen, sitkeä, ahkera, rohkea, kun päättää tehdä elämästä sellaista kuin haluaa, pystyy siihen. Tänään olen tosi iloinen siitä, että olen elänyt niin, että vielä 27-vuotiaanakin uskon kaiken olevan mahdollista. Siis ihan lapsen omaisella tavalla, uskon siihen, että mitä vain voi tapahtua.

…Myös sinulle, jos uskot siihen. Sen haluan välittää blogissakin: uskon ja toivon, oman tien valitsemisen, päättäväisyyden ja rohkeuden. Tämä viesti voi välillä hukkua rivien väleihin smoothiereseptien ja treeniohjeiden sekaan. Ne ovat tärkeä osa sitä, että löytää puhdin, energian ja itsevarmuuden tavoitella omia unelmia. Unelmia ei jaksa tavoitella, eikä löytää elämän myllertäessä vaihtoehtoja, jos ei voi hyvin. Oli unelmasi ihan mitä tahansa, haluan kannustaa sinua tekemään tietoisesti päätöksiä joka päivä sen eteen, että otat elämäsi omiin käsiisi. Meillä jokaisella on erilainen elämä elettävänä, haluan vain sanoa, että voit ja pystyt. Asioiden muuttaminen tai unelmien saavuttaminen ei tapahdu yhdessä yössä, ehei. Mutta jokainen hetki on uusi alku, mahdollisuus muuttaa asennetta, itseä, uskomuksiaan. Moni asia on itsestä kiinni.

Nyt 27-vuotiaana tiedän paremmin kuin koskaan, kuka olen ja mitä halua. Tiedän, mihin pystyn, jos vain haluan tarpeeksi. Ja haluan paljon – myös elämältäni 27-vuotiaana. I´m so ready and excited! ;)

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

38 kommenttia

 • Aivan ihana kirjoitus. Lapsenomaisella innolla seuraavaan vuoteen, paljon onnea Vilma <3

 • ems

  Onnea synttärisankarille! Ihana pohdiskeleva postaus :) Hyvin samanlaisia aatoksia oli itsellä kun pari viikkoa sitten täytin 25 vuotta. Olin etukäteen jännittänyt tuota ”maagista” lukua, mutta nyt tuntuu, että olen juuri siinä missä pitääkin. Tämä postaus oli siis ihanan samastuttava. Kaikille meillä kai on huonoja päiviä, ja hetkiä kun ei koe itseään onnelliseksi. Ja sitten on niitä ihanan huikeita hetkiä kun tuntuu, että elää unelmaansa tai että se on ainakin lähellä saavutettavissa. Inspiroivaa kuulla, että itse olet löytänyt ja päässyt elämään unelmaelämääsi. Se auttaa itseäkin uskomaan unelmiinsa ja itseensä niinä huonoinakin päivinä. Kiitos Vilma!

 • mjau

  Parhautta synttäripäivääsi! Aivan ihana teksti, sai hymyn huulille!

 • Tiinatuulia

  Paljon onnea Vilma, ihanaa syntymäpäivää! :) <3

  Olen aivan samalla aaltopituudella kanssasi unelmien suhteen opetellessani itse parhaillaan elämään omaa tämänhetkistä unelmaani, jonka uskollani ja sitkeydelläni tein mahdolliseksi tasan 4kk takaperin. Kaikki on todellakin mahdollista kun etsii, uskoo ja löytää itselleen maailmasta juuri sen oman polun :)

 • Osaat selkeästi nauttia hetkestä – se on oikeasti vaikeasti opittava taito!
  http://westendmum.fi

  • Vilma Peltonen

   Välillä siinä on petrattavaa, ei helppoa ollenkaan, kuten sanoit. :) Mutta sanotaanko näin, että täällä on paljon helpompi nauttia ja olla läsnä hetkessä kuin kiireisessä perusarjessa. ;) <3

 • Suuren suuret onnitteluhalit Vilma <3 Tämä(kin) kirjoitus tuli minulle kuin tilauksesta! Tällä hetkellä olen tunnemyllerryksen kourissa ja tunnen tarvitsevani rohkaisua erään asian parissa. Kun luin tätä, tuntui kuin olisit sanonut juuri minulle kaikki tarvitsemani sanat. KIITOS. Toivottavasti tiedät, että olet todella korvaamaton apu ja ilo tänne ruudun toiselle puolelle tuntemattomillekin ihmisille! Ihanaa kun olet olemassa. Ihanaa kun olet juuri sinä <3

 • Elina

  Onnea sinulle Vilma!

  Ihana teksti. Kiitos siitä.

 • S

  Hyvää syntymäpäivää!

  Ehkäpä paras, tai ainakin inspiroivin postaus hetkeen. Kiitos. ❤ Olet onnesi ansainnut.

