Ihoni tarina –hormonit, aknearvet ja ihorulla

21.09.2015 /

DSC01985 kopiov
*yhteistyössä Swiss Clinic

Ajattelin kirjoittaa aiheesta, josta on vuosien aikana kysytty usein… Nimittäin ihosta ja siitä, mitä e-pilleireiden lopettaminen (tai tarkemmin sanottuna tauon pitäminen) iholleni teki ja mikä tilanne on nyt. Tämä ei kuulu suosikkiaiheisiini, koska kuka nyt haluaa jakaa niitä ei-niin-hyviä asioita itsestään tai kokemuksistaan. Mutta halusin tehdä tämän postauksen nimenomaan siksi, että tiedän ruudun toisella puolella olevan monia, jotka kärsivät aknearvista. Minulla on nyt nimittäin jakaa hyvä keino niiden taltuttamiseen ja ihon parantamiseen.

_MG_9541

Jotkut muistavat ehkä postaukseni kahden ja puolenvuoden takaa: E-pillerit ja Iho. Kerroin, kuinka lopetin pillereiden syönnin pitkän harkinnan jälkeen. Halusin koittaa, miltä tuntuu olla ilman keinotekoisia hormoneita. Kerroin postauksessa siinä käyneen kuten pelkäsin, kasvojeni iho muuttui selkeästi huonommaksi. Postauksessa kerroin kuitenkin, kuinka useamman kuukauden jälkeen lokakuun loppupuolella ihoni oli alkanut voida taas paremmin ja uusia näppylöitä ei tullut enää esiin. Tämän jälkeen en blogissa sen enempää aiheesta puhunut, mutta kommenttibokseissa kyllä kerroin joillekin asiasta kysyneille, kuinkas sitten kävikään.

Lähdin helmikuussa Kapkaupunkiin ja suoraan sanoen kasvojen ihoni räjähti käsiin. Iso ilmastonmuutos (kuumuus, meikkikerrokset auringossa, aurinkorasvat yms..) ja henkilökohtaisen elämäni suuri stressi, aiheuttivat sen että ihoni puhkesi todella kukkimaan. Olin aikeissa tehdä kuukauden mallinhommia Kapkaupungissa, mutta lopulta kävin vain muutamissa castingeissa ensimmäisellä viikolla ja tein yhden tv-mainoksen (jossa onneksi ei ollut lähikuvaa). En vain pystynyt mennä castingeihin, kun itsetunto mallinhommissa laski ihon takia nollaan. Sen sijaan kävin Kapkaupungissa kasvohoidoissa.

No kasvojeni ihon kunto jatkui huonona koko kevään ja tuntui, että pitää perua jo bookattuja mallikeikkoja. Elämäni oli muutenkin näihin aikoihin hyvin stressaavaa, muutoksia täynnä ja halusin kovasti lähteä Saksaan tekemään mallinhommia. Sitten sen päätin ihan lennosta: aloitin syömään pillereitä uudestaan.

Ihoni parani parissa kuukaudessa, mutta jäljelle jäi arpia. Onneksi ei syviä, mutta punaisia läikkiä kuitenkin. En tiedä, koska uskallan lopettaa taas pillereiden syönnin, koska edessä on ehkä sama ”taistelu”. Ehkä sitten, kun mallinhommilla ei ole itselleni enää mitään merkitystä tai ainakin kun elämä on rauhallista ja voin keskittyä nukkumiseen, meditoimiseen, veden juontiin ja syömään hormoneja tasaavaa maca-juurta.. Heh, se on vain iho (tiedän) ja tiedän, että vaikka täydellistä ihoa en omistakaan, olen meikillä saanut pahimpinakin aikoina ihon ihan ok:n näköiseksi (ainakin hämärässä). Mutta iho on kuitenkin sen verran iso elin, että jos on (helppo) keino saada iho terveemmän näköiseksi, sen haluaa tehdä.

