12 Natural Beauty Tips

07.03.2016 /
_MG_6074

Päätin jakaa pieniä luonnollisia kauneuskikkoja, jotka ovat olleet minulla jo pitkään käytössä – osa vuosia, osa muutamia kuukausia. Jotkut näistä ovat säännöllisiä rutiinejani, osa korvaa puuttuvaa kosmetiikkaa esim. reissussa tai ovat erityisiä keinoja ennen tärkeää päivää. Yhtä kaikki, mielestäni nämä toimivat! :)

1. Oil Pulling – purskuttelemalla kookosöljyä (tai seesamiöljyä) suussa saat raikastettua hengityksen, kirkastettua hampaiden väriä ja parannettua suusi terveyttä. Olen itse jo usean kuukauden ajan purskutellut enemmän tai vähemmän säännöllisesti kookosöljyä aamuisin n. 5-15 minuuttia. Lue lisää esimerkiksi näistä suomalaisista blogeista: Take a Breath Blog ja Leeni Viio

2.Kookosöljy toimii myös silmämeikin- ja muun meikin poistoaineena, kun pyyhkii pumpulilapulla ja kookosöljyllä meikin pois kasvoilta.

3.Oliiviöljy/kookosöljy/avokadoöljy + hieno merisuola toimii hyvänä kuorintana. Painele kasvoille/vartalolle ja pese pois.

4.Huulet voi kuoria lisäämällä öljyä tai huulirasvaa huuliin ja harjaamalla kevyesti kuivalla hammasharjalla päältä.

5.Lopetan hiusten pesun aina kylmään veteen. Kylmä vesi sulkee hiussuomut ja jättää hiukset kiiltäviksi.

_MG_6073

6.Nypin kulmakarvat aina luonnonvalossa ja harjaan ne ojennukseen silloinkin, kun en meikkaa.. Huoliteltu (mutta rento) look, syntyy puhtaista hiuksista, huolletuista kynsistä ja siisteistä kulmakarvoista – ei pakkelimeikistä.

7.Kuivaharjaan varsinkin alaraajoja usein ennen suihkuun menoa. Kuivaharjaus lisää pintaverenkiertoa, vähentää selluliittia ja kuorii kuollutta ihosolukkoa. Muun muassa.

8.Jos silmiä turvottaa, laitan kylmät kurkkusiivut tai hetken pakastimessa olleet lusikat silmien päälle.

_MG_6077

9.Jos haluat näyttää raikkaan hehkeältä, älä käytä juurikaan alkoholia ja vältä runsassuolaista roskaruokaa. Juhlia tai tärkeää päivää edeltävänä päivänä suosi esim. kookosvettä, hedelmiä, kasviksia, marjoja, manteleita ja suolattomia pähkinöitä. Vältä turvottavia/nestettä kerääviä ruokia kuten maitotuotteita, viljoja, eineksiä, hiilihapotettuja juomia ja sokeria.

10.Raitis ilma kaunistaa ja kirkastaa katseen. Pienikin ulkoilu tekee hyvää. Suosittelen myös tanssimista lempimusiikin tahtiin -se ainakin vapauttaa itseni ja itsevarmuus näyttää aina hyvältä. :)

11.Ojenna ryhti suoraksi. Hyvä ryhti saa ihmeitä aikaan ja vaatteet istuvat paremmin.

12.Hymyile ja ole ystävällinen.

Onko teillä omia luonnollisia kauneusvinkkejä? :)


I decided to share this simple natural beauty tricks that I have been using for a long time – some for years, some for a few months. Some of these are regular routines, some replace the missing part of the cosmetics on the road and some are my special habits before an important day. All the same, I think they work!

1.Oil Pulling – an ancient Ayurvedic dental technique that involves swishing a tablespoon of oil in your mouth. It for example brightens your teeth, makes your breath fresher and leads to improvements in oral health. I have already done this for several months. Most of the days I do swishing with coconut oil 5-15 minutes in the mornings.
2.Coconut oil is also a good make-up remover.  I smooth it over my skin and wipe it off with a dry cotton ball and it will take the makeup off your face.
3.Olive/coconut/avocado oil + fine sea salt acts as a good skin scrub. Apply to the face/body and wash off.
4. You can scrub your lips by adding oil or lip balm on the lips and brush off lightly with a dry toothbrush.
5. After washing my hair I always rinse it well with cold water. It makes my hair shine more.
6. Shaping eyebrows is important for a groomed look and I always pluck them in natural light and brush them even when I do not use make-up ..
7. I dry brush my body (especially the lower body) often before I take a shower. Brushing skin stimulate lymph flow, improve circulation, exfoliate skin and help cellulite.
8. If the eyes are swollen, I put cold cucumber slices or spoons that I have kept in the freezer on the eyes.
9. If you want to look a fresh, do not use much alcohol and avoid high-salt junk food. Before an important day like a party for example, I prefer coconut water, fruits, vegetables, almonds and walnuts. And I avoid dairy products, cereals, prepared foods, carbonated beverages and sugar.
10. Fresh air beautifies and brightens the eyes. Even a short walk outdoors does good.
11. Correct your posture straight. Good posture works wonders and clothes fits better.
12. Smile and be friendly.

Do you have your own natural beauty tips? :)

VP2

Leave a comment

16 kommenttia

 • jenni

  Enpäs ole koskaan kuulukaan tuosta oil pullingista. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja kokeilemisen arvoiselta! Mitä kookosöljyä itse käytät?

  • Vilma Peltonen

   Moikka Jenni! Kannattaa kokeilla. :) Itse käytän Puhdistamon kookosöljyä. Se on mielestäni myös parhaimman makuinen kokeilemani kookosöljy. Tietenkään tässä ei ole tarkoitus kookosöljyä syödä (nielemistä pitää ehdottomasti välttää, koska kookosöljy sitoo bakteereita itseensä ja tarkoitus juuri saada ne kehosta pois). :) Alkuun tosiaan öljyn purskuttelu voi vähän jopa ällöttää, mutta siihen tottuu nopesti. :)

 • Mikaela

  Tää oli tosi kiva postaus ja hyviä kauneusvinkkejä! :)

 • N

  Kiitos vinkeistä, täytyy ehdottomasti ottaa ainakin tuo Oil pulling käyttöön! Näytät niin hyvinvoivalta ja kauniilta näissä kuvissa! ☺️

  • Vilma Peltonen

   Kiitos N! <3 Joo kannattaa kokeilla, alkuun se voi olla vähnä ällöttävää, mutta öljyn purskutteluun tottuu nopeasti! :)

 • Annu

  Tämä kommentti ei liity postauksen aiheeseen, mutta minkämerkkistä joogamattoa käytät ja oletko todennut sen olevan hyvä? Yritin etsiä vastausta blogistasi, mutta en löytänyt… :)

  • Vilma Peltonen

   Moikka Annu, mulla on Mandukan matto, se on super hyvä. Mulla on se raskas malli, koska en kuljeta sitä juurikaan mukana, ja tykkään, että matto pysyy hyvin paikallaan. :)

 • Voi, kiitos kun linkkasit kirjoitukseni tähän! Aivan ihania ja freshejä kuvia taas sinusta <3 Aika paljon samoja kauneuskikkoja on täällä käytössä! Viimeinen on ehdottomasti paras ja toimii tilanteessa kuin tilanteessa ;)

 • Maria

  Ihana postaus! Muun muassa toi tanssiminen on kyllä sellainen vinkki, jota kannatan. :)

 • Good tips! I really need to try that oil pulling :) Sounds interesting.