 • Hyvää syntymäpäivää! Oli ihana lukea kuinka onnellinen olet :)

 • Oona

  Paljon onnea synttäripäivänäsi! Ilon ja onnen sinä olet ansainnut! Vaikutat niin hyväsydämiseltä ja vilpittömältä ihmiseltä, jota vain voi ihailla! Kiitos näistä sanoista ja pohdinnoista, ne tulivat kuin tilauksesta, sillä elämäni on ollut ajoittain tukalaa, ja nämä sanat saivat minut tuntemaan toivoa. Unelmat ovat mahdollista saavuttaa, kun ottaa vastuun omasta elämästään, tämä tulisi meidän kaikkien muistaa. Kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista ja vielä kerran onnea juhlapäivänäsi! :)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos paljon Oona kauniista sanoista! <3 Ja toivon kaikkea hyvää sulle tulevaan! :) <3

 • olga

  Ihana postaus! <3 ihanaa kuulla että olet onnellinen. Ja jotenkin postaukses luettuani aloin itsekin miettiin elämää. On tää vaan niin ihmeellistä että huhheijjaa. Oletko muuten miettinyt et mikä sun mielestä on elämän tarkoitus ja uskotko Jumalaan? :) olis kiva kuulla sun näkemys kun muutenkin pohdit vähän syvällisempiä asioita :)

 • Seija

  Aiiivan ihana postaus. Mä niin rakastan sun blogia just tän takia et oot niin ispiroiva ja hyvällä tavalla pohdiskeleva<3<3
  Mistä ammennat tän kaiken ihanan? Mä tajusin kun täytin 29 et oikeesti me eletään täällä vaan kerran et nyt oikeesti pakko alkaa elää täysillä ja tehä niitä juttuja mitä haluaa. Kun on löytäny onnen ja sellasen tietynlaisen elämänilon ni elämä on kyl aikas ihanaa<3 Jotenkin sun blogis myötä oon alkanu oleen ihmisillekin aina ystävällinen ja ihana, koska oon tajunnut just tän et miks en olisi koska kerran mä niiden kanssa täällä saan olla? Menipä syvälliseksi… :D
  Hyvää syntymäpäivää!♡

  • Vilma Peltonen

   Ihana Seija!! <3 :D Kiitos paljon tästä mieltä virkistävästä kommentista!<3

 • Hanna

  Paljon onnea Vilma!💕 En ole ikinä ennen kommentoinut, vaikka pitkään olen blogia seurannut. Tämä postaus vaan jotenkin liikautti minua jostain syvemmältä. Olet monella tapaa mulle esikuva, sun arvot ja ajatusmaailma ovat jotain ihan huikeaa. Rakastan sun asennetta elämään. Annat joka päivä toivoa ja inspiraatiota mulle, kun stressaan elämästä ja siitä missä kuvittelen, että mun pitäisi olla just nyt. Annat mulle voimaa ja rohkeutta. Kiitos miljoonasti siitä. Sun blogi on parhautta, ja sinä oot kaunis sekä sisäisesti että ulkoisesti.💖

 • A

  Onnea Vilma! :)
  Tämä teksti oli jotenkin tosi pysäyttävä. Laittoi pohtimaan omaakin elmää :D Ihanaa, että elät unelmaasi ja että kannustat meitäkin siihen. Itsekin elän unelmaani, välillä on todella hyvä saada tällainen muistutus, jotta pysähtyy huomaamaan sen :)

  • Vilma Peltonen

   Ihana kuulla, että elät myös unelmaasi. :) Kiitos paljon kommentista ja onnitteluista! <3

 • Myöhäiset synttärionnittelut, Vilma! ♥
  Jotenkin ihan tosi ihana postaus. Täytän itse vajaan kolmen viikon päästä 27 ja olen kyllä vieläkin aika pihalla siitä, mitä elämältäni oikeasti haluan. Siis ulkoisesti, esim. työ ym. Tiedän vain sen, että haluan elää niin, että on hyvä olla. En halua pyörähtää mukaan oravanpyörään, jossa kaikki on kiireen ja oman statuksen pönkityksen värittämää. Elämänsä ottaminen omiin käsiin, sitä täytyy vielä vähän treenata! :)

 • Tästä tuli hyvä mieli, kiitos<3 Vähän offtopic kysymys; onko sulla jotain erillistä portfoliota sun ottamille valokuville vai ajaako tämä blogi sulle saman asian?:)

 • sanna

  Moi Vilma! Ollaan miehen kanssa tulossa pääsiäisenä Balille ja mielenkiinnolla seuraan sinun kirjoituksiasi :) Onko siellä muuten hyttysiä kovasti? Pitääkö päivittäin käyttää hyttysmyrkkyjä?

  • Vilma Peltonen

   Kiva kuulla!! :) <3 Hyttysiä on paikasta riippuen melko paljon tai ei ollenkaan. Riisipeltojen läheisyydessä enemmän. Itse en ole iholle laittanut kertaakaan hyttysmyrkkyä. ;)

 • katja

  Paljon Onnea Ihana vilma! <3

 • katja

  Ihana kirjoitus! <3 ja kiitos tosi paljon