DSC01986 kopio kopio

Joku ehkä ajattelee, ettei blogissani ole nähty kuvia, joissa ihoni on epätasainen, näppyinen tai arpinen. Ymmärrän valokuvauksesta sen verran paljon, että kuvaan vain silloin ja siten, että valo/tarkennus yms. imartelee ihoa. Toisaalta oma ihoni on nykyään aika eri näköinen ilman meikkiä ja meikin kanssa. Kolmanneksi käsittelen joskus ihoa jälkikäsittelyssä (poistan finnin tms.). Tiedän silti, että minulla on kaikesta huolimatta ihan hyvä iho.. Onhan monet meikkaajat, jotka näkevät sen raakana 10 cm päästä sanoneet ihoni olevan hyvin terveen näköinen ja kuulas. En siis halua valittaa, mutta ehkä nämä tämän postauksen alhaalla näkyvät kuvat osoittavat, ettei ihoni nyt ihan niin hyvä ole kuin monet ovat luulleet. Kuvat ovat nimittäin ensimmäiset täysin meikittömät ja käsittelemättömät lähikasvokuvat blogissani. Ja ihoni on nyt siis paljon paremmassa kunnossa kuin pariin vuoteen.

Oman ihoni haastavimmat kohdat ovat pari vuotta olleet posket (varsinkin vasen sivu), joihin hormoninäpyt yleensä juuri tulevat. Olin lukenut Lindan blogista Swiss Clinicin Skin Renewal Kit -ihonhoitopaketista, jolla Linda oli alun skeptisestä suhtautumisesta huolimatta saanut apua kasvojen arpiin. Itse en ollut kokeillut aikaisemmin mitään keinoja arpien poistoon, koska en kokenut arpien häiritsevän niiiin paljoa itseäni + olen aika laiska ottamaan selvää kauneustuotteista ja -innovaatioista. Ajattelin, että aika haalistaa arvet. En voi silti väitää, ettei minua ole häirinnyt kulkea ilman meikkiä aamulla esimerkiksi kuvauksiin, jossa oletus on, että mallilla on tosi hyvä iho.

Minultakin kysyttiin kuukausi sitten, haluaisinko testata tätä Swiss Clinicin Skin Renewal Kit -tuotetta ja ajattelin heti, että haluan. Paitsi itseni takia myös siksi, että ajattelin että jos tuote toimii, olisi ihana vinkata siitä niille lukijoille, joilla on arpia ihossa ja jotka etsivät niihin hoitoa.

_MG_9478

Melkein kuukausi sitten aloitin testauksen. Skin Renewal Kit -ihonhoitopaketista löytyy pienillä mikroneuloilla varustettu Swiss Skin Roller -ihorulla sekä Swiss Rejuvenator -geeli. Ihorullia on eripituisilla neuloilla, eri tarkoituksiin. Esimerkiksi  1,0 mm rullakokoa suositellaan raskausarpiin ja selluliittin. Minulla on käytössäni keskikokoinen eli O,5 mm rulla, jota suositellaan nimenomaan aknearpiin sekä ihon ikääntymistä ehkäisevään ja ihon uudistumista edistävään hoitoon. Rullaa voi käyttää myös ohuiden hiusten sekä hiustenlöhdön ehkäisyyn. Tämän lisäksi sain käyttööni myös vielä Swiss Sanitizer -desinfiointisprayn, jonka avulla iho ja rulla on helppo puhdistaa.

DSC01982 kopio kopio

En tiedä olisinko kiinnostunut tuotteesta ilman Lindan postausta, joka jätti jo positiivisen suhtautumisen. Yleensä suhtaudun tällaisiin tuotteisiin mielenkiinnottomasti, mutta tämä tuote on myös monen ruotsalaisbloggaajan suosikki ja ajattelin, ettei tuote, joka on voittanut vuoden 2015 parhaan kauneusinnovaation palkinnon Swedish Beauty & Cosmetics Awardseissa, voi olla täysin toimimaton.

Ja kyllä, tuote toimii! Heti alkuun ihastuin siihen tunteeseen, minkä rullaus jättää kasvoihin ja oikeastaan se on syy, miksi olen jaksanut tehdä rullauksen muutamia taukopäiviä lukuunottamatta joka ilta. Hoidossa on tärkeää, että iho on täysin puhdas. Itse teen tämän ennen nukkumaan menoa ihon huolellisen puhdistuksen jälkeen. Iho voi punoittaa vähän rullailun jälkeen, joten koen että ilta on senkin takia paras ajankohta.

