Coconut Thai Curry With Chickpeas (Vegan)

12.02.2016 /
_MG_4290_MG_4115_MG_4139

Tämä resepti sai minut ehkä eniten innostumaan vegaaniruokavaliosta. Voisin syödä näin aina! Tämä resepti oli myös ensimmäinen koskaan, jossa käytin itse myskikurpitsaa. Varsinkin täällä Englannissa (ja Kapkaupungissa) olen usein valinnut annoksia, jotka sisältävät butternut squashia. Mutta taidan olla aika jäljessä, kun en ollut tätä herkkua aikaisemmin omaan keittiööni kotiuttanut. Kuvittelin sen valmistamisen olevan jotenkin hankalaa?! Nyt olen kuitenkin tehnyt jo vegaanista lasagneakin myskikurpisasta ja tästä lähin se varmasti kuuluu keittiööni!

Sain inspiraation vegaaniseen thai curryyn Deliciously Ella -keittokirjasta. Olen suuri thaimaalaisen ruuan ystävä (etenkin juuri currykastikkeiden), joten tämä ohje pomppasi keittokirjasta heti ensimmäisenä silmääni. Minulta puuttui joitain aineksia, mutta sovelluksestani tuli kuitenkin tosi hyvä. Kirjoitan alle, kuinka minä curryn tein, mutta englanniksi alkuperäinen resepti löytyy täältä. Tästä tulee iso satsi ja me söimmekin ruokaa useampana päivänä. Curry pysyy hyvänä jääkaapissa ainakin pari-kolme päivää! :)

Herkullinen Kikherne-Currykastike

2 x 400ml kookosmaitoa
2-3 cm raastettua inkivääriä
pieneksi pilkottu chili
2 kesäkurpitsaa
1 iso myskikurpitsa
2 keskikokoista munakoisoa
kourallinen tuoretta korianteria
1x400g kikherneitä, valutettuna
reilu 1 rk currytahnaa
tummaa riisiä tarjoiluun
suolaa ja pippuria

Lämmitä uuni 200° (kiertoilma 180°). Laita kattilaan kookosmaito, raastettu inkivääri sekä paloiteltu chili, ripottele suolaa ja pippuria. Kiehauta. Kuori myskikurpista ja pilko kasvikset. Lisää kasvikset ja lämmin/maustettu kookosmaito uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 30 minuuttia, jonka jälkeen lisää valutetut kikherneet, korianteri sekä currytahna. Paista vielä toiset 30 minuuttia. Curry on valmista, kun myskikurpitsa on pehmeää. Tarjoile curry tumman riisin kanssa.

_MG_4304 kopio

SUMMARY: I got inspiration for this vegan thai curry from the Deliciously Ella cookbook. I love thai cuisine, especially curries, so I wanted to test this recipe. I didn´t have all the ingredients so I replaced tomatoes with courgettes, miso paste with curry sauce and chili flakes with whole chili. I could eat it always like this, the food was so delicious! You can find  theorginal recipe here in English.

VP2

Leave a comment

9 kommenttia

 • Heh! I’ve been on a serious chickpeas kick lately and I LOVE to eat them in different variations. One of the latest favorites are my own chickpea-kale hummus and oven roasted chickpeas with cauliflower florets over a salad or as a taco with avocado and salsa.

  http://lartoffashion.com

 • Näyttääpä herkulliselta, täytyy laittaa resepti muistiin :)

 • sk

  Kiitos reseptistä, täytyy kokeilla asap! Ja kiva että tämä valmistuu pääosin uunissa, niin saa kädet vapaaksi vaikka keittiön siivoamiseen :)

 • Elina

  Moi Vilma! Olen lukenut blogiasi jo pidempään, mutta en ole tainnut koskaan kommentoida kirjoituksiasi. Nyt siihen tuli hyvä mahdollisuus, koska kokeilin tuota kikherne-currykastiketta ja siitä tuli aivan J Ä R K Y T T Ä V Ä N hyvää! Suosittelen kaikille muillekin kokeilemaan ja yllättymään :)

  Kiitos blogistasi, joka on monipuolinen, inspiroiva ja ennen kaikkea hyvillä ajatuksilla varustettu. Sinulla on hyvin samanlaiset arvot ja kiinnostuksen kohteet kuin itselläkin ja siksi varmaankin samaistun moneen asiaan teksteissäsi.

  Jatka samaan malliin ja kuuntele omaa sydäntä.

  • Vilma Peltonen

   Ihana kommentti!!<3 :) Kiitos ja kiva kuulla, että kikherne-currykastike maistui. :)

 • MA

  Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä. Tätä täytyy kokeilla. Mitä currytahnaa käytit?

 • Sanna

  Tämä resepti oli huippu! Toista kertaa kokeilussa tänään ;) toivottavasti jatkossakin postaat näitä helppoja ja suht halpoja vegereseptejä.