Eli rullailen posket, leuan ja otsan alueen kerrallaan joka suuntaan n. 3-4 kertaa edes takaisin. Tämän muutaman minuutin hoidon aikana mikroneula muodostaa ihon pintaan pienenpieniä mikroreikiä, joiden kautta ihon kyky imeä itseensä hoitavia voiteita maksimoituu jopa 300 prosenttisesti. Rullailu myös kiihdyttää ihon kollageenintuotantoa ja edistää ihon uudistumista. Tunne rullailun jälkeen iholla on jotenkin tosi aktiiviinen. Tai tuntuu, että voiteet todella pääsevät imeytymään paremmin ja aamulla iho näytti mielestäni heti kirkkaamalta.

Rullailun jälkeen kavoihin levitetään pakettiin kuuluvan Swiss Rejuvenator -geeli, joka auttaa pitkällä tähtäimellä ihon uudistumisessa ja parantumisessa. Itse lisään vielä kosteusvoiteen päälle, koska kovin kosteuttavaa geeli ei ole.

_MG_9515 kopio

Rullailua tulee tehdä säännöllisesti, mutta pienissä erissä eli taukoja kannaattaa pitää. Esimerkiksi itse tosiaan olen nyt kohta kuukauden käyttänyt rullaa, mutta pitänyt joka viikko 2-3 päivää taukoa. Nyt pidän varmasti pidemmän tauon, koska olen jo tyytyväinen tuloksiin. En olisi uskonut, että saan mitään näkyvää aikaiseksi näin lyhyessä ajassa, mutta onneksi räpsäisin jonkunlaiset kuvat ennen hoidon aloittamista.

Näissä kuvissa voi nähdä eroa vasemmassa poskessani. Kuvat ovat aika huonot, koska jälkeen-kuvissa on parempi valo, joka näyttää ihon selkeämmin ja tarkemmin. Lisäksi kuvakulmat ovat erit, mutta ehkä näiden pikkukuvien avulla voi nähdä, etten ihan puuta heinää puhu. Itse huomaan ihon tasoittumisen siinä, etten enää lisää meikatessa poskiin peitevoidetta vaan pelkkää bb- tai meikkivoidetta.

MUUTOS VAJAASSA KUUKAUDESSA

iho muutoksetc

Olen tosi tyytyväinen, koska uskon että pitkäaikaisella käytöllä saan merkittävää parannusta ihoon. Lisäksi voin rehellisesti sydämeni pohjasta suositella tätä niille, joilla oikeasti on ollut kamppailua arpien kanssa. Nyt tuotteen saa vielä hyvään hintaan, kun saan jakaa teille alekoodin, jolla tuotteen voi ostaa vähän normaalia edullisimmin:

VILMA15 -koodilla saat  -15% alennusta Swiss Skin Renewal Kit -tuotteesta. Löydätte tuotteen tämän linkin takaa.

Uskon, että Swiss Clinicin tuotteista voi olla teille muutenkin paljon iloa, koska jos muut tuotteet toimivat yhtä tehokkaasti, voi täältä löytää apua esimerkiksi selluliittiin (Swiss Anti Cellulite), hampaiden valkaisuun (Swiss Whitening) tai muihin pieniin kauneuskikkoihin.

Itseäni alkoi kiinnostaa kovasti kulmakarva– ja ripsiseerumi, saa nähdä meneekö testaukseen. Olen nimittäin puhunut useiden mallejen ja meikkaajien kanssa, kuinka monet ovat käyttäneet näitä seerumeita kasvattaakseen ja vahvistaakseen kulmia ja ripsiä. Itse en ole koskaan mitään vastaavaa koittanut, mutta kiinnostukseni on herännyt, kun niin monet kauneusalalla olevat vannovat näiden nimiin… Swiss Clinicin valikoimasta löytyvät Ruotissa myyntihiteiksi nousseet seerumit myös yhteispakkauksessa täältä. Kaikkea sitä on keksitty, mutta ihme kyllä nämä näyttävät toimivan. :)

vp2

 

Leave a comment

33 kommenttia

 • Valma

  Onko sinulla tapana käyttää jonkinlaisia ravintolisiä, jos superfoodeja ei lasketa? Kerroit toisessa postauksessasi sairastelevasi harvoin niin onko sinulla muita vinkkejä siihen kuin terveellinen ruokavalio, liikunta, riittävä uni jne? Toki viruksilta ei voi välttyä etenkään isoissa yhteisöissä tai kun on lukuisten ihmisten kanssa tekemisissä, mutta muuten.. 😊

  • Vilma Peltonen

   Hei Valma! :) Käytän kyllä ravintolisiä ja niissä laatu on tärkeää. Ravintolisistä on tulossa postaus lähiaikoina, mutta päivittäin otan vahvaa D3-vitamiinia, suosittelen ehdottomasti! Lisäksi käytän sinkkiä, omega-3:sta, magneesiumia ja b-ryhmien vitamiinilisää sekä sellaista, joka sisältää biotiinia, c-vitamiinia ja kollageenia (on hyvä hiuksille, iholle ja kynsille). :)

 • Outi

  Tuo ripsi/kulmaseerumi on hyvä! Sain omat ripseni nopeasti hyvään kuntoon ripsipidennyksen jälkeen :)

  • Vilma Peltonen

   Kiva kuulla, kiitos Outi kun kommentoit! Aina kiva kuulla jonkun kokemus ennen ostopäätöstä. :)

 • Elina

  Tulipa hyvaan saumaan tama postaus kun juuri lopetin pillerien syomisen talla viikolla! Olen kerran aiemminkin pitanyt paussia ja muista edelleen erittain hyvin sen tunteen kun nappya vaan pukkasi naamaan kuin sienia sateella riippumatta siita mita oikein teki. Katsotaan miten talla kerralla menee..

  • Leila

   Hei,

   täällä on ihan sama juttu, kuukausi ilman pillereitä ja nyt on pieniä näppyjä tullut pitkin kasvoja. Lisäksi entiset aknearvet ovat nousseet jotenkin esille, siispä tilasin eilen tuon setin :) mutta mieluummin nuo pienet näpyt kuin joka päiväistä väsymystä ja kiukkua! Pillerit vaikuttivat sen verran omaan käyttäytymiseeni, muistutin lähinnä nälkäistä kiljuhanhea.

   Kiitos Vilma, uskon, että tuosta on paljon hyötyä muutenkin kuin vain aknearpien hoitoon.

   • Vilma Peltonen

    Kiva kuulla Leila ja kiitos kun kommentoit. :) Toivottavasti tuote auttaa! Ja olen kyllä samaa mieltä, että mielummin näpyt, kun jokapäiväiset mielialanvaihtelut/kiukut/väsy ja muut pillereiden sivuoireet, jos niistä kärsii. :)

    • Leila

     Hei! Nyt on ollut testissä jo reilu kaksi viikkoa tuo kyseinen tuote ja voin todellakin todeta, että aivan MAHTAVA! Minulle on vuosien saatossa kertynyt juonteita otsaan sekä huulien ympärille ns. hymyjuonteet ja nyt nuo ovat jonnekin hävinneet :) ja lisäksi ihon väri on tasaantunut aivan mielettömästi. Tuntuu ja näkyy, että iho on kimmoisampi ja hehkuvampi ja paaaaaljon nuorekkaampi. Olen erittäin tyytyväinen :) ja rullailen kyllä loppuelämäni!

     Kiitos ja lisää tuotetestauksia Vilma!

     <3: 31 vee :)

     • Vilma Peltonen

      Ihana kuulla Leila!! Ihan huippua ja itselläni ainakin reilun kuukauden jälkeen muutoksen vasta huomasikin! Tosi kiva kun kommentoit, tuli hyvä mieli, että tuoteesta on ollut sinulle iloa! :)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Elina! Hyvä, jos tästä oli jotain iloa. :)

 • ey

  Kiitos tästä!
  Ajattelin itsekin ostaa tai pyytää lahjaksi tuota rullaa. :)
  Ja kiitos erityisen paljon siitä että toit tämän esille – meitä aknearpisia on kyllä varmasti useampia eikä mielestäni aihetta olisikaan tarvinnut ikinä ”peitellä”. :) Ihosi on todella kaunis jo ennen-kuvissa ja itselläni nuo sinun ennen-kuvasi ovat tavoitteenani. Voisin sanoa että varmaan 30-40 % kasvoistani on kuusivuotisen aknen kanssa taistelun jälkeen arpeutunut. First world problems.. :D
  Mutta niin se vaan on, joskus pienetkin yksityiskohdat voivat vaikuttaa itsetuntoon merkittävästi ja jos ratkaisu on näinkin yksinkertainen kuin yksi tuote (+toki terveet elämäntavat jne.) niin tietysti se kannattaa korjata! Itsekin lopetin pillerit vuosi sitten ja akne palasi todella pahana takaisin. Parhaimmillaan jopa hikoilu sattui kasvoihin. Kärvistelin puoli vuotta kunnes hommasin lääkäristä puolen vuoden pituisen antibioottikuurin. Toivotaan että tämä on viimeinen kuurini ikinä !
  Huh, tulipas kirjoitettua kunnon romaani.
  Pointtini oli tämä; kukaan ei ole täydellinen eikä virheitä tarvi peitellä – muistutuksena myös itselleni. :D

 • Henna

  Itse olen juuri miettinyt pillereiden aloittamista, koska ihoni on huonossa kunnossa ja ehkäisynkin puolesta ne olisivat tarpeen. Pelottaa silti, että muuttuisin joksikin hormonihirviöksi tai että joskus kun lopettaisin pillerit, iho räjähtäisi vielä pahemmin. Olen jo yhden roacuttan- kuurin syönyt, mutta se ei auttanut näköjään lopullisesti.
  Kiitos Vilma tästä postauksesta- tavallaan on lohduttavaa, että muutkin kamppailevat huonon ihon kanssa, vaikka en tietenkään toivo tätä kenellekkään. Olet ihan oikeassa, että huono iho vaikuttaa heti itsevarmuuteen. Pitääkin miettiä tuota ”ihmevekotinta”, jos siitä olisi apua arpiin. :)

  • Vilma Peltonen

   Heh tiedän mitä tarkoitat. ;) Veikkaan, että suurin osa ihmisistä kärsii jostain iho-ongelmasta jossain elämän vaiheessa… joten vaikka sitä ei muille toivokkaan, niin kyllä vertaistuesta aina jotain saa, kun voi vaihtaa kokemuksia ja saa ymmärrystä :)

 • Lukija

  Heippa!

  Meinasin kommentoida jo tuohon aiempaan postaukseesi, jossa mainitsit Puhdistamon OptiMSMn käytöstä, mutta kysymykseni liittyy kyllä myös tämän postauksen aiheeseen. :)

  Aloitin siis Puhdistamon OptiMSMn käytön elokuun alussa, toiveena että se vaikuttaisi myös ihoni kuntoon positiivisesti. Minun oli kuitenkin pakko lopettaa käyttö viime viikolla, sillä ihoni ei ole ikinä ollut niin huonossa kunnossa kuin nyt elo-syyskuun aikana. Niin huonossa, että itku tuli useamman kerran ja meinasin jättää treenejäkin välistä, kun ei olisi kehdannut ihmisten ilmoille mennä. Varmaan kolme päivää lopettamisen jälkeen ihoni oli suht entisellään, joten olen aika varma, että nimenomaan OptiMSM tuon reaktion aiheutti. Annostus oli ihan ohjeiden mukainen.

  Kun olet itse tuotteen vannoutunut ja pitkäaikainen käyttäjä, ajattelin kysyä, että oletko törmännyt vastaavaan? Nyt jälkeenpäin mietin, olisiko pitänyt vain sinnitellä tuon ”puhdistumisvaiheen” yli? Toisaalta en tiedä, olisiko tilanne helpottanut – ja milloin… Onko sulla mitään tietoa asiasta?

  • Vilma Peltonen

   Moikka,

   Kiva että kysyit asiasta. :) Konsultoin Puhdistamon asiantuntijaa ja hän vastasi minulle näin:

   ”Heippa!

   Tässä on melkein 100% varmuudella kyse jostain ruoka-aine intoleranssista (sekä siitä johtuvasta suoliston epätasapainotilasta).

   MSM puhdistaa myös aika rajusti ja henkilöillä, jotka syövät jotain itselleen epäsopivaa ruokaa, tälläisiä oireita voi tulla. Jos otan itseni esimerkiksi, mulle paljon viljoja + MSM räjäyttää naaman hetjeksi totaalisesti. Efekti on samantapainen kuin että toisella kädellä pyyhkisit pölyjä pinnalta ja toisella heittäisit takaisin pölyä pinnalle = kamala sotku.

   Suosittelisin joko tutkimaan itsenäisesti, että mikä ruoka ei sovi; useinmiten gluteeniviljat, prosessoidut maitotuotteet (kaseiini varsinkin) tai FODMAP:t. Jos itse ei saa selville niin funkkislääkäristä voisi olla suuri apu.

   Ohhirat ja Digest Goldit / Spectrumit voisivat myös tuoda tilanteeseen suurta apua. http://www.puhdistamo.fi/enzymedica
   http://www.puhdistamo.fi/puhdistamo/Tri-Ohhiran-OM-X-Maitohappobakteeri

   Lyhyt kaava ongelman korjaamiseen:

   Epäsopivan / epäsopivien ruokien eliminoimti ja / tai haittojen minimointi (entsyymit + ohhira) –> MSM:n käyttö aivan teelusikan kärjellisellä aloittaen pukkuhiljaa nostaen, mutta vasta noin kuukauden jälkeen siitä kun itse ongelman syy on selvinnyt.

   Toivottavasti tästä oli apua. :)

 • outi

  Hei osaisitko neuvoa rollerin puhdistuksessa? Koitin löytää aiheesta tietoa, mutta heikoin tuloksin. Kuinka itse puhdistat rollerin?

  • Vilma Peltonen

   Itse suihkutan Swiss Clinicin desinfiointi suihketta rullalle. Mutta myönnän, etten ihan joka kerta ole puhdistanut rullaa. Olen ajatellut, että kun iho on huolellisesti puhdistettu ennen käyttöä ja heti käytön jälkeen laitan rullan koteloon, se riittää. :)

 • Elina

  kiitos postauksesta! Mihin asti alekoodi on voimassa? Mietin tässä, että sopiiko o,5 mm rulla myös silmänympärisiholle käytettäväksi vai pitäisikö ostaa 0,2 mm rulla? Tarve olisi hoitaa niin silmänympärysihoa kuin koko kasvojen aluetta, mutta en raskisi kyllä molempia rullia, ainakaan alkuun, ostaa.

  • Vilma Peltonen

   Hei Elina, alekoodi on voimassa kuukauden. Silmien ympärille suosittelen 0,2 mm rullaa, millä voi kyllä hoitaa koko kasvojen ihoa myös. Jos kuitenkin ihossa on selkeitä arpia/juonteita, niin on tuo o,5 mm parempi. Ehkä se käy silmien ympärille hellästi käytettynä? :)

 • M

  Mielenkiintoinen kapistus kyllä! Itsellä on hormonaalisen aknen jäljiltä arpia aika paljonkin kasvoissa. Ne ovat kyllä paljon vaalentuneet alettuani käyttämään kasvojen ”ihmesientä” sekä arganöljyä aina iltaisin. Muutenkin siirtyminen luomukosmetiikkaan sekä lihan syönnin (ja melkein myös maitotuotteiden) lopettaminen on vaikuttanut ihmeellisesti kasvojeni ihoon, nykyisin ei tarvitse suurista näpyistä kantaa huolta. Olisin lopettanut vuosia aikaisemmin, jos olisin arvannut tämän. Itsellä oli myös muinoin e-pillerien aikaan parempi iho, mutta raskausien jälkeen kolmikymppisenä iho-ongelmat alkoivat pahempina. E-pillerit myös iän myötä ovat alkaneet vaikuttaa pelottavasti omaan kehoon; viikon e-pillerikokeilu sai minut itkeväksi, unettomaksi, sekopäiseksi… Valehtelematta olo oli niin kamala, että lääkäri meinasi lähettää minut psykiatriselle osastolle rauhoittumaan. Onneksi lopetin pillerit saman tien ja melko pian oma hormonitoiminta palasi. Ei enää koskaan kenotekoisia hormoneja, vaikka mikä olisi. Nuorempana samaiset e-pillerit laukaisivat minulle paniikkioireita; en vain tiennyt siihen aikaan että kyse oli pillereistä. Nyt se on selvää.

  Uskon, että jokaiseen kropan toimintahäiriöön on mahdollista löytää luonnollinen ratkaisu. Kaikille ei kaikki ruokavaliot sovi, mutta kokeilemalla ennakkoluulottomasti, omaa kroppaa oppii kuuntelemaan. Itse olen niin monta juttua saanut paranemaan luonnollisin keinoin, että olen ihan innostunut aiheesta! Ja olen niin ilahtunut, että luonnolliset jutut ovat kasvava trendi sekä toivon ja uskon, että jossain vaiheessa niistä tulee jokapäiväinen asia yhteiskunnassamme.

  Kiitos ja anteeksi paasaus :) Tuli vain mieleen, kun luin postauksiasi ihon kunnosta ja ajatus lähti siitä rönsyilemään :D

  • Vilma Peltonen

   Tosi hyvä ja inspiroivakin kommentti. Oon pitkälti samaa mieltä. Esimerkiksi uskon, että elintapamuutoksilla voisi saada tietyissä tapauksissa paljon parempaa jälkeä kuin lääkityksellä. yms. :)
   Kiitos kun kommentoit! :)

 • Tanya

  Olet todella kaunis ilman meikkiä(kin)!

 • K

  Hei, osaatko kertoa kuinka pitkäksi aikaa tai kuinka moneen käyttökertaan riittää tuo geeli? :)

  • Vilma Peltonen

   Varmaan n. 30-35 kertaan. :) Itselläni hyvin riittänyt ja vielä jäljellä. Tosiaan kuukauden olen nyt käyttänyt n. 5 päivänä viikossa. :)

 • Lina-Maria

  Jotenkin helpottavaa aina lukea näitä juttuja. Nää on näitä ”aa, en olekkaan yksin” hetkiä. :)

  Haluun jakaa oman tarinani ihoon ja e-pillereihin liittyen tän postauksen ja kommenttien innoittamana:

  Kärsin lievästä aknesta jo teini-ikäsenä, joten ehkä mulla on taipumusta herkästi reagoivaan ihoon. Sain kuitenkin iho-ongelmat selätettyä vahvalla aknelääkekuurilla ja sen jälkeen nautin lähes ”täydellisestä” ihosta monta vuotta. Alotin niiden vuosien aikana e-pilleritkin eivätkä ne vaikuttaneet millään tavalla parantuneeseen ihoon. Tai jos jotenkin vaikuttivat, niin ehkä jopa vaan positiivisesti! Aattelin sitte sinisilmäsenä, että ”vautsi, nyt kun oon selättänyt aknen ja iho-ongelmat niin en tule enää ikinä kärsimään niistä!”

  Noh, wait for it, wait for it….. OLIN VÄÄRÄSSÄ! Lopetin e-pillerit monen vuoden syönnin jälkeen tossa vuosi sitten. Iho alkoikin yhtäkkiä keräämään pientä näppyä ja rasvoittumaan (muutenkin tuntui kuin olisin palannut kaikilla eri fyysisillä ominaisuuksilla takasin teini-ikään :D). Jotenkin kuitenkin siedin lievästi huonontuneen ihon.
  Päätin sitte ehkäisyn kannalta alottaa puolenvuoden tauon jälkeen uudestaan e-pillerit. Sain jotkut uudet pillerit, jotka sopivat n. 90 prosenttisesti kaikille kyseiset pillerit aloittaneille nuorille naisille. No, eivätpä sopineet mulle… Ihan viikon sisään mun iho räjähti käsiin. Tää kerta vei voiton jopa niille teinivuosien iholle. Mulla ei ole ikinä, ikinä ikinä ollut niin huonoa ihoa. Ja jälleen muutuin kaikella tapaa vaan pahemmaksi hormoonihirviöksi. Pillerit antanut terveydenhoitaja neuvoi jatkamaan pillereitä ja odottamaan kärsivällisesti pari kuukautta. Tilanteen pitäisi rauhoittua. Mutta kuukauden kärsittyäni ja tilanteen mentyä jatkuvasti vaan pahemmaksi, lopetin niiden syömisen. Säikähdin ihan toden teolla, miten joku pilleri voi tehdä tollasta keholle. Tuntui kuin koko kroppa olisi ollut jossain shokkitilassa ja tunkenut ulos hormooneja.

  Nyt tässä kirjottelen puolenvuoden jälkeen. Iho on jatkuvasti parempaan suuntaan, vaikka vielä en oo samassa tilanteessa kuin muutama vuosi sitten, MUTTA oon selkeesti paljon tasasempi fyysisesti ja henkisesti kuin viime talvena!
  Jatkuvasti kyllä mietin oiskohan jotain lievästi hormooneja tasaavia ruokalisiä tai e-pillereitä. Joku sellanen ratkaisu, että pääsis näistä pienistä murrosikäsistä vaivoista, joita vieläkin vähän on…

  Oletko Vilma huomannut joidenkin ruokalisien vaikuttavaan hormoonitasapainoon? Tai onko sulla jotain muita vinkkejä? :)
  Tää kyseinen tämän postauksen kauneustuote vaikuttaa lupaavalta aknearpien kanssa kamppailuun! Mutta oon aina jotenkin skeptinen tällaisia juttuja kohtaan. Nousee aina kysymys, että tarvitaanko me oikeasti tällaisia juttuja, jotta me voidaan tuntea olomme paremmaksi?
  Pitäisi kai mielummin koittaa eikä heti tuomita!

  Haah, ja sori super pitkästä kommentista! Laittelen aina silloin tällöin sulle kommentteja ja niistä tulee joka kertaa romaaneja… :D

 • Helmi

  Hei, kiitos tästä postauksesta. saako kysyä mitä e-pillereitä sinä käytäyt? Kauanko sinulla kesti, että finnejä ei enään tullut? Huomaatko pillereistä sivuvaikutuksia tai painonousua? Itse olen kärsinyt nyt noin 3 vuotta aknesta ja en ole uskaltanut vielä aloittaa pillereitä vaikka ihotauti lääkäri suositteli niitä minulle ja sanoi että niistä olisi minun kohdalla varmasti apua. Nyt olen miettinyt niiden aloittamista vaikka se vähän pelottaa, oma itsetunto on kyllä laskenut paljon ihon ongelmien takia ja huomaan, että se vaikuttaa paljon jo sosiaalisiin suhteisiin ja usein ahdistaa ja hävettää, kun joutuu jutella ihmisten kanssa kasvotusten. Olisi kiva jos saisi pillereiden avulla taas hyvän ihon. Olen aina niin kateellinen ihmisille joilla on hyva iho. Ja tuntuu, että vaikka kuinka terveellisesti syö ja elää niin ei se auta ainakaan minun kohdalla. Olen yli vuoden ollut maidottomalla ja sokerittomalla ja gluteenittomalla, mutta en huomaa oikeen eroa. minusta akne ja iho-ongelmista pitaisi puhua paljon enmmän, varsinkin kun nuoret katsovat lehtiä joissa kaikilla on niin täydellinen iho, niin se voi tuoda paljon henkistä kärsimystä kun oma iho ei näytä samalta. Jotkut päivät olen vain kotona ja stressaan ihoani. Hölmöltähän se kuulostaa, että antaa finnejen vaikuttaa niin paljon itsetuntoon. Anteeksi kauhea avautuminen. Minusta on kiva kun kerrot rehellisesti ja otat tämän aiheen esille, varsinkin kun itse toimit mallina ja sillä alalla (ainakin kun lehdistä katsoo) niin tuntuu että kaikilla malleilla on täydelliset ihot eikä koskaan ole kärsineet finneistä. Ja on myös kiva kun puhut kokemuksistasi e-pillereistä, moni nuori joutuu miettimään niitten käyttämistä ja välillä se tuntuu pelottavalta kun lukee niiden sivuvaikutuksista, mutta täytyy muistaa, etta niista on myos hyötyjäkin ja niita kayttaa moni nainen ympari maailmaa.

 • Ihana löytää useampiakin kehuja kyseisestä tuotteesta. Uskaltauduin itsekin tilaamaan samaisen härvelin ja toivon todella, että siitä on apua aknearpiin. :)

 • Johanna

  Moikka!

  Kysymys: Olen kuullut tästä rulla hoidosta paljon. Ostin edullisen 0,5mm rullan netistä ja apteekista sinkkivoiteen sekä kollageenia sisältävän sisäisesti nautittavan luontaistuotteen. Onko näillä mahdollista alkuunkaan saada samoja tuloksia, vai onko juju geelissä, koka tulee ”aidon” skin rollerin mukana? Epätoivoisesti yritin päästä halvemmalla :)

  • Vilma Peltonen

   Valitettavasti en osaa tähän kyllä vastata testaamatta. Uskon, että toi sun tapa voi kuitenkin toimia yhtä hyvin säännöllisellä/kärsivellisellä käytöllä. :)